reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
a ja zamówiłam tą pościel co wczoraj linka wstawiłam :-) z kolei wkurza mnie że nie przyszły jeszcze koszule z tej stronki co olga zamawiałaś przelew zrobiła w tamtym tygodniu we wtorek a paczki nie widać :eek:

jakie koszule do szpitala macie? te typowo do karmienia nie bardzo mi podchodza, :eek:
z kolei wydawac duzo na koszule nie chce, bo w domu nie skorzystam, nie znosze koszul. Chyba jakas jedna rezerwowa wezme i moze pizamke albo leginsy i jakas rozpinana bluzke..musze pokombinowac. bede po cc, wiec wietrzyc sie nie musze :)

ja zarezerwowalam kolyske:) jutro jade ogladac i mam nadzieje odebrac :)
zrobilam tez zamowienie w aptece
pojechalam tez zamowic wozek, a tu niespodzianka, ta tapicerka ktora wybralam jest niedostepna, moze bedzie za miesiac. Wrocilam z niczym, miesiac sie wstrzymac moge(mam nadzieje) ale jak sie okaze , ze jej nie sprowadza?? to sa dylematy;-)

a ja zamówiłam tą pościel co wczoraj linka wstawiłam :-) z kolei wkurza mnie że nie przyszły jeszcze koszule z tej stronki co olga zamawiałaś przelew zrobiła w tamtym tygodniu we wtorek a paczki nie widać :eek:

napisz do nich, ja w rezultacie czekałam na koszulę 2 tygodnie, bo najpierw nie zaksięgowali mojej wpłaty, a potem wysłali mi zły rozmiar i musiałam odsyłać, czekać na dobrą... ale sama koszula jest bardzo fajna.

Jadę dziś do Ikei, chcę kupić komodę pod przewijak (chyba stanie na STUVA) i chyba kupię u nich wanienkę, bo jest tania i zgrabna. Stelaża do wanienki nie będę kupować raczej, bo postawię ją najwyżej na komodzie czy na jakimś stole. Nie mam miejsca w domu na te wszystkie gadżety. Kupimy też tam chyba fotel, który jest koszmarnie brzydki, ale jako jedyny się mieści w pokoju i się rozkłada.. Cóż, czego się nie robi dla dziecka :/ LYCKSELE HÅVET Fotel rozkładany - Henån czarny - IKEA

Do wanienki z Ikei jest chyba problem właśnie ze znalezieniem stojaka.

Tez mieliśmy ją wziąć, ale ostatecznie kupiliśmy w supermarkecie, kosztowała tyle samo, ale wydaje mi się zgrabniejsza. A najzabawniejsze, że u nas za stojak będzie robił chyba kosz na brudną bieliznę z Ikei, wysokość pasuje idealnie i wanienka stoi zupełnie stabilnie :-p

Ja mam stojak pod wanienkę taki uniwersalny niby, pożyczony. Przy starszej córce używaliśmy go 3 miesiace bo tak chlapala ze zaczelismy kapać w wannie. Ale powiem ze wygodnie z tym bardzo.

reklama
Kupiliśmy tę ikeową w końcu. Będziemy ją stawiać na tej komodzie / przewijaku, bo tam jest bardzo duży blat (oglądaliśmy dziś w sklepie) i powinno być ok. W sobotę mają przywieźć meble, może w niedzielę nam się uda wszystko poskręcać i pokoik będzie prawie zrobiony (bez dekoracji, ale to zostawiam już na ostatnią chwilę, bo to nie jest kluczowe).

Do góry