reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

jakie koszule do szpitala macie? te typowo do karmienia nie bardzo mi podchodza, :eek:
z kolei wydawac duzo na koszule nie chce, bo w domu nie skorzystam, nie znosze koszul. Chyba jakas jedna rezerwowa wezme i moze pizamke albo leginsy i jakas rozpinana bluzke..musze pokombinowac. bede po cc, wiec wietrzyc sie nie musze :)
Również nie lubię koszul, ale odkąd mam ogromny brzuchol i są upały jest to dla mnie jedyna wygodna opcja- ja właśnie zamówiłam taką do karmienia, która nie wygląda typowo, a była tania- czekam na dostawę :) ITALIAN koszula ciążowa DAGNA KR do karmienia M (5304910560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
jakie koszule do szpitala macie? te typowo do karmienia nie bardzo mi podchodza, :eek:
z kolei wydawac duzo na koszule nie chce, bo w domu nie skorzystam, nie znosze koszul. Chyba jakas jedna rezerwowa wezme i moze pizamke albo leginsy i jakas rozpinana bluzke..musze pokombinowac. bede po cc, wiec wietrzyc sie nie musze :)
Również nie lubię koszul, ale odkąd mam ogromny brzuchol i są upały jest to dla mnie jedyna wygodna opcja- ja właśnie zamówiłam taką do karmienia, która nie wygląda typowo, a była tania- czekam na dostawę :) ITALIAN koszula ciążowa DAGNA KR do karmienia M (5304910560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kupiliśmy tę ikeową w końcu. Będziemy ją stawiać na tej komodzie / przewijaku, bo tam jest bardzo duży blat (oglądaliśmy dziś w sklepie) i powinno być ok. W sobotę mają przywieźć meble, może w niedzielę nam się uda wszystko poskręcać i pokoik będzie prawie zrobiony (bez dekoracji, ale to zostawiam już na ostatnią chwilę, bo to nie jest kluczowe).

my robiliśmy testy "na sucho" jak by się nam myło małego w wannie razem i też stwierdziliśmy, że kupimy tę wanienkę z IKEI.
mamy sporo miejsca w łazience, więc będziemy wanienkę stawiać na podłodze i sobie siadać obok :)

Dziewczyny, jak długo czekałyście na paczkę z gemini???

Thriade- miałam lycksele jako studentka, do najpiękniejszych i najwygodniejszych nie należy, ale na pewno jest bardzo praktyczny i niezniszczalny - będzie Wam służyć latami np. jako dodatkowe miejsce dla gościa

Wanienkę również mam z ikei- nie wiem jeszcze jak będziemy kąpać, ale Wasze pomysły na pewno przetestuję ;)

Co do przewijaka to drewnianego nie chcę - na pewno jest wygodny, ale boję się tego zagracenia właśnie. Mam w planach kupno przewijaka na łóżeczko/komodę, to jest dla mnie odpowiednia wysokość ;) Ale zobaczę jak to będzie w praktyce wyglądać.

Nam bardzo wygodnie było kapać wlasnie w wanience na tym stelarzu. Stawialiśmy wszystko wlasnie obok łóżeczka na którym był przewijak i dziecko od razu po kąpieli na ten przewijak. Zwłaszcza mi było wygodnie bo po cc byłam i nie musiałam sie za badzo schylać. No ale każdy sobie sam dobierze idealna opcje.

Thriade- miałam lycksele jako studentka, do najpiękniejszych i najwygodniejszych nie należy, ale na pewno jest bardzo praktyczny i niezniszczalny - będzie Wam służyć latami np. jako dodatkowe miejsce dla gościa
Wiesz, on nawet byłby spoko, ale kurde nie ma pokryć jakiś ładnych... Ale już zagaiłam z teściową i będziemy robić zasłonki do pokoju małej, to jeśli materiał się nada, to z podobnego mi zrobi pokrycie tego fotela :) Na razie kupiłam czarny, bo jako jedyny mi się zjadliwy wydawał. Beż nie pasuje, pomarańcz to już w ogóle, a ten kropkowany beznadziejny. Chcę jakiś ładny szary :)

Ja paczkę z gemini zawsze piorunem dostawałam, w max 3 dni.

Kupiłam dziś przewijak, rożek (za 15 zł byle był- bo szpital który jest dla nas planem B ma fioła na tym punkcie - to ten gdzie leżałam) i kocyk minky. Skręciliśmy ten fotel i jest brzydki, ale wygodny. Jako takie łóżko od czasu do czasu to mega wygodny. Może teściowa jakoś zaradzi na ten jego wygląd. Jutro skręcamy komodę. Jutro też chcę spakować torbę (parę drobiazgów dokupię jeszcze jakoś w pn).

reklama
Thriade taki fotel jak Ty kupilas do pokoju małej to my mamy kanapę juz naprawdę paroletnia, służy nam wlasnie jako dodatkowe łóżko dla gosci. Fakt za piękna nie jest, ale idealnie nam do wnęki pasuje i po rozłożeniu jest z niej całkiem duże dwuosobowe łóżko, a po złożeniu ma nieduże wymiary.

Do góry