reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Kivinko hymmm ale do samego porodu to Ci dadza i tak sterylna szpitalna , chyba ze sie cos zmienio w szpitalach :eek:
G_agnes o jakiej ceratce piszesz ? do łozeczka ?

Dzisiaj kupiłam przez neta : bycze pudelko sudocreamu (jedyny krem na odparzenia ktory uwazam ze działa w 100%) , sab simplex niemiecki na kolki , 2 reczniki z kapturkiem , butelki aventa . Takze wiekszosc najpotrzebniejszych zeczy juz mam :))))))
Został mi tylko fotelik , mysle jeszcze nad "dojarką" aventa :-D i kosmetykami dla maluszka :) ( mam mase roznych rozniastych po Marcysiu ale kurcze na wszystko byl uczulony ) Dziewczyny dzieciate poradzcie coś :tak: ( odpada penaten , Jonhson , oilatum )

Ostatnia edycja:
reklama
agnes takie ceratki nie są fajne, ja bym na twardej ceracie spać nie chciała...po to sie kupuje porządny materac żeby "oddychał" i w razie czego dziecko sie nie udusiło w łóżeczku, a taka ceratka to powietrza nie przepuści. Można podłożyc ewentualnie taki podkład jak są podkłady poporodowe, albo pieluchę - takie moje zdanie.

chodzi mi o taką ceratke na materac pod prześcieradło. Żeby w razie czego na materac nie przeszło. Ale skoro mówicie że to się nie sprawdza to może i ja z tego zrezygnuje. Widziałam u którejś na liście zakupów i myslałam że może któraś już kupiła.

ja mam taką zwykła ceratkę pod przescieradło i wielokrotnie uratowała materac przed zalaniem po przesikaniu pieluchy.

dokładnie taka :Ceratka higieniczna - podkład Canpol 10/100 50x120 :: Wszystko.dla.dziecka.pl
ona jest mieciutka jak szmatka

Poranna ja dla małego mam emolium , bo ma bardzo wrażliwą skórę. Dla córeczki bedę kupować kosmetyki z rossmana , bo jako jedne z nielicznych nie mają pochodnych ropy naftowej w swoim składzie

tu kilka info o zw.toksycznych w produktach dla dzieci :http://wybredni.pl/news/7/toksyczne-zwiazki-w-kosmetykach-dla-dzieci

Ostatnia edycja:
martolinka dziękuje właśnie o taką mi chodziło. I jednak zamówie ją bo skoro mówisz, że uratowała nieraz materac. To ja też wole być zapobiegawcza:)

jeśli chodzi o kopsmetyki też mam problem z wyborem bo nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie;(

g_agnes sam pomysł moze i nie ejst zly zeby nie brudzic materaca ( ja nie uzywałam) tylko tak jak pisze Juliana taka ceratka nie oddycha troszke bym sie bała co jak maluch przekreci sie na buzie ?
Ja kladłam na przescieradło taki cieniusienki kocyk , pled nie wiem jak to nazwac z ikei bo czasami maly ulewał .
Za to bardzo polecam jednorazowe wklady na przebierak ( w fin sa pampersa i libero )

o takie mats_large.png

ta cerata jest pod prześcieradłem więc nie ma szans żeby dziecko sie w nia zawinęło. A jak maluch przekreci sie na buzie lezac na samym przescieradle? Chyba wtedy też oddychać nie bedzie mógł

reklama
qrde myslalam ze na ebayu znajde ale jest tylko krem :(
Ja nie wiem wlasciwie co tak mi Marcycha uczula , moze faktycznie jak bedzie inny sklad niz w oilatum to bedzie dobrze , on mial az rany na policzkach tak go wszystko swedzialo , boje sie ze teraz bedzie z najmlodszym powtorka z rozrywki .
Sprowadze to emolium z polski zobaczymy .
kurcze Martolinkanie moge otworzyc tej strony/

Ostatnia edycja:
Do góry