reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

no to ja podgrzeję atmosferę ;) ;D moja mała spała 12 godzin od 20 do 8 a później od 9 do 11.10 :)

ale żeby nie było tak różowo to niestety dziąsełka bolą coraz bardziej i w dzień jest trochę marudna no i nie bardzo chce jeść. je 150ml ale trochę płaczu przy tym jest. masuję jej dziąsełka i to pomaga na jakis czas.

reklama
No walsnie te dziasełka!! moje dziecko tez takie marudne choc ma dopireo trzy miesiace i dwa tygodnie... Wszystko co ma w raczce zaraz pakuje do buzki!! Marudny taki jakis, placzacy. W paniece udalismy sie do lekarza, a on nam na to ze Marcys wyglada "wysmienicie"! Brzuszek w porzadku i cala reszta tez, ale oznaki zabkow w buzce widac. Biedactwo mam nadzieje ze nie bedzie bardzo cierpial. Jak myslicie kupic juz mu jakas masc??

wiesz co, kup mu viburkol - to są czopki na ogólny stan niepokoju, również spowodowany ząbkowaniem i calgel abo detinox-ten jest podobno mocniejszy. je kupiłam calgel, ale jeszcze nie używałam, bo na dziąsłach nic nie widzę u Majki ale wieczorem jest bardzo marudna i zasnąc nie może

ufff chyba juz niedługo doczekamy się pierwszego zęba. są coraz bliżej, juz palcem pomału można wyczuc dolne jedyneczki. Łukasz uwielbia jak mu sie szoruje palcem po dziąsełkach ( tak jak na zdjęciu Paris) własnie się przed chwila obudził. Myslałam ze nie dojadł ale palucha ciągnął a piersi nie chciał. Posmarowałam mu dziąsła i momentalnie zasnął. Chyba zbliża sie najgorsze: Przebijanie dziąsełek :( :(

Aniulka to świetnie...może wreszcie będzie trochę spokojniej. U nas nic nie widać ale słychać ;D ;D
Małą usnęła o 19.30 przy flaszce...wybudziała się na chwilkę, dostała smoka i dalej śpi. Zobaczymy na jak długo :p

wiesz Łukasz jest spokojny od paru dni... nie marudzi za bardzo, nawet bym powiedziała że jest wyciszony. Nie daję mu ani czopków ani nic innego. ślini się za to strasznie i wszystko wpycha do buzi i nigdy nie moge rozróżnić czy jest głodny czy chodzi o bolące dziąsła, bo przy głodzie i przy bólu zabków zachowuje się tak samo

:D :D :D :D no narzekac nie mogę bo bym zgrzeszyła....

Wiesz, ja prawie nie wiem jak on płacze ::) rozpłakał się tylko kilka razy w swoim długim juz :D życiu. jak jest głodny albo spiący to marudzi, ale nie płacze. Przy ząbkach tez ;)

reklama
Moja małe teraz też nie płacze....marudzi albo piszczy...hihi. Na początku trochę płakała jak nie dojadała a ja nie miałam pokarmu :p

Do góry