reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Mam pytanko, a na jaki rozmar kupić kombinezonik. Oglądałam ostatnio w smyku, ale nie kupiłam, bo nie miałam pojęcia jaki rozmiar wybrać.

reklama
masz na mysli zimowy??? bo jesli zimowy to wiadomo wszytsko zalzy od dziecka ale 74 a max. 86 byłoby ok.

U mnie 56 starczyły może na pierwszy tydzień, a potem w błyskawicznym tempie numery się zwiększały. W ogóle to Iwo rośnie jak na drożdżach, wyglada jak 2 latek. Teraz nosi body rozmiar 92:szok::-D!!! w wieku 1 rok, 1 miesiąc!

Moja siostrzenica ma półtora roku i jest okrąglutka ja pączuszek:-) i teraz kupują jej ubranka na 110 cm, bo w inne się rzadko mieści.

My mamy na razie tylko na 56, może kilka na 62, ale to wszystko po siostrzenicy, ale coś trzeba będzie kupić. W Irlandii na takie maleństwa kupuje się ubranka na miesiące, np. 0-3, 3-6 itd.

Może we wtorek już coś kupimy, jak będziemy w Dublinie.

A ja sobie nie wyobrażam , że miała bym nie kupować wcześniej. To prawda że nie znam jeszcze płci dziecka (ale jak coś to chłopczyk też będzie nosił różowe :)), i tym bardziej nei wiem jak duże dziecko się urodzi. Tylko że tego drugiego to do października nie będę wiedzieć. A przecież trzeba wziąć trochę ciuszków do szpitala. No i druga sprawa nie wiem czy zaraz po porodzie chodzenie po sklepach i szukanie ciuszków sprawiało by mi taką przyjemność jak teraz.

pszczólka kilka tygodni po porodzie zaczną się spacerki conajmniej godzina dziennie, w tym czasie i do najbliższego sklepiku da się zajrzeć. Przecież nie będziesz siedziała przez najbliższe 18 lat z dzieckiem w domu, nie ruszając się z niego ;-). Większość z nas szybko będzie marzyła o samotnych wyjściach :-) i wtedy wypad do sklepu to dopiero będzie smakować.

zastanawiam się jeszcze nad kupnem jedne pościeli do łóżeczka
jedną mam - ale jednak jakas na zmianę musi być
na allegro patrzałam :
MY-SWEET-BABY pościel 4-cz.135x100 baldachim tiul (635595146) - Aukcje internetowe Allegro
nawet nie drogo

No i ogladałam wózki- przyznam że u nas taki swykły na pompowanych kołach kosztuje z 1000 zł a tam z fotelikiem samochodowych 600 zł można kupic- także chyba nie bede wymyslała i kupie najprostszy

zabol22 ja również będę wiele rzeczy kupować na allegro ponieważ jest taniej, nawet mój wózek chyba na allegro zamówię bo tylko tam go mogę dostać:sorry: Bardzo podoba mi się ta pościel szczególnie drugi wariant kolorystyczny;-)

reklama
Do góry