reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
malbertka, na jednej ścianie będzie roleta w paski Tapeta winylowa na flizelinie OSLO 42530 BN INTERNATIONAL - Tapety, Tapety i dekoracja ściany, Dekoracja w sklepach Leroy Merlin a nad nią kolor różowy-pastelowy Farba emulsyjna DESIGNER VF HM BECKERS, kolor: candy pink, Opakowanie: 50 ml (tester) - Farby ścienne kolorowe, Farby ścienne i sufitowe, Farby i lakiery w sklepach Leroy Merlin, na 3 pozostałych ścianach pastelowy niebieski Farba emulsyjna DESIGNER VF HM BECKERS, kolor: satin blue, Opakowanie: 50 ml (tester) - Farby ścienne kolorowe, Farby ścienne i sufitowe, Farby i lakiery w sklepach Leroy Merlin, na dzień dzisiejszy tak zdecydowaliśmy :-) kolory na stronie do końca nie są takie same jak w rzeczywistości. nie wiem w sumie czy ten niebieski będzie pasował, bo on jakos mi tak troszkę w zielony wpada?? a chciałam go dopasować pod np. niebieski stolik z ikea mammut
a na podłodze jasne panele są, coś w stylu sosny czy jakoś tak-nie pamietam jak się nazywały ;-)

Ostatnia edycja:
Malbertka nie wiem czemu inna cena ale wygląda że to to samo i są wymiary LIDL
a co waszej wcześniejszej dyskusji - ja bym zwróciła uwagę ze nie warto aż tak bardzo roletami się sugerować bo przecież je na noc tylko, no może trochę wieczorem jak szybko ciemniej...
no i radzę patrzeć zawsze też na praktyczna stronę - u mnie to oznaczało właśnie pas tapety na dole (bo farba już by nie wyglądała - przecież obijają się przy zabwie o ścianę, jakieś autka, łapki itp
i druga najważniejsza rzecz której nie miałam w poprzednim mieszkaniu i czego brak mi życie zatruwał to dużo miejsca na chowanie zabawek a ni ciągłe ustawianie ich na półeczkach...teraz wrzucam do szafy do szuflad zamykam drzwi i git ;) mamy teraz jak na mój gust trochę za kolorowo ale praktycznie, w miarę jak chlopaki będą podrastać to mogę kolorystykę trochę wyciszać...

Hej :-) Odsprzedam pieluchy Dada. Mały jest na nie niestety uczulony, a dziadek kiedyś zaszalał i kupił trochę przydużo
sorry2.gif
Mamy 4 paczki rozmiaru 5. Sprzedam za 19,99 za paczkę
biggrin.gif
Oczywiście nie sprzedaję tego tylko w opcji 4 paczek łącznie, jeśli ktoś chce kupić 1 to nie ma problemu :-) Odbiór osobisty w Warszawie, mieszkam na Mokotowie (dokładnie Służew), mąż pracuje na Ochocie (na Banacha) więc nie ma problemu, żeby on je podrzucił gdzieś w okolicy w umówione miejsce. Może być i jakaś stacja metra czy coś w tym stylu bo blisko mamy. Jesli ktoś jest zainteresowany to proszę o wiadomość na priv :-)

Dziewczyny jaki kupujecie rozmiar kombinezonu na zimę dla Dzieciątek??
Bo ja myślałam o 98 ale jak tak patrzę to 98 jest na 36 miesięcy i nie wiem czy nie przesadzę :confused:

Ja nie pomogę,bo Natka nam jakos drastycznie nie urosła i w związku z tym ma ocieplane spodnie z zeszłej zimy( wtedy kupiliśmy takie z regulacją ) także pozostaje tylko kurtka,która notabene wczoraj kupiłam ( na 86) i jest ok. Buty tez juz mamy na zime,kupiłam ze 3tyg temu buty na jesień i od razu na zimę. U Natki nie jest tak prosto butki dobrac bo ma wąziutką stopę i chodzi o to zeby jej nie "rozpciapciać";-):-). No i są takie: firma ANTYLOPA-świetne mają te buciki i na kazdą porę roku:) spory wybór,nooo i co najważniejsze skórzane a cena nie taka jak w Brtku,a jakościowo ekstra:). Za buty jesienne dałam jakoś 130 a za zimowe 140.Chce jeszcze dokupić takie typowe śniegowce ( bo w tym roku obstawiam,ze Natka juz bedzie chciała w śniegu szaleć)i juz widziałam fajne w Decathlonie.

A jak u Was z zimową wyprawką?

ja nie mam nic i chyba bedzie cieżko coś skompletować
musze poszperać jeszcze w piwnicy czy czegoś na chwilkę nie byłoby w piwnicy po starszych,bo na razie marnie widze zakupy,chyba że gdzieś na ciuchach cos mi wpadnie to wtedy zakupimy

Karincia - ja tam nigdy na rozmiary nie patrze - tylko na wymiary hehehe a na miesiące to już kompletnie...:-p

U mnie tez moze się uda nie kupować zimowej wyprawki.
Kurtałke kupiłam świetną w tamtym roku w lumpku za małą kasiorkę i czekała rok bo była za duza- ale żal było nie kupić - i teraz jest jak ulał. Spodni jeszcze nei wyciągałam, ale też coś mi się wydaje na oko, że powinna się zmieścić w te z przed roku.
I nawet póki co buty zimowe też jeszcze pasują...choć chyba wiem o jakich Natt mówisz - z decathlonu. Też widziałam tam fajne i strasznie leciutkie...
to te? Decathlon - obuwie buty sztyblety - [niegowce QUECHUA - WEASY QUECHUA - na spacery po [niegu w chBodne dni.

reklama
na śnieg wasze dzieciaczki juz gotowe? my robiłysmy z Julką przymiarki i niewiele musze kupic - kombinezon po kuzynie jeszcze ciut za duzy ale da sie dopasowac, kurtke rok temu miala za duza a teraz jest idealna, tak samo jak spodnie ocieplane, rekawiczki i szalik są. Zostaje ciepla czapa i butki no i tu mam problem... Jakie sniegowce mają wasze dzieciaczki? Jak najlepiej dobrac rozmiar?

Do góry