reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
Betka ja chce kupic elektryczny Medela Swing + Calma, jest bardzo drogi, ale po przejrzeniu opinii jestem zdecydowana. Przedtem mialam ręczny Avent i sie namęczyłam tylko.

Tylko,ze te elektryczne sa o wiele drozsze niektore mamy pisza,ze tez ciezko sie pokarm sciaga..sama niewiem kurcze

Betka jak Ty będziesz mieć pierwsze dziecko to możesz sie wstrzymać do porodu i zobaczyć czy będzie Ci w ogóle potrzebny a najwyżej kup jakiś tańszy ręczny na razie. Ja już wiem, że miałam ciężko z pokarmem i odciąganiem, dlatego nastawiam się tak a nie inaczej.

Ja miałam ręczną medelę, nie używałam często bo nie miałam potrzeby, ale czasem trzeba było wyjść z domu i się przydawała. Elektryczne podobno są mniej delikatne. Medela ta ręczna ma opcję podpięcia pod silniczek, który można wypożyczyć w Krakowie z tego co wiem. Ja już bym nie czekała z zakupem, bo jednak w internecie można kupić taniej a tak to się bierze na już w cenach niekoniecznie promocyjnych :)

Tylko ze musze kupic niebawem bo od poloznej dostalam liste do.szpitala.i trzeba miec juz laktator a jak ja nie znam sie jestem zielona to wez teraz wybierz..:/
Znalazlam elektryczny z dobrymi opiniami niedrogi i jak juz to chyba na niego sie zdecyduje..
Ahh..

Betkaa nie rozumiem:( po co laktator do szpitala? Przeciez oni tam maja najlepsze, profesjonalne dojarki z tego co pamietam:) ja przy córce mialam z avenu ale mała nie chciała cyca wiec przez 3 miesiące odciagalam pokarm! Do teraz mam koszmary ze po nocy mleko odciągam co 2 godz. :)

Ja tez nie rozumiem Agica to nic bo jest napisane Avent isis laktator,nuk lub medela ! Jeszcze modelami i firmami napisali,to Nam dala polozna w szkole rodzenia co mamy zabrac itd sama ukladala rzekomo:/

reklama
Do góry