reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Oo ale super temat poruszyłyście. Też miałam się Was pytać jakie buciki kupujecie na wiosnę. Tymek już od jakiegoś czasu jeździ w kombinezonie takim dwuczęściowym czyli kurteczka i ciepłe spodenki bez zakrytych stópek. Zakładam mu takie góralskie buciki, całe mięciutkie, obszyte kożuszkiem. Ale one już trochę małe się robią i jak się ich gumką od spodenek nie przyciśnie to mu spadają. My nadal w gondoli więc do gondoli to często mu nic nie zakładam bo i tak przykryty, tylko do fotelika samochodowego. Ale lada chwila przesiądziemy się do spacerówki i chciałabym żeby jakieś buciki miał. Przejrzę stronę tego befado. Ponieważ to moje pierwsze dziecko to w temacie butowym i firm jestem zielona. Aaa i podpowiedzcie mi jak to jest z tymi rozmiarami??? 18 jest najmniejsza??? To na ile centymetrów taki bucik pasuje? Jest jakiś przelicznik długości stopy i rozmiaru?? Bo o tym też nie mam pojęcia.

marcia tam na stronie ich jest przelicznik, chyba u gory w zakladce "informacje". Stopke mierzysz tak, ze stawiasz dziecko na kartce papieru i odrysowujesz

system wentylacji w befado mi zbędny bo starszakowi i tak muszę dawać wkładkę do środka, zawsze kupowałam z otwartymi palcami ale dla chłopaków "przedszkolnych" już nie robią takich i mam teraz problem.
otwarte palce są fajne też dlatego, że nie da sie przegapić jak bucik zrobi się za mały a nie każde dziecko komunikuje że coś go uwiera.
Zetpol faktycznie w trakcie użytkowania robi się taki trochę szmatowaty ale korneckiego bardzo sobie chwalę, przynajmniej ten model który miałam.
mój na rok miał 19 a jak zaczą łchodzić to już 20, ale znam takie egzemplarze które poszły w wieku 14 miesięcy i w 18-tce nóźka pływała - to był dopiero problem.

Wlasnie zmierzylam stope Tymkowi i wyszlo mi 11cm, wiec 18 spokojnie bedzie dobra. A moze nawet 19 mu kupie, bo przeciez zaraz noga urosnie a chce zeby troche posluzyly. Sprawdzilam na stronie ze niedaleko mnie maja swoj sklep o czym nie mialam pojecia. Piekna pogoda dzisiaj wiec wybierzemy sie zaraz na spacer i zajrze tam. Cornelka mnie tez sie podobaja te co pokazalas, ale chyba sklaniam sie ku takim na rzep, bo latwiej zalozyc jak sie dziecko kreci.

Ostatnia edycja:
karolina wchodziłam na stronkę befado,bardzo fajne buciki i nie drogie. Jedne już sobie wybrałamale do rozmiaru 18 to nam jeszcze trochę zostało :)

Ja wiem czy nie drogie? 40 zł za kapcie które trzeba wymieniać 3 razy w roku co najmniej. A to tylko kapcie. Zawsze denerwowały mnie ceny butów dla dzieci.

reklama
Zylcia w porównaniu do innych butów nie drogie. I masz racje ja w drugim roku życia na buty to spokojnie 800zł dałam 3 pary papuciów i 3 pary butów :wściekła/y:
a zimówki za 300 cię nie denerwują :wściekła/y: mnie to też wkurza dlatego poszukiwania butów zaczynam dwa miesiące przed sezonem żeby jakąś promocję wyłapać
MAtma ja wolę tez korneckiego. Teraz miałam u mamy zetpol i sprzączka już drugiego dnia przestała działać :baffled:

Marcia na stówę będą za duże. oni mają zawyżoną rozmiarówkę. Maksowi kupowałam w 8 mies jak zaczynał chodzić i miał luz w 18 a on z wielkostopych. Nogę jak mierzysz musisz obrysować nie tak w powietrzu bo zawsze więcej wyjdzie

My mamy 8 cm:szok:

A w ogóle po pierwsze buty warto wybrać się do tkmaxa. Takie małe często maja po 60zł a to naturino, promigi albo ecco. Największy wypas :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry