reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
nasza noc dzisiaj byla z tych spokojniejszych cale szczescie bo ja wczoraj padlam w domu
chyba pora zrobic jakies badania

U nas noc jako tako ale Pariska się obudziła po 7 i w ryk :(
posmarowaliśmy dziąsełka poleżała troszkę, pofikała i ponownie ryk :(
przystawiałam ja do piersi (bo ostatnio jadła o 4.30) ale sie wyginała i ryczała :(, w końcu tata zrobił jej flaszkę, wzieła 2 łyki i usnęła o 9

no u nas dziś było ok, chciałam małej dać czopek od razu, ale nie dałam i usnęła migiem. spała do 8.30. na razie żelu nie używałam jeszcze

a u nas maly spał dobrze - zasnął wczorej o ósmej i obudził się na jedzonko o 5.00 (bo wczoraj ostatnie jadł o 17.00). Potem pospał do 9.00. Ale za to rano dziś wielki wrzask i znów musiałam go ululać na rękach do drzemki. Pospał pół godzinki i teraz odpukać spokojnie gryzie sobie zabawkę siedząc w foteliku pod moimi nogami :)
Zobaczymy jak długo wytrzyma bez marudzenia (a był takim aniołkiem jeszcze tydzień temu :)

A... żelu jeszcze żadnego i tabletek nie stosowaliśmy. Napiszcie czy smarujecie dziąsełka nawet w ciemno? Tzn. jak nie jesteście pewne co do ząbkowania i nic specjalnie po dziąsłach nie widać? (nie wiem kiedy małemu wyjdzie ząbek, ja miałam póżno pierwszy, dopiero jak skończyłam 7 miesięcy).

ale ból zabkowania może zacząć sie własnie wiele wczesniej nim zabek pierwszy wyjdzie nawet kilka miesięcy własnie więc możesz czasami smarować jak bardzo bola go dziąsła ::)

reklama
Do góry