reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

siusiam na nocnik...czyli jak powiedzieć pieluszkom pa pa

to my się musimy pochwalić wszystko robimy do toalety bądź pod krzaczek ;-) na noc tylko pieluche zakładamy.
wczoraj sam poszedł do toalety podstawił sobie schodek i zrobił siku byłam w szoku :]

reklama
u nas na razie pasmo porażek w postaci kałuż, ale próbuję ale też nie zmuszam, siedzi na nocniku nie protestuje ,ale nie robi wstanie i siurrr podlewa mi panele:szok:

akderk u nas to samo było i wyczaiłam iż lepiej do wc mu było bo na nocki jakby się bał nasikać a jak wyciągam tą wkladkę ze środka nocnika i podstawiam pod siska to wysika się bez protestu teraz sam ja przynosi albo sobie podstawia :)

Hej dziewczyny:) Chciałabym się was poradzić. Mama poradziła mi całkowite przestanie urzywania pampków więc tak zrobiłam i miałam nadzieję że mój synek wkońcu zacznie sygnalizować że chce siku lub kupkę. Niestety mija już 2 tyg odkąd zaczeliśmy chodzenie bez pieluszki i dalej nic:(:( Były tłumaczenia, pokazywanie przez tatusia jak to się robi i gdzie, sadzanie misiów na nocnik, sadzanie po spaniu i po jedzeniu na nocnik. W sumie 2 tyg intentywnej nauki. A efekt taki że wszystko zasiusiane, nocnik i toaleta wróg, a mokre majteczki nic a nic nie przeszkadzają. Jedyny sukces to to ,że ani razu nie zmoczył swojego łóżka. A i jeszcze wygląda to tak że on doskonale wie gdzie trzeba robic i nawet zapytany pokaże ale sam nie chce. I ja juz teraz nie wiem co mam robić... Proszę pomóżcie jakoś, może ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić....

Do góry