reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Zylcia w porównaniu do innych butów nie drogie. I masz racje ja w drugim roku życia na buty to spokojnie 800zł dałam 3 pary papuciów i 3 pary butów :wściekła/y:
a zimówki za 300 cię nie denerwują :wściekła/y:

Ze mnie to denerwuje to jest za mało powiedziane. Nic mnie tak nie wk***** jak ceny butów i ubrań dla dzieci. Człowiek jak nie ma za dużo kasy to jest skazany na ubrania używane (nic do nich nie mam, często kupuję). Zawsze jednak mam dylemat jak chcę kupić starszej coś eleganckiego a tu sukienka za 79 zł co najmniej. I zazwyczaj kalkuluję ile razy ją założy i nie kupuję, więc ma jeden zestaw dyżurny na każdą elegancką okazję.

Ale buty to dziecko powinno mieć nowe. A tu takie ceny... zimowe, jesienne, sandały na lato, mimo, że w tańszych sklepach to też są drogie.

reklama
Zylcia to mamy to samo. Ja nowych ubrań praktycznie nie kupuję. Bo jak widzę te ceny to oczy przecieram ze zdumienia (właśnie wróciłam ze szmateksu z nowymi sztruksami za 8zł w sklepie by 6 dych lekko kosztowały) Ale but musi być nowy i w dodatku porządny.
Jak będę gdzieś widziała fajne promocje na buty będę dawała znać. Kiedyś jeszcze te polskie firmy (obex, emel, gaspar, antylopa) miały spoko ceny a teraz patrzałam to normalnie :szok: oplaca się ecco w outlecie kupić bo potem na all można opylić bo są tacy co używki kupują.

mieliśmy antylopę super trzewiki, ale teraz poszaleli z cenami.
Starszemu kupuję ani-but, zresztą w krakowie polecam sklep z polskimi butami ul. torfowa, kiedy bym nie poszła zawsze tłumy a sklepik malutki:)

gosha, czy fajne to nie wiem, ale jak było w dowcipie "miliony much nie mogą się mylić":-D
Kupowałam tam dopiero w zeszłym roku jak szukałam butów dla starszaka a kupić buty dla patyczaka niełatwo.
Tam mają buty tych polskich firm: befado, anibut, renbut, antylopa, obex, nie wiem co jeszcze no i profilaktyczno-korekcyjne.
Ja sie na te korekcyjne zdecydowałam, innych nawet nie miałam sposobności obejrzeć, bo raz- że tłumy, dwa- ja już z pokaźnym brzuszyskiem wtedy chodziłam.
No i ja mam chłopaka, różnorodne wzornictwo to dla mnie sprawa drugiej kategorii.
Te co kupiłam porządne były, nie latały na chudej nóżce, Misiek nie powykrzywiał, znaczy spełniły swoje zadanie. Całe skórzane, sandały 113zł, trzewiki 136zł. Wychodziły taniej niż na allegro czyli odwrotnie niż buty z bartka czy tego typu co lepiej zmierzyć w sklepie a potem kupić na allegro.
Teraz już męczę męża, że trzeba się wybrać, bo się dziecku noga zaparzy w śniegowcach:sorry2:
Jak masz blisko to myślę że warto zobaczyć.

ianka zapewne firmy sunway ja mam jednak zastrzeżenia do ich jakości. Kiedyś miałam sandały i po miesiącu się tak rozczłapały, że były do kosza :-(

kakakarolina no dobrze że piszesz , może jej się udało kupić buciki które naprawdę były ok, im więcej opinii tym lepiej

reklama
Do góry