reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
dziekuje wam za odpowiedzi, u mnie na stronie szpitala pisze, ze trzeba miec "krotka koszule do porodu" i "dwie koszule po porodzie", wiec raczej nic nie daja...

martolinka, g-agnes, poranna, julianna- mi się też wydaje, że taka ceratka pod prześcieradło to nie jest głupi pomysł zwłaszcza, że jak ma się materac gryka-kokos to jak on zostanie zamoczony to trudno go doczyścic, kiedyś pracownik mojego ojca pzryniósł taki materac na myjnię, żeby go doczyscic, to nie dosyc, że masakrycznie to się czyściło, to potem ten materac nie chciał wyschnac a koniec końcem zaczął jakby gnic :szok:może ten materac był jakiś trefny i dlatego tak się stało, ale lepiej zapobiegac niż potem kupowAC nowy:-)

darucha - ja wlasnie slyszalam o tych materacach gryka -kokos, że po przemoczeniu niestety często gniją. My mamy piankę, ale ceratkę i tak będę podkładać:tak:

izka - będzie kibic pełną parą! ;-)
Paulettta - śliczny komplecik :happy:
porannakawa, zeberka - no no dziewczyny i macie wyprawkę prawie załatwioną :tak: Ja chyba muszę sobie w końcu wydrukować listę i zacząć kupować bo widzę w tyle jestem :-p
g_agnes - ja myślałam o czymś takim, żeby zabezpieczyć materac:
Matex Podkład higieniczny na materac 60x120 cm (2068658062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A o kosmetykach to jeszcze nawet nie myślałam... Mam tylko chusteczki nawilżane :-p

kivinko- no to ja muszę zainwestowac w taka ceratkę:-)

a co do tej koszuli do porodu, do karmienia to ja kupiłam sobie zwykłą koszulę na guziki w większym rozmiarze, zapłaciłąm za nią 24 zł i myślę, że do karmienia się sprawdzi bo się odpina do połowy brzucha. jak oglądałam "specjalne koszule do karmienia" to nie dosyc, że kosztowały one u nas w butikach od 50 zł do 120 to na dodatek były mega infantylne, w jakieś misiaki, żyrafki albo miały rażące w oczy kolory- nie wiem o co chodzi- czyżby macierzyństwo oznaczało, że kobieta ma się upodobnic do swojego dziecka i nosic koszuleczkę w misiaczki, hmmm. ja jednak wolałam jednokolorową koszulę przed kolano. a do porodu to kupię sobie coś na lumpku- najlepiej koszule w całości rozpinaną .

a jeśli chodzi o inne poruszane tu zakupy to ja wybrałam takie produkty:
proszek: Lovella
pieluchy: Pampers Newborn 1
podpaski: bella Mama
chusteczki: nivea soft&cream
butelki: avent
wkładki laktacyjne: bella Mama
moja torba do szpitala zawiera na chwilę obecną: koszulę do karmienia, szlafrok, klapki, klapki pod prysznic, pampersy, chusteczki nawilżąjące, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, podpaski, podkłady do przewijania jednorazowe, kopertę z badaniami: grupa krwi itp. Muszę jeszcze włożyc ręcznik, koszulę do porodu, ciuszki dla maluszków i kosmetyki dla mnie, a i rożki. zapomniałam o czymś?

Dziewczyny mam problem techniczny z karuzelą/ami nad łożeczko/a a mianowicie mamy 2 łóżeczka no i karuzele też powinny byc 2 ale pzrecież te głosy będą się na siebie nakładac i obawiam sie, że będzie chaos dźwiękowy. macie może jakiś pomysł?

darucha przyda się też talerzyk,kubek , sztućce , ładowarka do telefonu .. na razie tyle mi przychodzi do głowy

A może kupcie taką karuzelę w której można wyłączyć dźwięk i tylko jedna będzie grała? musiałabyś poszperać

reklama
pauletta- ja bym zdecydowanie stawiała na 62, ale to dlatego, że Ninka urodziła się i miała już 58 (albo 57 cm) i te na 56 w ogóle nie były użyte, albo były w użyciu "przez tydzień" , ale żeby mieć spokojne sumienie możesz mieć 3-4 śpiochy czy pajacyki na 56, zobaczysz zresztą co reszta Ci jeszcze odp ;-)

mój syn też jak się urodził to 56 było wszystko małe ;-) g-agnes ja też mam taką ceratkę pod prześcieradło jak martolinka i polecam!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry