reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
My mamy Nuka z miękkim ustnikiem i Avent z twardym. Oba się póki co przez Manitę olewane;-) Służą wyłącznie do zabawy. Jedyne czym jestem w stanie wlać w nią cokolwiek to obecnie zwykły kubek. Mamy Doidy Cup, trochę łatwiej się nim operuje, ale nakrętki od butelek Aventu też się nieźle sprawują :tak:

Dlatego ja jestem sceptycznie nastawiona do niekapków. Przy Maksie kupiłam książkowo po 6 mies o jakieś 6 jak nie lepiej za wcześnie :rofl2: w tej chwili się nawet nie wygłupiam i nie oszukuję niech se ruda pije z flaszki przez dwa lata.

karolina 12 mies:szok: u nas niekapek już swietnie się sprawdza. Mała pije z niego głównie wodę i herbatkę (czasem kompocik lub soczek). Ona jest z tych co Ai - butelkę ma w głębokim poważaniu. Mleko przemycam jedynie w kaszkach. W nocy cyc ale już chcę z ją odstawić i muszę pokombinować z mlekami. niekapek mamy TT explora.
Aia do niekapka przekonalam ją jak dostała b. gęsty zapychający obiadek. Od tąd prawie każdy obiad popija i czasem w dzien jak jej podam to chętnie pije.

Ja tam piłam z butelki do trzeciego roku zycia :p i jak moje dziecko bedzie sobie zyczylo to niech sobie tak dlugo tez pije, mi to nie przeszkadza :) i troche nie rozumiem tej "mody" na kubeczki , no chyba ze mama rzeczywiscie konsenwentnie podaje tylko wodę więc mozna powiedziec "antyprochnicowo" nie podaje butelki. Jednak wiekszosc mam podaje z kubeczka herbatki... a zabki i tak sie krzywia od smoczkow nawet jak dziecko pije napoje tylko z kubka.

a ja mam takie pytanko do doswiadczonych mam !
Kupowac wiosenny kombinezon jaki polarkowy czy ubierac w cienka kurteczke i wartswowo ?

Zylcia Dzieki za szybka odpowiedz, myslisz ze body + rajstopki na to bluza polarowa i spodnie , potem kurteczka + cieple bamboszki na nozki wystarczy ? Od jakiej temperatury mogę tak wychodzic z Lilcia na dwor ?

Lewek, tak jak napisałaś będzie w sam raz :) zawsze możesz mieć mały kocyk i owinąć Lilcię jak uznasz że jest chłodno :) a jak będzie ciepło zdjąć kurteczkę

a co do kubeczka - Hania też nie pije z butelki herbatek wody soku itp, tylko mleko. nic innego nie tknie. niekapka nawet nie kupuję, po co mi taki sprzęt, nie mam miejsca w szafce i czasochłonny do mycia :) mam jakiś tani (może droższe są lepsze?) i wydaje mi się to niehigieniczne, niepotrzebne, leży gdzieś w pudle w szafie. zatyczka z butelki Avent jest idealna :) dziś Hania spożyła bobo frut marchewkowy, ze 30ml :) wodę też tak pije
a obiadki robię rzadkie, nalewam tyle wody ile się da żeby było jeszcze gęste, może temu też nie chce pić. albo "przemycam" wodę w rozcieńczonym mleku (oczywiście robię to z głową, np raz dziennie). więc generalnie krzywda jej się nie dzieje :)
może spróbuję dać tak jak Aasi gęste to się bardziej skusi na picie :) mogłaby czasem wypić herbatę malinową :)
Natalia zaczęła pić właściwie jak się nauczyła pić ze szklanki bo się jej spodobało że pije tak jak my. tylko że na to długo czekałam, Hani zdecydowanie lepiej idzie :)

reklama
Zylcia Dzieki za szybka odpowiedz, myslisz ze body + rajstopki na to bluza polarowa i spodnie , potem kurteczka + cieple bamboszki na nozki wystarczy ? Od jakiej temperatury mogę tak wychodzic z Lilcia na dwor ?

Ja tak ubierałam Agatę jak były teraz te ciepłe dni. Moim zdaniem OK.
A jak jest chłodnej to albo kocyk albo cieplejsze kurtka.

Do góry