reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki te polecane i odradzane

reklama
u nas stary laptop.Podłączony do siecie, sprawny, maile wysyła:confused2::eek:
p.s Mamy też takie cudo na kijku, nie służy do niczego.Możemy wysłac Jagodzi w ramach prezentu zaręczynowego:-p

Ostatnia edycja:
My też mamy motylka na kiju, rozbroiła w ciągu 10 sekund oderwała skrzydła, a kij służy Marti za laskę, chodzi z laską jak chce nam pokazać jak chodzi babcia:-D.

U nas jest teraz szał na książeczki.

:-D Babcia z dziadkiem :-D Muszę w takim razie pochwalić Guziołka, że nie zniszczyła pszczoły tylko nas nią okłada, kochane dziecko :-D

Teraz czekamy na krowę na sznurku do ciągnięcia. I na bujanego konika z Little Tikes :-)

Szał na książki mamy odkąd pamiętam, starsza zapisana do biblioteki pochłania jedną za drugą, ja czytam, zmuszam tatę a Jagódź uwielbia jak jej czytam, wyprzedza w ulubionych wierszykach odgłosy i dźwięki, ogląda albumy, gazety, trzeba jej wszystko opowiadać i opisywać, uczepi się nawet najmniejszego obrazeczka :-)

Co myślicie na te lato o rowerkach biegowych takich 2+ ?
Myślę o prezentach na zająca i wpadł mi ten rowerek, a może na dwa latka by się go kupiło. Tylko nie wiem czy jest sens taki 2+ kupować czy lepiej już 3+ od razu kupić, ale za rok?

Matusia - z M chcemy kupic taki Zosi na 2 latka, bo wg mnie to świetna rzecz. Nie wiem, czy w tym roku załapie o co chodzi, ale jeśli tak, to później już bezpośrednio na 2kolowy rower sie przesiądzie. Nie orientowałam sie jeszcze jakie są, więc nic nie wiem 2+, czy 3+. My dzis Zochnie na zająca kupiliśmy zestaw do ....sprzatania Wadera - niech się wdraża :-D, mala uwielbia wszystko czyścić, więc może jej się spodoba;-)

Tez mialam pytac o rowerki. Jakiekolwiek rowerki.. bo my jeszcze nie mialysmy zadnego.
Dlatego myslalam o trojkolowym na urodzinki, choc taki biegowy tez mnie zastanawia. choc faktycznie moze to jeszcze za wczesnie? moze lepszy okaze sie taki 3+ jak mowi Matusia? ...
Jesli chodzi o trojkolowca to na allegro zczailam italtrike- czy ktos ma ? cos wie na temat tej marki ? 'plastikowego zwierzaczka' sobie odpuszczamy...

Z rowerkow polecam trike'i, my mamy dokladnie takiego:
Smart Trike Deluxe Blue and Green VGC | eBay

Filipek go kocha i pakuje sie do niego, gdy tylko go widzi :-)

A co do balance bike'ow szykuje sie na taki:
Stomp Stompee Kids Childs Training Balance Bike Pit Very Lightweight RED | eBay

po krotkim rozpoznaniu tematu wiem, ze warto kupic z regulowanym siedzeniem, bo bedzie rosl z dzieckiem. I metalowy, bo drewniane sa ciezkie.
Wydaje mi sie, ze Filciu jest za maly jeszcze, ale moge sie mylic. Chce go kupic Aleksowi, bo boi sie duzego rowerka z doczepionymi koleczkami bocznymi (swoja droga ciekawe, bo na dwukolowej hulajnodze zaiwania jak szalony!).
A jak juz bedzie w domu to sie okaze czy Filku dalby rade. Wiem, ze na Aleksowa hulajnoge Filku tez sie pcha i tez pewnie na urodzinki kupimy mu jego wlasna. One sa fajne, bo maja 4 koleczka, ktore stopniowo mozna redukowac do 3, a potem 2.
O taka:
OZBOZZ MY FIRST SCOOTER | eBay

reklama
Do góry