reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wybieramy wózeczki

Witam
LOJA a więc tak Jeżeli kupi się tam na miejscu otrzymuje się na pierwsze zakupy od razu 3% rabatu na drugie 5% i na trzecie 7%
Xlander x 1 kosztuje 1065 a model xa 910 plus do tego gondola która kosztuje 410 zł i pasuje do każdego modelu
w koplecie z gondolą jest moskiteira i osłonka przeciwdeszczowa, w spacerówce jest pokrowiec na nóżki.
jeżeli kupi się tam na miejscu to dostaje się gratis plecak i torbę plażową.
a gondolka jest bardzo fajna łatwo ją wpiąć i wypiąć, jest sztywna a w środku wyściełana miłym ciepłym materiałem.
Jakbyś jeszcze chciała coś wiedzieć to pytaj - dostaliśmy cennik i kartę rabatową.

My na pewno kupiy x1 jak dla nas jest super. ;D

reklama
Renik serdeczne dzięki :-* :) :) :) :)
Niestety ceny są porównywalne z tymi sklepowymi u nas różnice wynoszą około 20 zł więc jak sobie policzymy koszty paliwa to nam wyjdzie dużo drożej , a szkoda bo liczyłam że kupię trochę taniej :(

my też liczyliśmy, że będzie taniej
więc faktycznie nie opłaci się jechać taki kawał drogi
ale zaliczyliśmy przy okazji wycieczkę do Częstochowy :D

Mała_Mi widzę że już masz w domku wózeczek ;) ja sie już dawno zdecydowalam na Volanta 3 kolor 107.
Jeszcze go nie kupiłam ale mam nadzieję że w tym miesiącu to zrobię. Znalazłam go najtaniej w sklepie inter. za 1349zł ;D A jesteś z niego zadwolona, jak tak nim pojeździłaś po domku?

Ines - wozeczek bardzo ladny, ja dopiero dostane wozeczek po porodzie gdyz dostane go w prezencie od moich Rodzicow (a wybralam dla naszego syneczka wozeczek Takko, Natalia), ...Ale mam do Ciebie pytanie odnosnie fotelika dla Maluszka do auta. My tez z mezem zastanawiamy sie nad kupieniem Maxi-Cosi Cabrio (inna opcja to z firmy Romer) - ale mam pytanie odnosnie montowania go w samochodzie. W sklepie nam powiedziano ze mozna go montowac dwojako tzn albo przypinac odpowiednio pasami albo dokupic taka specjalna "miske" ktora montuje sie do zapiec isofix i wtedy dopiero do tej miski fotelik i pasy. I sami nie wiemy co jest lepsze, miska kosztuje niewiele mniej niz sam fotelik, auto jest niby dodatkowo przystosowane do isofix, natomiast poweidziano nam (znajomy) ze niby na pasy jest bezpieczniej. Ines a jak Wy zamierzacie pzrymocowawac ten fotelik w samochodzie. I czy moglabym sie dowiedziec ile Maxi-cosi kosztuje w Polsce bo tutaj 140E.

A-l-a my kupiliśmy fotelik montowany pasami. Szczerze powiem ze spotkałam się z różnymi opiniami na temat która opcja jest bezpieczniejsza (isofix czy pasami). Zdecydowaliśmy się kupic fotelik zapinany pasami :) U nas taki fotelik w sklepie kosztuje ok 529 zł...

A-l-a wtrącę się, bo też myśleliśmy o maxi cosi (ale w rezultacie zdecydowaliśmy sie na fotelik mutsy play, do wózka mutsy, z tego względu że rozkłada się całkowicie i jest cieplejszy (ma budkę i nakłądkę na nóżki, a to lepiej na jesien-zimę) ale za to isofix w Polsce do Maxi Cosi jest zdecydowanie droższy.Komplet ponad 900zl (przy cenie fotelika w sklepie 560zl)
Na allegro za to Maxi Cosi można juz NOWY kupić za 460zł.
Wydaje mi sie Iso fix moze nie jest bardziej bezpieczny,ale za to zapewne wygodniejszy w codziennym montazu w samochodzie. Nakładke masz przypiętą na stałe, a sam fotelik tylko wpinasz i już. Tylko warunek musi być taki że samochód faktycznie musi być przystosowany aby wszytsko funkcjonowało bez zarzutu...a to juz problem ;))

Ines , Kasiu - dziekuje za odpowiedz i podpowiedz. My znalezlismy taki Maxi-cosi ktory ma podwojne montowanie tzn i mozna na psy i na isofix. Nie mamy zupelnie doswiadczeniu w kupowaniu takich rzeczy i stad bylo moje pytanie - w sklepie oczywiscie mowia ze isofix jest lepszy (bo oczywiscie prawie dwa razy drozszy bo trzeba kupic te miske do montowania fotelika) a w pracy znajomy powiedzial ze nie ma roznicy w bezpieczenstwie jezeli chodzi o mocowanie samymi pasami czy w systemie isofix. I w ubiegly piatek stalismy w sklepie i nie wiedzielismy co zrobic. Malo tego ta miska pozniej nie pasuje do wiekszego fotelika i przy zmianie fotelika trzeba kupic nowa miske.
Kasiu - obejrze jeszcze fotelik ten o ktorym Ty pisalas, chociaz w sklepi przynajmniej tutaj nie widzialam go (podejrzewam ze jezeli nie jest to firma niemiecka to raczej trudniej bedzie go tutaj znalezc).

A-l-a - my dokupiliśmy fotelik do kompletu wózka firmy MUTSY, to holenderska firma, foteliki produkuje play,ale jest specjalna seria mutsy play, montowane za pomocą łączników. Foteliki te zapewne można łączyć z innymi wózkami tak jak Maxi Cosi własnie za pomocą różnych łącników.
Co do tej misy, no własnie, problem taki ze nie pasuje do nastepnego fotelika,czyli za kilka miesiecy trzeba nowy zestaw.

To wózek który mamy,(spacerówka w komplecie ma budkę i osłonkę na nóżki)
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=1020172&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F500434%2F500442%2F500476&grp=&sortuj=kod

a to ten fotelik (tez zakupilismy uzywany,bo w idealnym stanie,a 200zł taniej)
http://www.allegro.pl/item120903836_mutsy_prima_play_nosidelko_adaptery_do_stelaza.html

reklama
Do góry