warto tak wcześnie robić takie zakupy? wózek, śpioszki... nie wiadomo przecież jak duże dziecko się urodzi. kupi się za małe ubranka, to tylko się zmarnuje pieniądze. jakie rozmiary kupujecie?
pozdrawiam serdecznie:-)
Jesli kupisz rozm. 62 to z pewnoscia na nowowrodka nie bedzie za male Dla corki mialam 56 i 62, tak po polowie. Troszke sie w nich na poczatku "topila", bo byla wczesniaczkiem (36 tydz, 48 cm), ale szybciutko dorosla.
No a wozek. Coz nie ma wozkow w rozmiarze noworodkow JA szukalam takiego by gondola starczyla na jak najdluzej, bo mialam urodzic we wrzesniu ,a chcialam wozic dziecko w gondoli do wiosny. Urodzilam w sierpniu i gondoli uzywalam do konca marca, czyli przez wszystkie wiatry i sniegi
Mysle, ze rozpoczecie zakupow juz teraz to nieglupi pomysl, bo wydatkow jest sporo i dobrze je sobie rozlozyc na raty...no chyba, ze ktos jest przy kasie. POza tym, ja sie nauczylam juz kupowac na przecenach. Kupuje za duze, na inna pore roku niz obecnie trwajaca - tzw. na przyslosc. Zawsze sie przydaje w odpowiednim czasie, a ja tym samym oszczedzam.