reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Kivinko hymmm ale do samego porodu to Ci dadza i tak sterylna szpitalna , chyba ze sie cos zmienio w szpitalach :eek:
G_agnes o jakiej ceratce piszesz ? do łozeczka ?

Dzisiaj kupiłam przez neta : bycze pudelko sudocreamu (jedyny krem na odparzenia ktory uwazam ze działa w 100%) , sab simplex niemiecki na kolki , 2 reczniki z kapturkiem , butelki aventa . Takze wiekszosc najpotrzebniejszych zeczy juz mam :))))))
Został mi tylko fotelik , mysle jeszcze nad "dojarką" aventa :-D i kosmetykami dla maluszka :) ( mam mase roznych rozniastych po Marcysiu ale kurcze na wszystko byl uczulony ) Dziewczyny dzieciate poradzcie coś :tak: ( odpada penaten , Jonhson , oilatum )

Ostatnia edycja:
reklama
agnes takie ceratki nie są fajne, ja bym na twardej ceracie spać nie chciała...po to sie kupuje porządny materac żeby "oddychał" i w razie czego dziecko sie nie udusiło w łóżeczku, a taka ceratka to powietrza nie przepuści. Można podłożyc ewentualnie taki podkład jak są podkłady poporodowe, albo pieluchę - takie moje zdanie.

chodzi mi o taką ceratke na materac pod prześcieradło. Żeby w razie czego na materac nie przeszło. Ale skoro mówicie że to się nie sprawdza to może i ja z tego zrezygnuje. Widziałam u którejś na liście zakupów i myslałam że może któraś już kupiła.

ja mam taką zwykła ceratkę pod przescieradło i wielokrotnie uratowała materac przed zalaniem po przesikaniu pieluchy.

dokładnie taka :Ceratka higieniczna - podkład Canpol 10/100 50x120 :: Wszystko.dla.dziecka.pl
ona jest mieciutka jak szmatka

Poranna ja dla małego mam emolium , bo ma bardzo wrażliwą skórę. Dla córeczki bedę kupować kosmetyki z rossmana , bo jako jedne z nielicznych nie mają pochodnych ropy naftowej w swoim składzie

tu kilka info o zw.toksycznych w produktach dla dzieci :http://wybredni.pl/news/7/toksyczne-zwiazki-w-kosmetykach-dla-dzieci

Ostatnia edycja:
martolinka dziękuje właśnie o taką mi chodziło. I jednak zamówie ją bo skoro mówisz, że uratowała nieraz materac. To ja też wole być zapobiegawcza:)

jeśli chodzi o kopsmetyki też mam problem z wyborem bo nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie;(

g_agnes sam pomysł moze i nie ejst zly zeby nie brudzic materaca ( ja nie uzywałam) tylko tak jak pisze Juliana taka ceratka nie oddycha troszke bym sie bała co jak maluch przekreci sie na buzie ?
Ja kladłam na przescieradło taki cieniusienki kocyk , pled nie wiem jak to nazwac z ikei bo czasami maly ulewał .
Za to bardzo polecam jednorazowe wklady na przebierak ( w fin sa pampersa i libero )

o takie mats_large.png

ta cerata jest pod prześcieradłem więc nie ma szans żeby dziecko sie w nia zawinęło. A jak maluch przekreci sie na buzie lezac na samym przescieradle? Chyba wtedy też oddychać nie bedzie mógł

reklama
qrde myslalam ze na ebayu znajde ale jest tylko krem :(
Ja nie wiem wlasciwie co tak mi Marcycha uczula , moze faktycznie jak bedzie inny sklad niz w oilatum to bedzie dobrze , on mial az rany na policzkach tak go wszystko swedzialo , boje sie ze teraz bedzie z najmlodszym powtorka z rozrywki .
Sprowadze to emolium z polski zobaczymy .
kurcze Martolinkanie moge otworzyc tej strony/

Ostatnia edycja:
Do góry