reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

My ostatecznie z M. ustalilismy, ze Damian bedzie, ale Radek nie chcial o tym slyszec. Wiec wymyslilam mecz w pilkarzyki - zwyciezca wybiera i kurde blaszka Radek wygral :D

A dziewczynka bedzie Adrianna.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniaa_H gołąbki, pychotka, sama robiłaś? ;) ja mam zaproszenie do mamy mojego M na gołąbeczki i chyba w czwartek ją odwiedzimy :D

Byłam dzisiaj na monitoringu i nadal są 2 pęcherzyki ;D jeden ma 17 mm a drugi 18 mm, czyli ładnie urosły ;)
Teoretycznie jutro powinnam mieć owu, ale z racji, że ostatnio pęcherzyk nie chciał pęknąć troszkę mu pomożemy i dzisiaj przed spaniem mój M mi zastrzyk zrobi ;D
I przy zastrzyku są duuuużeeee szanse, że oba pękną :D
I w środę za tydzień mam iść do gina zobaczyć, czy wszytko idzie tak jak powinno ;)
Tylko nie zapytałam co z tym luttagenem (progesteronem) od kiedy mam go brać, bo zawsze dają niby od 16 dc, ale musi być po owu, a ja jutro mam 16dc i boję się, że może być za wcześnie ehhh. No nic, jutro zadzwonię do gina i się dopytam :D

Ja się pojawiłam na forum nie wiedząc jeszcze, że mogę mieć jakieś problemy. Chciałam mieć po prostu z kim pogadać o moich obawach, nadziejach, o tym co przechodzę wewnętrznie. A to dlatego, że u mnie nikt na początku nie wiedział o starankach, a teraz i tak wiedzą tylko mi najbliższe osoby ;)

Nuśka, taaaak, własnej roboty, tylko takie jeeem ;D jestem fanatyczka gołąbków, widzisz, mogłam CI podrzucić! Czyli kolejne cuś wspólnego xD książki, filmy i gołąbki :D
Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki, niech Ci przyniosą szczęście! i Tak sobie myślę, że faktycznie tak będzie ;*

dlatego nie uciekajcie stąd :) bo tworzymy coś fajnego i wartościowego mimo że jesteśmy daleko od siebie
Fajnie, że znalazłaś kogoś w poprzedniej cięży, kto tak CI pomógł i wspierał. Miło jest mieć takie znajomości!
I święta racja, że "tworzymy coś fajnego i wartościowego", popieram! rękami i nogami!

Ja trafiłam na forum w grudniu, praktycznie zaraz jak Kasia założyła wąteczek ;) Jeszcze pól roku temu nie czułam takiej beznadziei jak teraz,po 18 miesiącach i dwa razy pozytywnych testach zakończonych niepowodzeniem. A weszłam z tych samych powodów co niektóre z Was - żeby pogadać, podzielić się objawami, no i tak jak ostatnio pisałam - tutaj jest mi łatwiej powiedzieć "staram się o dziecko" i gadać o śluzie i piczce, niż gdybym miała to robić z kimś na żywo, bo chyba by mnie mieli dość ;D Przyjaciólka wie, że się staram, ale też nie gadam jej, że mi sluz się ciągnie ;D

Byłam dziś na krewce, ludu jak zwykle tłumy. Staje za mną dziewczyna w ciąży, z duuuużym brzuszkiem, okrąglutkim jak arbuzik. Mówie, że niech idzie do rejestracji bez kolejki, bo do samego zarajestrowania było pół godziny czekania. Ta z nadzieją w oczach, że czy naprawde by mogła, mówie, że jasne, popierają mnie inne laski przede mną. Aż dochodzi wdzięczna ciężarówka na przód kolejki, a jakiś babsztyl, wiek około 50 i mówi "GDZIE SIE WPYCHASZ?!" I wrecz z pogardą na brzuch patrzy młodej i "ciąża to nie choroba, czekaj na swoją kolej!". No tak mnie nerwa wzięła, że wyraziłam swoją opinię o tej pani i poleciłam nauczyć się troszkę szacunku, a przede wszystkim nawet niech czyta, że w Laboratorium jest napisane, by przepuszczać kobiety w ciąży. Dopiero pani w rejestracji sie wychyliła i powiedziała, że oczywiście ciężarówka bez kolejki. Nosz zawsze się trafi ktoś, kto zero kultury i zrozumienia.

zadziwiające ze najczęściej rakiety ataki są przez kobiety robione... kurde nie kumam zupełnie przecież one do cholery tez były w ciąży. ..

byłam na wizycie wszystko ok. ruchy przestałam czuć bo synu naparza w łożysko z tyłu a matce dupcie i plecki wypina do głaskania[emoji14]
oczywiście w poprzek jest póki co ale gin mówi ze spory chłopak :) tak na życzenie szybko robiła mi usg pokazała ze się rusza i ze seruszko bije żebym się nie martwila :)

następna wizyta u niej 22.06 a polowkowe prywatnie 14-15.06 :) u tego samego co prenatalne robiłam :)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

jak się uda to u nas będzie podobnie :wink: trzymam zatem moooocno kciuki za Ciebie :biggrin2:
A i mi marzy się malutka córusia, i powiem Ci, że pewnie Nadię wezmę pod uwagę gdyby się udało, choć na razie póki co Natalka mi w głowie została ;-)

ha ha no mogłoby być ciekawie :)
Moja córka od mojego dzieciństwa miala się nazywać Natalia albo Emilia. Natalka to moja najmlodsza czwarta siostra[emoji16] a Emilka nazwała moja siostra swoją córkę. Na własny pomysł nie umiała wpaść
Moj syn to Marcel :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png
Ooooo grzeczny?? [emoji16]

Mówię dzis do J że test może zrobimy. Ale mówi zebym poczekała jeszcze. Że co ma być co będzie. Luteine biorę juz tydzien. Planowa @ powinna być w niedzielę , i luteinka powinna "pomóc" w nadejsciu a tu cisza. Palą mnie piersi , co zdarzylo się tylko miesiąc temu przy tym co sie wydarzylo z moja fasolka[emoji22] szyjka jakas zamknięta i schowana, no i tempka caly czas kolo 37. Luteina podnosi temp??? Orientujecie się?

reklama
Czarnulka - grzeczny to średnio [emoji12] ale jest drugi najlepszy w klasie mały kujon łobuz :-)
Co do luteiny to nigdy nie brałam ale temperaturę podwyższona , sluz i pałace piersi to był każdy moj objaw ciazy :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

Do góry