reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zabawki dla naszych dzieci! :)

Kupilam kiedys Brianowi gumowe kolo w srodku jest mata pelno poprzyczepianuch zabawek ale jak polozy sie w tym ko0le to wkurza sie ze ma malo miejsca prezy nogi itp jeszcze sam nie usiadzie ale jak ja go posadze to siedzi lecz nie stabilnie.Zobaczylam ze jak cos sie Brianowi rusza potrafi ciagle na to patrzec.Wiec wyobrazcie sobie zeja ciagle musze zabwkami ruszac i gadac do niego:eek:
Zobaczylam pewna mate na allegro.pl do srodka nalewa sie wody i plywaja rybki przy tym gra koszt maty jest bardzo maly okolo 35zl i zastanawiam sie czy jej nie kupic czy Brian zainteresuje sie tymi ruszajacymi rybkami:confused:
Wysylam linka zobaczcie:
Mata wodna z dźwiękiem - SHELCORE TOYS (134165826) - Aukcje internetowe Allegro

No chyba ze ta mata nie to moze kupie mu jakas chodzaca zabawke widzialam takie pieski co same chodza lub Kubusie Puchatki doradzcie cos;-) co lepsze plis.Bede wdzieczna:-)

reklama
Maggusia bardzo fajna jest ta mata ale mój Kuba spędził by na niej max 15 minut.
Ja już się przyzwyczaiłam,że muszę się z nim bawić bo sam to szybko się nudzi.
Ostatnio od dziadka dostał taką zabawkę z chicco gra ,świeci ,zwierządka wydają odgłosy no cuda na kiju ta zobawka robi - miałam nadzieje,ż Kuba zajmie się nią dłuższą chwilke -ale nadzieja matką ..... - zają się nią może 10 min.
Jedynym miejscem gdzie Kuba siedzi dłużej jest kojec bo tam może robić najróżniejsze wygibasy, daje mu nową zabawke co 10 min żeby mu się nie znudziło.
Dlatego doszłam do wniosku, że narazie nie będe wydawać dużo pieniążków na jakieś specjalne zabawki bo Kuba i tak bawi się ze mną np. turlamy sobie piłeczki, albo się łaskoczemy ,bawimy się w kuku przeglądamy w lusterku, albo wywala wszystkie zabawki z kosza i później sam tam wchodzi no cuda różne wspinaczka po poduchach ale zabawki są fajne na chwileczke.

U nas to samo, zabawki tylko na kilka minut a najfajniejsze są: pilot, komórka, telefon domowy, kawałek szeleszczącej folii ogółem wszystko co zakazane:-D No i jeszcze Mateoś uwielbia jak go się nosi na rękach i robi bzzzzzzzzzzzzbzzzzzzzzz

Ja rozkladam Selince na podlodze duzo roznych zabawek i kladeja w srodku a ona zdobywa po kolei rozne zabawki , troche sie czyms pobawi i siega po nastepna, ma jeszcze troche utrudnione zadanie bo nie raczkuje tylko pelza :-D , czasami jak patrze jak probuje zdobyc zabawke to mi jej az zal ze sie tyle nameczy,ale idzie jej coraz lepiej:-) Potrawi sie tak bawic nawet 1,5 godziny.
Ja kupilam ostatnio Selince materialowa ksiazeczke z rozymi bajerami i klucze z fisher price pobawila sie 5 min i siegala juz po nastepne zabawki.

Dzieki dziewczyny za doradzenie:-)
Brian tak samo pobawi sie chwile czyms i zaraz mu sie znudzi.
Dokladnie tak jak napisalyscie wszytsko to co zakazane jest :laugh2:dla niego fajne!
Dzis kupilam mu taki telefonik dzwoni miga wydaje dzwieki i uczy za ostatnie grosze :eek:pobawil sie chwile i juz w ruchu sa kabelki w domu komorki itp rzeczy:-D
A tak naprawde co chwile zabawek mu nie kupuje no ale pomyslalam ze takiej nie ma to kupie moze sie pobawi hehe no i co wlasnie w tej chwili majsetrkuje przy telefonie domowym zamiast przy swojej zabawce wiec lece go aaaaaaaa stamtad wziasc:rofl2:

Ja wiekszosc zabawek kupuje uzywanych na ebay-u, czasem za 20-30 % sklepowej ceny , troche mi szkoda pieniedzy na zabawke ktora selinka chwile sie pobawi i idzie w odstawke. U nas na topie wszystko co swieci , wydaje odglosy, grzechocze i sie rusza :-)

polecam nastepujaca praktycznie darmowa zabawke i zabawe :-) : plastikowa butelka po wodzie mineralnej- pusta.
stawiam taka butelke na podlodze i biore Ole na kolana (jak dziecko samo siedzi, to najlepiej posadzic je na podlodze, ale moja Ola jeszcze nie umie siedziec sama). Zblizam sie z nia do butelki, ona oczywiscie wyciaga lapki do butelki, ja mowie- zrob bam, Ola dotyka butelki a butelka sie przewraca. Wtedy ja mowie baaam:-D Robimy tak kilka razy z rzedu. Po ktoryms razie Ola az piszczala ze smiechu, tak jej sie spodobalo to, ze ja mowie bam, ona dotyka butelki i ta faktycznie robi bam :-D
A w ogole, to Ola wyciaga teraz lapki do wszystkiego co jest w jej poblizu :-D

reklama
u nas najwspanialszą zabaweczką jest od dłuższego czasu ..... mamy szczoteczka do zębów :-D :-D :-D szczególnie po jedzeniu Maks uwielbia nią jeździć po dziąsłach i ma wtedy bardzo błogi i nieobecny wyraz twarzy

na drugim miejscu .... gazety - Maks drze je w strzępy rozpuściwszy je najpierw nieco śliną:laugh2: :laugh2: - tu jednak muszę uważać, bo czasami kawałki gazety muszę wyławiać z Maksowej buzi

woreczek suchego ryżu też jest fantastyczny

a papierek po Milkiwayu jak uda się go dorwać ma jeszcze te zalety, że można w nim wyczuć odrobinkę czekolady:-D

i ostatnie: plastikowa butla z oliwką dla niemowląt - wprawdzie nie da rady wsadzić jej całej do buzi ale świetnie się na niej robi bam bam:-D

Do góry