reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Pauletta ja bym kupowała w wiekszosci na 62. Dobrze miec ze 3-4 bodziaki , pajace , czy co wolisz na 56 a w razie czego dokupisz.. szkoda zeby wydac kase na cos czego maluch nie ubierze
śliczny komplet:tak:

Izka wymiatasz:tak:

Zeberka nic mi nie mów o tych wielkich podpaskach . bleee:baffled:

reklama
a kupujecie zwykłe podpaski czy te poporodowe? bo się zastanawiam czy nie lepiej kupić zwykłe cieńsze tylko że mocno chłonne...w tych poporodowych w ogóle da się chodzić? ;-)

Da sie chodzic :-p ja juz doszłam potem do takiej wprawy,ze bez niczego bo u mnie w szpitalu byla zakaz jakiejkolwiek bielizny, siateczkowej jednorazowej, niewazne... kupiłam 2 paczki tych poporodowych mega choc w poprzedniej ciazy wykorzystałam niecała jedna bo szpital dawał swoje wkłady.

te podpaski poporodowe to tylko na 3-4 dni są ;-) (polecam z nich wtedy korzystać, bo zwykłe chyba nie dadzą rady... :sorry:) później krwawienie nie jest już tak obfite i można śmigać w zwykłych :tak:

Dziewczyny ja się zastanawiam, jaką koszulę wziąć do porodu? bo chciałam jakąś zwykłą dłuższą koszulkę, taki zwykły t-shirt, ale teraz tak myślę, że jak położą mi małą po porodzie na brzuchu, to w takiej koszulce raczej problem jej cyca podać, a z drugiej strony kupować specjalnie na poród takiej z rozpięciami też mi się nie uśmiecha, bo na pewno się ubrudzi itd.. a wy jak robicie?

u nas koszule do porodu dają więc nie ma problemu, na szczęście dość długie a nie jakieś kuse bluzeczki że trzeba świecić tyłkiem;-) ale w razie czego biore jakąś gorszą koszulę bo jakby brakło szpitalnych to moge nie odprać koszuli potem

u nas w szpitalu też jest oficjalny zakaz na majtki po porodzie SN, ale z tego co wiem to poza wizytami kobiety i tak je ubierają;-)

kivinko jak urodzisz to ci koszulę po prostu podniosą i dziecko na goły brzuch położą :-D a masz takie t-shirty że ci pupę zasłaniają? bo ja wlasnie nie mam i musze sie w jakiś duży podkoszulek z lumpeksu zaopatrzyć...

u nas też dają koszule do porodu.

Dziewczyny czy któraś mogłaby wkleić link do ceratki na materac jeśli któraś już zakupiła????

reklama
u mnie na SR powiedzieli że dają koszule ale te same co do operacji więc to te prześwitujące i jak mi przyjdzie chodzić po korytarzu w I fazie to jednak bym wolała coś co mi pupę zasłoni :-) ewentualnie można mieć t-shirt i szlafrok zarzucić na spacery a potem mężowi oddać żeby nie zaplamić ;-)

Do góry