reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam-Odradzam

Wampirka, ale czy ta brita się sprawdzi tam gdzie jest kamień w wodzie? Bo ja mam britę, ale nie mam twardej wody, myślałam o mojej mamie, ale wydaje mi się że te filtry za chwilkę zostają zapchane kamieniem, a jednak w polsce to nie lada koszt, taki wkład.

reklama
dzięki Kasia zaraz poczytam co to za ustrojstwo? a jak często odkamieniasz czajnik? bo ja tak raz na 2tyg octem robiłam.
Ja tez octem i tylko octem boje sie odkamieniaczy....tak srednio raz w miesiacu raz na 3 tyg jak widziałam ze sie cos zbiera. W tym czajniku nie ma grzałki na wierzchu to tak szybko sie nie obkamienia

A ja stosuję kwasek cytrynowy:)
I pięknie kamień schodzi.
A polecam Wam dzbanki z filtrami DAFI - DAFI - Dzbanek atri opis
wystarczy z kranu wody do tego dzbanka nalać i przelać do czajnika, zagotować i zero kamienia i innych paskudztw w wodzie. Misia z nami taką wodę pije:)

Wampirka, ale czy ta brita się sprawdzi tam gdzie jest kamień w wodzie? Bo ja mam britę, ale nie mam twardej wody, myślałam o mojej mamie, ale wydaje mi się że te filtry za chwilkę zostają zapchane kamieniem, a jednak w polsce to nie lada koszt, taki wkład.
nasz woda ma tyle kamienia że co drugi dzień bez brity trzeba kamien rozpuszczać kwaskiem cytrynowym:)więc ja polecam!

A ja stosuję kwasek cytrynowy:)
I pięknie kamień schodzi.
A polecam Wam dzbanki z filtrami DAFI - DAFI - Dzbanek atri opis
wystarczy z kranu wody do tego dzbanka nalać i przelać do czajnika, zagotować i zero kamienia i innych paskudztw w wodzie. Misia z nami taką wodę pije:)

a Dafi to był mój pierwszy dzbanek jaki miałam i sobie go chwalę tylko że tu nie mogłam do niego dpostać filtrów i mama mi musiała przysyłać,podwójne koszty,wiec przerzucilismy się na Britte!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewuszki to teraz dajcie recepte jak kwaskiem rozpuszczacie kamien:-p samym kwaskiem trzec ? czy gotowac?

Ja działam tak ale octem - wlewamz 3 łyzki napełniam wodą i gotuje i później jeszcze tak z 3 razy gotuje wode już samą bez octu, zeby zapach zabić...

my też odkamieniamy kwaskiem tak jak Malinka napisała
czajnik mam taki jak Kasia philips i znów przecieka i to chyba już nasz trzeci taki do kosza pójdzie:( więc nie wiem od czego to zalezy - może od kiepskiej wody i kamienia też bo pomimo że od kilkunastu lat używamy filtra (pierwszy pamietam na studiach kupiłam:) juz kilka mieliśmy i britty i anne) to nawet woda z filtra zostawia kamień a filtr niejednokrotnie się zapycha i ledwo co kapie to co wlejemy - takze wodę mamy jak widać fatalną:(

reklama
A mi się wydaje że te czajniki to trzeba mieć szczęście i już.
Nasz po 10 latach do teściów zawieźliśmy bo nie działał i kupiliśmy nowy a tu się okazało przed wyrzuceniem że działa. Także i im posłużył. Teraz mam taki z MPM i jestem zadowolona. Choć marzył mi się taki Philipsa co wodę podgrzewa do 40 stopni. No ideał na mleko dla dziecka. Ale mam na co 400zł wydać...więc sobie pomarzyłam i moje.
I odkamieniam też kwaskiem. Jakoś wypicie łyka herbaty z kwaskiem to pikuś niż się napić z odkamieniaczem jak się zapomni na przykład:/

Do góry