reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

reklama
nasza noc dzisiaj byla z tych spokojniejszych cale szczescie bo ja wczoraj padlam w domu
chyba pora zrobic jakies badania

U nas noc jako tako ale Pariska się obudziła po 7 i w ryk :(
posmarowaliśmy dziąsełka poleżała troszkę, pofikała i ponownie ryk :(
przystawiałam ja do piersi (bo ostatnio jadła o 4.30) ale sie wyginała i ryczała :(, w końcu tata zrobił jej flaszkę, wzieła 2 łyki i usnęła o 9

no u nas dziś było ok, chciałam małej dać czopek od razu, ale nie dałam i usnęła migiem. spała do 8.30. na razie żelu nie używałam jeszcze

a u nas maly spał dobrze - zasnął wczorej o ósmej i obudził się na jedzonko o 5.00 (bo wczoraj ostatnie jadł o 17.00). Potem pospał do 9.00. Ale za to rano dziś wielki wrzask i znów musiałam go ululać na rękach do drzemki. Pospał pół godzinki i teraz odpukać spokojnie gryzie sobie zabawkę siedząc w foteliku pod moimi nogami :)
Zobaczymy jak długo wytrzyma bez marudzenia (a był takim aniołkiem jeszcze tydzień temu :)

A... żelu jeszcze żadnego i tabletek nie stosowaliśmy. Napiszcie czy smarujecie dziąsełka nawet w ciemno? Tzn. jak nie jesteście pewne co do ząbkowania i nic specjalnie po dziąsłach nie widać? (nie wiem kiedy małemu wyjdzie ząbek, ja miałam póżno pierwszy, dopiero jak skończyłam 7 miesięcy).

ale ból zabkowania może zacząć sie własnie wiele wczesniej nim zabek pierwszy wyjdzie nawet kilka miesięcy własnie więc możesz czasami smarować jak bardzo bola go dziąsła ::)

reklama
Do góry