reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

A ja dziś obejrzałam paczkę, która wczoraj przyszła :) M. in. z medelą swing... Mam wątpliwości co do lejka, ale ma przyjść ta położna do mnie (a ona też medelą współpracuje) i pomyślałam, żeby oceniła, czy nie powinnam kupić większego, bo ten na moje cyce wydaje się trochę mały. Wolę jak coś to kupić teraz na spokojnie części, a nie jak będzie cały armagedon szpitalno - laktacyjny.

reklama
To nasze łóżeczko na początek :) dziś porządkuje pokój żeby móc juz wszystko ustawić.

Załączniki

• 1433928950127.jpg
    1433928950127.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 55
zastanawiam się nad laktatorem. z córką miałam ręczny babyono- totalna porażka, ale na szczęśćie rzadko go używałam. nie wiem czy jest sens kupować elektryczny za kupę kasy, czy może zrezygnować całkiem?

Ja wiem, że będę używać - albo do stymulacji laktacji, albo jak już pisałam, żeby jednak tata karmił z butelki. Jak ty nie wiesz czy Ci się przyda, to nie kupuj, jedynie wybierz jaki byś chciała i gdzie go kupić, żeby Ci ktoś mógł kupić do szpitala jakby była taka konieczność.

W pierwszej ciąży nie kupowałam bo nie wiedziałam czy będzie potrzebne ale jednak przy tym nawale pokarmu okazało się zbawienne tak samo do ściągnięcia i mrożenia. Mam laktator do tej pory.Muszę sprawdzić jeszcze czy działa bo pól roku temu jeszcze zasysał :tak:

Zamówiłam łóżeczko :D

Pościel wybrałam taką w słonie szare (dziś muszę zamówić,bo cały czas się wahałam szare czy niebieskie)
Pościel do łóżeczka 60x120 70x140 zestaw 6-element (5437361250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

W pierwszej ciąży nie kupowałam bo nie wiedziałam czy będzie potrzebne ale jednak przy tym nawale pokarmu okazało się zbawienne tak samo do ściągnięcia i mrożenia. Mam laktator do tej pory.Muszę sprawdzić jeszcze czy działa bo pól roku temu jeszcze zasysał :tak:

Zamówiłam łóżeczko :D

Pościel wybrałam taką w słonie szare (dziś muszę zamówić,bo cały czas się wahałam szare czy niebieskie)
Pościel do łóżeczka 60x120 70x140 zestaw 6-element (5437361250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jakbym miała wybierać wziełabym szarą.

reklama
To nasze łóżeczko na początek :) dziś porządkuje pokój żeby móc juz wszystko ustawić.
mialam identyczna przy pierwszej corce:)
teraz tez na taka poluje, no moze tym razem w innym kolorze, mam zamiar miec ja w sypialni przy swoim lozku. Pozniej dokupie lozeczko do dzieciecego pokoju

zastanawiam się nad laktatorem. z córką miałam ręczny babyono- totalna porażka, ale na szczęśćie rzadko go używałam. nie wiem czy jest sens kupować elektryczny za kupę kasy, czy może zrezygnować całkiem?
mialam Medele mini electric i sprawdzila sie bardzo dobrze, takze polecam. zawsze mozna odkupic uzywany(wszystko mozna wyparzyc, wysterylizowac) lub w ostatecznosci wypozyczyc i sprawdzic czy sie przyda i czy pasuje. We Wro takioe opcje sa w sklepach askot i wielu poradniach laktacyjnych

Ostatnia edycja:
Do góry