reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Śliczne te ręczniki i kocyki :) Chyba się skuszę ;P

Więc tak specjalistką nie jestem , ale coś tam łyknęłam;-)
polecam zadawać pytania na wątku : Chustowe dzieci - porady
można też pytać IzyBK ,polecam jej bloga Nosze, bo kocham - tu dużo odpowiedzi na powyższe pytania

Nie polecam tzw "wisiadeł " np z babybjorn. Renomowana , droga firma , która tak na dobrą sprawę wyrządza dzieciom krzywdę- wiszą w zasadzie na swocih genitaliach- o pozycji żabki nie ma tu mowy.

Ewela myślałam zeby kupić małemu elastyczną , bo tkaną już mam , ale jak doradziła Iza lepiej od razu postawić na chustę tkaną. Najlepsze są TKANE używane , bo są już "złamane" a więc miękkie od prania , prasowania , wiązania itp;-)ja kupiłąm jednak nową i sama nad nia "pracowałam "

g_agnes chusta dobrze zawiązana nie ma prawa sie rozwiązać. Uczyła mnie wiązać koleżanka -chustofanka, ale polecam też spotkania KLUBU KANGURA . Może w Waszych miastach też klub działa. Tam profesjonalisci uczą wiązać , inne mamy pomagają i to fajny sposób na spędzenie czasu z maluchami Klub Kangura
Dokładnie tak! Klub Kangura jest super - wszystkiego nas nauczyli :tak: My mamy chustę tkaną NATI BABY. Nosiłam Jagodę od 6 tygodnia życia i obie bardzo to lubiłyśmy. Chustował się tez tatuś ;P

laseczki które miały chusty, jak znosił chustowanie wasz kręgosłup?? bo mnie po pierwszym porodzie strasznie bolał przez długi czas:-( i nie wiem czy dam radę nosić młodą czy nie bardzo?

Moim zdaniem dobrze zawiązana chusta nie powinna powodować bólu kręgosłupa, ponieważ cały ciężar rozkłada się równomiernie na ramionach i odciąża kręgosłup. Ja po porodzie tez cierpiałam na bóle kręgosłupa, ale były one raczej spowodowane ciągłym schylaniem się do małej w łóżeczku, kąpieli, przy ubieraniu, przewijaniu itd. Rzadko, ale też zdarzało się noszenie jej na rękach... po pewnym czasie ręce tak bolały, że wyginałam się w łuk do tyłu, żeby zmienić obszar obciążony największym ciężarem i to powodowało późniejsze bóle kręgosłupa... :/ no i garbienie przy karmieniu... :/

A w sprawie gondoli, to ja jestem staroświecka... :/ i uważam, że maluszek powinien leżeć na płasko... To jest etap kształtowania się układu kostnego i ważne, żeby kręgosłup był odciążony. W spacerówce, czy foteliku samochodowycm niestety pozycja sprzyja obciążeniu lędźwiowego odcinka kręgosłupa... W dodatku latem może być upalnie i dzidziusiowi będzie wygodniej w przestronnej i przewiewnej gondoli, niż w ciasnym, nie przepuszczającym powietrza foteliku.

my mamy taką matę po Jagodzie http://allegro.pl/mata-edukacyjna-plac-zabaw-wyspa-tiny-love-bonusy-i2064577811.html

a taką karuzelę dostałam w spadku od znajomej (po Jagodzie została rozebrana na części i już się nie nadaje do użytku ;P) http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-rybkami-g9157-projektor-i2092518603.html

mamy jeszcze taką pozytywkę. Jagoda bardzo ją lubiła. Ma bardzo ładne melodyjki http://allegro.pl/fisher-price-pozytywka-akwarium-i2081770652.html

Ostatnia edycja:
reklama
paulusia wiesz ja polecam jednak te droższe . Są nie do zajeżdżenia;-)proponuję Ci kupić używaną , ale tkaną. Bedzie już dobrze złamana i w rozsądnej cenie.

2012-02-01 16.15.13.jpg Dzisiaj nabyłam komplecik- jestem zadowolona, bo spodenki są mega mięciutkie i tylko emitują sztruks, więc mam już dla małego strój wyjściowy:))) I był przeceniony z 90zł na 40zł:-D

hej! ja byłam wczoraj na zakupkach :-) i kupione już mam pamperski z happy, chusteczki nawilżane, butelka avent + smoczki do niej,smoczek do uspakajania + zawieszka, krem na odparzenia sudokrem, herbatka koperkowa bobovita a dla mnie wkładki laktacyjne, koszula nocna z odpowiednim rozcięciem, majtasy do których mam nadzieję zmieści się mój zadek za 2 miesiące:-D no i nieszczęsne podpaski- stojąc przed regałem z nimi i zastanawiając się które wybrać- bo zawsze używałam tamponów- zrobiło mi się słabo, niedobrze i nogi się pode mną ugięły bo zdałam sobie sprawę z tego że poród już niedługo :baffled::no: zestresowałam się strasznie .... ale dzisiaj już mi lepiej i wzięłam się w końcu dziś za pranie maleńkich ciuszków :-) i dobry humor wrócił :-) i zaczęłam pakować torbę do szpitala i zrobiłam listę potrzebnych rzeczy:-) pauletta komplet słodziutki:tak:

Ostatnia edycja:
Pauletta-fajny misio bedzie w tym stroju :-)
Zeberka-poszalalalas kochana, ja jeszcze kremiki i pieluszki mam przed soba.
Zobaczcie co mi mama w PL kupila z okazji euro2012:
2b2f77cf7f7e2e1dmed.jpg

Dziewczyny, które mają już dziecię! Powiedzcie jakie najmniejsze ciuszki warto mieć dla dziecia???? Myślicie, że 60-62 będzie ok? Czy raczej 56??? Chcę dokupić w tym tygodniu resztę ciuszków, jeszcze z przecen i outletów, a mam większość od 62 rozmiaru...

pauletta- ja bym zdecydowanie stawiała na 62, ale to dlatego, że Ninka urodziła się i miała już 58 (albo 57 cm) i te na 56 w ogóle nie były użyte, albo były w użyciu "przez tydzień" , ale żeby mieć spokojne sumienie możesz mieć 3-4 śpiochy czy pajacyki na 56, zobaczysz zresztą co reszta Ci jeszcze odp ;-)

Pauletta-ja mam podobne doswiadczenie do Agaty. Ale mimo wszystko cos na 56 cm trzeba miec bo jak Ci sie urodzi maluszek 3 kg i 50 cm to nie ubierzesz w takie duze ciuszki. Ja mimo wszystko mam 5 zestawow na 56 cm.

reklama
Pauletta śliczności:-)co do ubranek to ciężko powiedzieć, moja Nikola miała 53cm jak się urodziła i wszystko na 56 było za duże i starczyło na ok miesiąc. Teraz mam ubranka na 56 cm ale nie mam pojęcia czy się przydadzą.
zeberka super że zakupy się udały:tak::-)
izka śliczne, mój S też się czaił na coś w tym stylu ale dziewczynce nie wypada:-D

Do góry