reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

dziewczyny szalejecie z zakupami .... :))) same swietnosci :)

iza daj znac jak stol do przewijania :) ubranka pierwsza klasa !

reklama
lene o sab simplex też słyszałam same dobre opinie:tak: u nas debridat pomógł,co do wózka to mi ten pierwszy się bardzo podoba i kolory do wyboru ma super, drugi też ok:tak: ale 1 wygrywa:-)

W chuscie w Pl bylo by dziecku za zimno. Sory za literowki ale mam klopoty z polskimi slowami, ciagle mi komputer przestawia wyrazy.

Nosiłam małego w chuście od narodzin tj. od późnej jesieni aż do 1,5 roczku - więc przez wszystkie pory roku. W chuście może być maluchowi cieplej niż w wóżku nawet;-)
kurcze sprzedałam swojego elastyka i muszę kupic nowy. Dobrze , że tkana mi została

Martolinka-o, to fajnie, ja sie wlasnie zastanawiam czy tej chusty nie kupic, mloda nosilam w nosidelku na szelkach ale mam wrazenie ze w tej chuscie to tak bardziej przytulone jest malenstwo. Polecasz?
Reniuszek-jeszcze nie zlozylismy tego przebieraka, jak tylko go zmontuje to zaraz dam znac jaki jes ale Made in Poland to musi byc dobre :tak: Mam stol do kuchni robiony w PL i jest super. Krzesla z Russia i juz gorszej jakosci.

Ostatnia edycja:
lene - bardzo ładne kolorystycznie te wózeczki co wybrałaś :tak:

martolinka - ja właśnie chcę kupić taką chustę :happy2: powiedz tylko jaką polecasz na sam początek?? Tkaną czy elastyczną? :confused:

dziewczyny a możecie wkleić jakie ceratki na materac kupiłyście? U nas już łóżeczko skręcone i dzisiaj zamówie do niego taki komplecik :
*BABY-RAJ*10-el pościel HAFT 135x100 MOSKITIERA (2068267567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
miś na księżycu czekoladowy

lene a napisz jak się sprawdza ten rogal do karmienia? Bo ja pierworódka i nie bardzo ogarnięta;)
martolinka też bym chciała nosić małego w chuście ale u mnie bunt w domu, że chusta się może rozwiąć itp. Ktoś Cię uczył wiązania czy sama się nauczyłaś?

g agnes ja nie kuipowałam żadnej ceratki do łóżeczka i nie zdarzyło się ani razu aby mała posiusiała pościel.. pampersy są raczej nieprzemakalne;) no ale może to u nas tak było.. w każdym razie ja nie miałam żadnej ceratki i teraz też nie kupuję nic takiego, a ten rogal- poduszka do karmienia, to taka wyprofilowana podusia na której układasz dziecko jak karmisz piersią (chyba butelk ą też??) i znakomicie odciąża Ci to kregosłup! mi bardzo pomógł w pioerwszych 3-4 miesiącach! i teraz wiem, że bez tego ani rusz:-):tak:

to coś mniej więcej takiego... ja mam trochę inny - wkład z gąbki i:
ROGAL -KARMIENIE,SPANIE,CIĄŻA- ZDEJMOWANA POSZEWKA (2066582126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Więc tak specjalistką nie jestem , ale coś tam łyknęłam;-)
polecam zadawać pytania na wątku : Chustowe dzieci - porady
można też pytać IzyBK ,polecam jej bloga Nosze, bo kocham - tu dużo odpowiedzi na powyższe pytania

Nie polecam tzw "wisiadeł " np z babybjorn. Renomowana , droga firma , która tak na dobrą sprawę wyrządza dzieciom krzywdę- wiszą w zasadzie na swocih genitaliach- o pozycji żabki nie ma tu mowy.

Ewela myślałam zeby kupić małemu elastyczną , bo tkaną już mam , ale jak doradziła Iza lepiej od razu postawić na chustę tkaną. Najlepsze są TKANE używane , bo są już "złamane" a więc miękkie od prania , prasowania , wiązania itp;-)ja kupiłąm jednak nową i sama nad nia "pracowałam "

g_agnes chusta dobrze zawiązana nie ma prawa sie rozwiązać. Uczyła mnie wiązać koleżanka -chustofanka, ale polecam też spotkania KLUBU KANGURA . Może w Waszych miastach też klub działa. Tam profesjonalisci uczą wiązać , inne mamy pomagają i to fajny sposób na spędzenie czasu z maluchami Klub Kangura

laseczki które miały chusty, jak znosił chustowanie wasz kręgosłup?? bo mnie po pierwszym porodzie strasznie bolał przez długi czas:-( i nie wiem czy dam radę nosić młodą czy nie bardzo?

reklama
Paulusia dobrze zawiązana chusta nie ciązy kręgosłupowi. Ciężar dzieciątka równomiernie się rozkłada.
Wagę mojego malucha odczułam dopiero na kręgosłupie , gdy miał juz swoje 12 -13 kg

Do góry