reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Tak mi też teraz przyszło do głowy skąd mam wiedzieć jaki rozmiar stanika sobie kupić !? a przecież muszę mieć jakiś do szpitala , bo mi już z piersi się leje to co dopiero po porodzie

reklama
Ja mam tylko ubranka, pieluchy tetrowe i jednorazowe, termometr do wody i krem do pupy a dla siebie podkłady poporodowe i tyle ;-) wybór wózka i łóżeczka to dla mnie tak skomplikowana sprawa, jakoś w tej ciąży w ogóle nie umiem podejmować decyzji:-/

Hmm nie no to mi do dziecka zostało kupić tylko kosmetyki, pieluszki i termometr :-)
Gorzej właśnie ze mną sprawa wygląda :-) dziś zamówiłam jedna koszule ale taka do domu :-) ogólnie z zakupami dla siebie muszę poczekać do kolejnej wypłaty, bo z tej już dużo poszło na dziecko....
Do porodu chce szpitalną, położna mówiła że są lepsze bo absorbują pot itp :-) a po porodzie to takie jakieś tańsze , żeby nie było żal jak ubrudzę :-)
Dzidzia to Tobie dość potężny zakup został na koniec :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To widzę, że muszę wziąć się w garść, bo jestem jakaś zapóźniona;-)
Co do wózka to mamy wybrane 3 modele a w sklepie powiedzieli, że czeka się 2 tygodnie więc tragedii nie ma:-) tylko najgorzej wybrać.

nam dla dziecka w sumie materac został i w ciuchach troszkę jeszcze muszę popatrzeć czego brakuje, ale większość już mam nawet z pieluchami.
dla siebie czekam na podkłady poporodowe i takie bardziej higieniczne rzeczy, ale już zamówione, więc lada dzień przyjdą, torba w połowie spakowana. Tyle, że mnie już synek raz nastraszył w nocy to już wolę być gotowa.

hej, ja już mam wszytko co potrzebuje do szpitala i jutro mam zamiar pakować torbę, ale to dlatego, ze od początku ciąży i nawet przed każdy lekarz mówił mi o ryzyku przedwczesnego porodu ze względu na moja wadę anatomiczną , także muszę być gotowa i jak to spakuje to lepiej się będę czuła

Jejku bo wiecie to w sumie kolo 6-8 tygodni tylko[emoji14]
U niektórych troszkę więcej a u niektórych troszkę mniej :)
Szkoda ze nie mamy listy takiej naszej z terminami porodów byśmy mogły odliczać :D

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

różnie po prostu może być, ja z córką wylądowałam na patologii przed terminem i już do porodu nie wróciłam do domu. Bez paniki, ale wydaje mi się, że powoli trzeba myśleć o pakowaniu się na spokojnie, bo potem to też już inne rzeczy na głowie. A do torby idą rzeczy, których na co dzień nie potrzeba to mogą sobie tam leżeć.

reklama
No racja bywa różnie :-) mi zostało jednak więcej niż Wam bo jestem w 29tc :-) więc myślę, że jednak te 3 tygodnie mogę jeszcze poczekać :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry