dziewczyny super zakupy!
Ja ostatnio zamówiłam na allegro BOBAS Okrycie z KAPTURKIEM MIKROFIBRA -RĘCZNIK (2070690805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i Gruby KOC BOBAS NOWA KOLEKCJA kocyk - 3 KOLORY (2084997513) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. A dzisiaj byłam w rossmannie kupiałam Małej kosmetyki, odwiedziłam aptekę i sklep z art. dla dzieci - kupilam kilka pierdółek
Śliczne te ręczniki i kocyki Chyba się skuszę ;P
Dokładnie tak! Klub Kangura jest super - wszystkiego nas nauczyli My mamy chustę tkaną NATI BABY. Nosiłam Jagodę od 6 tygodnia życia i obie bardzo to lubiłyśmy. Chustował się tez tatuś ;PWięc tak specjalistką nie jestem , ale coś tam łyknęłam;-)
polecam zadawać pytania na wątku : Chustowe dzieci - porady
można też pytać IzyBK ,polecam jej bloga Nosze, bo kocham - tu dużo odpowiedzi na powyższe pytania
Nie polecam tzw "wisiadeł " np z babybjorn. Renomowana , droga firma , która tak na dobrą sprawę wyrządza dzieciom krzywdę- wiszą w zasadzie na swocih genitaliach- o pozycji żabki nie ma tu mowy.
Ewela myślałam zeby kupić małemu elastyczną , bo tkaną już mam , ale jak doradziła Iza lepiej od razu postawić na chustę tkaną. Najlepsze są TKANE używane , bo są już "złamane" a więc miękkie od prania , prasowania , wiązania itp;-)ja kupiłąm jednak nową i sama nad nia "pracowałam "
g_agnes chusta dobrze zawiązana nie ma prawa sie rozwiązać. Uczyła mnie wiązać koleżanka -chustofanka, ale polecam też spotkania KLUBU KANGURA . Może w Waszych miastach też klub działa. Tam profesjonalisci uczą wiązać , inne mamy pomagają i to fajny sposób na spędzenie czasu z maluchami Klub Kangura
laseczki które miały chusty, jak znosił chustowanie wasz kręgosłup?? bo mnie po pierwszym porodzie strasznie bolał przez długi czas:-( i nie wiem czy dam radę nosić młodą czy nie bardzo?
Moim zdaniem dobrze zawiązana chusta nie powinna powodować bólu kręgosłupa, ponieważ cały ciężar rozkłada się równomiernie na ramionach i odciąża kręgosłup. Ja po porodzie tez cierpiałam na bóle kręgosłupa, ale były one raczej spowodowane ciągłym schylaniem się do małej w łóżeczku, kąpieli, przy ubieraniu, przewijaniu itd. Rzadko, ale też zdarzało się noszenie jej na rękach... po pewnym czasie ręce tak bolały, że wyginałam się w łuk do tyłu, żeby zmienić obszar obciążony największym ciężarem i to powodowało późniejsze bóle kręgosłupa... :/ no i garbienie przy karmieniu... :/
A w sprawie gondoli, to ja jestem staroświecka... :/ i uważam, że maluszek powinien leżeć na płasko... To jest etap kształtowania się układu kostnego i ważne, żeby kręgosłup był odciążony. W spacerówce, czy foteliku samochodowycm niestety pozycja sprzyja obciążeniu lędźwiowego odcinka kręgosłupa... W dodatku latem może być upalnie i dzidziusiowi będzie wygodniej w przestronnej i przewiewnej gondoli, niż w ciasnym, nie przepuszczającym powietrza foteliku.
my mamy taką matę po Jagodzie http://allegro.pl/mata-edukacyjna-plac-zabaw-wyspa-tiny-love-bonusy-i2064577811.html
a taką karuzelę dostałam w spadku od znajomej (po Jagodzie została rozebrana na części i już się nie nadaje do użytku ;P) http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-rybkami-g9157-projektor-i2092518603.html
mamy jeszcze taką pozytywkę. Jagoda bardzo ją lubiła. Ma bardzo ładne melodyjki http://allegro.pl/fisher-price-pozytywka-akwarium-i2081770652.html
Ostatnia edycja: