reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Widzę Madga, że mamy podobny problem. Tylko, że ja na szczęście w łagodniejszej wersji. Robert jak ostatnio budzi się o 7.30, to po 9 znowu ma ochotę na spanie i śpi tylko 20- 30 minut. A zanim zaśnie, to jest półgodziny noszenia, bo nic mu nie odpowiada. Mam wrażenie, że i to noszenie też nie sprawia mu wielkiej przyjemności. Dlatego też kładę go do wózka i w wózku ze smoczkiem i intensywnym kołysaniu zasypia Po obudzeniu z pół godziny ma dobry humor i można się z nim pobawić lub sam się bawi barankami zawieszonymi na wózku Po czym znowu się zaczyna przekładanie go z miejsca na miejsce a kończy się to noszeniem na rękach. Jak jest już głodny, to udaje się go na tyle uspokoić przy piersi, że sam może zasnąć o 11-12 w wózku i też śpi 20-30 minut. .Potem to już mi nie zasypia aż dopiero po południowym spacerze i śpi wtedy 2-3 godziny mniej więcej do 17-18. O 19 go kapiemy i po 20 zasypia (tak mamy od kilku dni ;)) i śpi do rana z kilkoma przerwami na karmienie

reklama
Karioka a może Robertowi nie starcza Twoje mleczko??? Ja miałam dokładnie tak samo i zmieniło się odkąd daję Bebilon. Łukasz jest spokojny ( nie licząc ząbkowania) łatwiej i na dłużej zasypia. Jak karmiłam piersią to też 30 min i po spaniu. Od kilku dni karmię go tylko w nocy

karioka i madga u Majki też nic nie widać, dziąsełak nie spuchnięte, a bardzo chętnie gryzie schłodzony gryzak i uspokaja się. w dzień zasypia mi ładnie, po cycu jest lekko śnięta i usypia sama, ale od 2 dni na noc muszę jej dawać viburkol bo straszliwie płacze.

Aniulka co do pokarmu jestem pewna, że mu starcza. Nieraz wydaje mi sie, że jest głodny i przystawiam go do piersi a on jeszcze bardziej krzyczy. Wtedy wiem, że jest zmęczony i poprostu musi odpocząć. W ciągu dnia nie chce za często zajadać. Wiem, że dziecko samo reguluje sobi ilość pokarmu jaką potrzebuje. A na wadze bardzo dobrze przybiera :)

My też mamy problem ze spaniem w dzień. Jak dotąd Maciuś codziennie przesypiał 3 godziny na spacerze ale ostatnio ma stan podgorączkowy i jest zakatarzony więc nie wychodzimy na dwór. No i się zaczęło!!! Mały jest strasznie marudny, śpi może w sumie z 40 minut dziennie i to przy cycku, nie da się odłożyć do łóżeczka, cały czas trzeba z nim gadać i gadać... Dziś ubrałam go w kombinezon, wsadziłam do wózka otworzyłam okno w sypialni i usnął. Śpi z pół godziny, ciekawe jak długo...

Robert właśnie tylko po spacerze śpi 2-3 godziny przy otwartym oknie. A na spacerze, to sobie kila razy zdrzemnie

Dokładnie tak. A mam porównanie, bo mam starszą córkę. Jedynie od niedawna wieczorami Robert podobnie zasypia jak kiedyś Sara i nie ma z nim problemu w nocy ;)

reklama
Tak sobie myslę, że najważniejsze jak dziecko śpi w nocy... nawet jak w dzień marudzi to nie jest to tak uciążliwe jak nieprzespane noce.

Do góry