reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Aha ja mam takie naklejki. Szkody dla ściany nie ma ale szkody dla naklejki są jak się dostanie do małych rączek. Ja mam na ścianach u Hani naklejki i teraz zostały tylko te powyżej poziomu rączek :) Mała zrywa wszystko

reklama
dziewczyny, ma któraś z was dla dzieciaczka łóżko pojedyncze z barierkami o wymiarach 90x200, bo szukam coś dla Mai, ale kiepski wybór jest :no:
macie może też pomysł na pomalowanie pokoju dziewczynki, jakiś wzór na ścianie, jak przykleić tapetę-nie chodzi mi o wytapetowanie całego pokoju? myślę o takich kolorach jak róże, fiolety, delikatny niebieski... pomysłów mi brak :-(
w nowym pokoiku - Garnek.pl w nowym pokoiku - Garnek.pl coś takiego mi się też podoba :-)

Iza, a co masz obecnie w pokoju, jakie kolorki, struktury, faktury itd.? :-D

fajne pomysły i wykonania można pooglądać na fotoforum w Leroyu,często tam kukamy i duży pokój robiliśmy wg jednego tam znalezionego pomysłu
moje dziewczyny maja pomalowany pokój na błękitno i w środku różowy,naklejek nie polecam bo szybko sie odklejaja i dzieci sie nimi bawią tzn.rogai nadrywaja a potem juz dupa blada lepiej samemu cos namalowac lub kupić szablon

tak tez lubie oglądać te cudenka z forum w leroy - choć ostatnio dawno nei zaglądałam buuu...

A naklejki za bardzo mi się nie podobają, wydaje mi się że mozna fajny i głębszy klimacik bez nich uzyskać :p

malbertka, ściany gładkie, żadnych faktur ;-) ale pomalujemy jednak pokój na jeden kolor i do tego dojdzie tapeta na pół ściany (chyba tylko na 1 ścianę)-w poziomie, tylko muszę znaleźć jeszcze tą tapetę :tak: a pokój chcę urządzić w kolorach różu, niebieskiego i ewentualnie zieleni :-) na oknach mamy rolety w paski pionowe w kolorach białym, zielonym, czerwonym, żółtym i niebieskim i coś pod tą kolorystykę oraz dodatki, które mam w tych barwach muszę dopasować :-D

spoko, to już wiesz wszystko :-D

tylko uważaj na te paski na roletach, bo do pasów to trudno jakies wzory dobrze dopasować...

wiesz co - wstaw fote najlepiej jak chcesz bauhahaha bedzie łatwiej to pomozemy razem

a to chcesz takie kolorki pastelowe, blade zrobić czy wyraziste? bo ten czerwony....hmmm

malbertka, ściany gładkie, żadnych faktur ;-) ale pomalujemy jednak pokój na jeden kolor i do tego dojdzie tapeta na pół ściany (chyba tylko na 1 ścianę)-w poziomie, tylko muszę znaleźć jeszcze tą tapetę :tak: a pokój chcę urządzić w kolorach różu, niebieskiego i ewentualnie zieleni :-) na oknach mamy rolety w paski pionowe w kolorach białym, zielonym, czerwonym, żółtym i niebieskim i coś pod tą kolorystykę oraz dodatki, które mam w tych barwach muszę dopasować :-D

Iza, ja to bym poszła w jasną bazę i kolory w dodatkach... Chodzi o to, żeby zbyt dużego misz-maszu nie narobić; Jasne, przejrzyste wnętrze w bieli (nie musi być czysta biel, a np. kremowa, czy zszarzała?) plus fajne, żywe akcenty dodatków, czyli rolety, zabawki, jakaś lampka, wieszaczek, dywan, i jest cudnie jak dla mnie. Bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić zestawienia kolorowych, pionowych pasów na roletach z różem na ścianach i poziomo położoną tapetą hmmm, ale może jak dasz zdjęcia, to mi wyobraźnia zacznie sprawniej pracować :-p Wiem, że ten biały to kontrowersyjny może być, że niby szpitalny, ale nie nie :-) z resztą zaglądnij sobie na forum gazety Wnętrza mieszkań - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl albo właśnie Leroy'a; ja znalazłam tam kilka świetnych inspiracji w sumie do całego mieszkania, ale do pokoi dziecięcych w szzczególności ;-)

Ostatnia edycja:
IMG_4924.jpg tak wygląda roleta
a dodatki mam głównie niebieskie, troszkę zieleni, czerwieni i różu
a mówiąc o poziomej tapecie, to miałam na myśli ;-) w nowym pokoiku - Garnek.pl czyli od połowy ściany w dół
i jak juz mówiłam, nie zamierzam drastycznie zmieniać pokoju, bo za parę lat będę urządzać pokój na nowo w nowym domu, praktycznie od podstaw, teraz chcę go tylko odświezyć, czyli zmienić kolor, dodać ewentualnie tapetę i kupić nowe łóżko :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wasze Dzieci śpią jeszcze na tych podusiach płaskich??
A jak zmieniłyście to na jaką i podajcie wymiary pościeli na jakie zmieniłyście :-)

Karincia moja Hania śpi na płaskiej bo spada z większej i jej nie wygodnie. Ja mam taką pościel którą miałam do małego łóżeczka chyba 100/135. Oczywiście jest za krótka na całe łóżko ale na Hanię wystarczy. Kupiłam nawet większą 140/200 ale okazała się za duża i za gruba. Ale jak się zrobi chłodniej to zamienię na tą większą.

reklama
Zobacz załącznik 389210 tak wygląda roleta
a dodatki mam głównie niebieskie, troszkę zieleni, czerwieni i różu
a mówiąc o poziomej tapecie, to miałam na myśli ;-) w nowym pokoiku - Garnek.pl czyli od połowy ściany w dół
i jak juz mówiłam, nie zamierzam drastycznie zmieniać pokoju, bo za parę lat będę urządzać pokój na nowo w nowym domu, praktycznie od podstaw, teraz chcę go tylko odświezyć, czyli zmienić kolor, dodać ewentualnie tapetę i kupić nowe łóżko :-)

Iza, ja tak jak już któraś pisała też bym chyba na biało pomalowała ściany, bo jeśli chcesz jeszcze te paseczki na nich...i tak będzie dużo kolorów, bo przecież zabawki dojdą.

I tez raczej jestem za tym zeby mebelki do dziecka raczej proste kupować - takie typowe Ikea, a np. jeden jakis mebel czy siedzisko bardziej bajeranckie i wtedy to on Tworzy pokój...

do tego miodowego koloru na roletach by mi fiolecik pasował jako kolor tych pasków na ścianie, albo jakies własnie niebieskie czy czerwone(coś z tej gamy co na rolecie).

...ale jak za jakis czas bedziesz myślała nad pokoikiem w nowym domu, to faktycznie nie warto teraz świrować, potraktuj ten jaki pole do próby przed tym nowym :-D

a podłoge jaką masz?:p

podrzucam linka :

https://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/rozwoj/dzieciecy_pokoik.html

tu nawet fajnei tez pokazują że do takich pasów na ścianie mozna pomalowac ścianę w najjasniejszym kolorze wybranych z tej tapetki pasiastej właśnie:-)

Co do poduszek, Karincia - to moja nie spi na takiej super płaskiej, ma jedną taką długą to ją zazwyczaj składa na pół - widać że nei lubi takiej cieńkiej płaszczyzny :-D nie raz jak się układa to nawet kołderkę lubi sobie zwinąć pod głowę...więc chyba na płasko jej nie podchodzi, a szkoda bo to zdrowiej pewnie....

Ostatnia edycja:
Do góry