reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

A ja dziś obejrzałam paczkę, która wczoraj przyszła :) M. in. z medelą swing... Mam wątpliwości co do lejka, ale ma przyjść ta położna do mnie (a ona też medelą współpracuje) i pomyślałam, żeby oceniła, czy nie powinnam kupić większego, bo ten na moje cyce wydaje się trochę mały. Wolę jak coś to kupić teraz na spokojnie części, a nie jak będzie cały armagedon szpitalno - laktacyjny.

reklama
To nasze łóżeczko na początek :) dziś porządkuje pokój żeby móc juz wszystko ustawić.

Załączniki

• 1433928950127.jpg
    1433928950127.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 58
zastanawiam się nad laktatorem. z córką miałam ręczny babyono- totalna porażka, ale na szczęśćie rzadko go używałam. nie wiem czy jest sens kupować elektryczny za kupę kasy, czy może zrezygnować całkiem?

Ja wiem, że będę używać - albo do stymulacji laktacji, albo jak już pisałam, żeby jednak tata karmił z butelki. Jak ty nie wiesz czy Ci się przyda, to nie kupuj, jedynie wybierz jaki byś chciała i gdzie go kupić, żeby Ci ktoś mógł kupić do szpitala jakby była taka konieczność.

W pierwszej ciąży nie kupowałam bo nie wiedziałam czy będzie potrzebne ale jednak przy tym nawale pokarmu okazało się zbawienne tak samo do ściągnięcia i mrożenia. Mam laktator do tej pory.Muszę sprawdzić jeszcze czy działa bo pól roku temu jeszcze zasysał :tak:

Zamówiłam łóżeczko :D

Pościel wybrałam taką w słonie szare (dziś muszę zamówić,bo cały czas się wahałam szare czy niebieskie)
Pościel do łóżeczka 60x120 70x140 zestaw 6-element (5437361250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

W pierwszej ciąży nie kupowałam bo nie wiedziałam czy będzie potrzebne ale jednak przy tym nawale pokarmu okazało się zbawienne tak samo do ściągnięcia i mrożenia. Mam laktator do tej pory.Muszę sprawdzić jeszcze czy działa bo pól roku temu jeszcze zasysał :tak:

Zamówiłam łóżeczko :D

Pościel wybrałam taką w słonie szare (dziś muszę zamówić,bo cały czas się wahałam szare czy niebieskie)
Pościel do łóżeczka 60x120 70x140 zestaw 6-element (5437361250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jakbym miała wybierać wziełabym szarą.

reklama
To nasze łóżeczko na początek :) dziś porządkuje pokój żeby móc juz wszystko ustawić.
mialam identyczna przy pierwszej corce:)
teraz tez na taka poluje, no moze tym razem w innym kolorze, mam zamiar miec ja w sypialni przy swoim lozku. Pozniej dokupie lozeczko do dzieciecego pokoju

zastanawiam się nad laktatorem. z córką miałam ręczny babyono- totalna porażka, ale na szczęśćie rzadko go używałam. nie wiem czy jest sens kupować elektryczny za kupę kasy, czy może zrezygnować całkiem?
mialam Medele mini electric i sprawdzila sie bardzo dobrze, takze polecam. zawsze mozna odkupic uzywany(wszystko mozna wyparzyc, wysterylizowac) lub w ostatecznosci wypozyczyc i sprawdzic czy sie przyda i czy pasuje. We Wro takioe opcje sa w sklepach askot i wielu poradniach laktacyjnych

Ostatnia edycja:
Do góry