reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 lata starań - niche

reklama
A ile wtedy bylas po ostatnim cc? Gdy zdiagnozowano nisze?
Czyli przyczyna poronien mogla byc tez ta trombofilia?
no i wydaje mi się, że zadziałało wszystko na raz, mimo wszystko pamiętaj o tym, że nisza jest też ryzykiem, bo jeśli zajdziesz w ciążę, a ona się w niej zagnieździ to wtedy masz zagrożenie życia, więc mimo wszystko lepiej spróbuj działać z naprawą. Tak jak pisałam wyżej, polecam Pomorskiego, przyjmuje prywatnie w MP Centrum Medyczne, ale na taką wizytę musisz być w pierwszej fazie cyklu

no i wydaje mi się, że zadziałało wszystko na raz, mimo wszystko pamiętaj o tym, że nisza jest też ryzykiem, bo jeśli zajdziesz w ciążę, a ona się w niej zagnieździ to wtedy masz zagrożenie życia, więc mimo wszystko lepiej spróbuj działać z naprawą. Tak jak pisałam wyżej, polecam Pomorskiego, przyjmuje prywatnie w MP Centrum Medyczne, ale na taką wizytę musisz być w pierwszej fazie cyklu
bardzo serdecznie dziekuje.
Dokladnie do tego doktora chce sie zapisac!:-) a czemu w 1szej polowie cyklu jesli mozna wiedziec ?

bo wtedy endometrium jest cienkie (złuszczone po okresie, a jeszcze nie urosło do owulacji) i najlepiej się uwidacznia wszelkie zmiany 😉
Okej. Bo ja zostalam z tym zdiagnozowana pierwszy raz na ostatniej wizycie u ginekologa a bylam dzien przed okresem. A dlugo czekals u niego na wizyte i do wizyty do zabiegu?
Pamietasz jaka grubosc miala twoja macica w miejscu tej kieszonki (RMT)??

Cześć. Z mężem staramy sie o drugie dziecko prawie 2 lata..
Jego wyniki sa w porzadku. Ja mam od “zawsze” PCOS i dlugie cykle ale owulacyjne (potwierdzone wynikiem progesteronu w 7 dpo i monitoringami) cykle.
Zaczelismy diagnostyke kilka miesiecy temu. W przyszlym miesiacu mam zabieg droznosci jajowodow ale dodatkowo lekarka zauwazyla na usg objaw niche czyli tzw. kieszonke w macicy w bliznie po cc (ciecie 4 lata temu). Faktycznie pojawily sie u mnie plamienia po miesiaczce i czasami boli mnie podbrzusze (ale akurat bole przy PCOS zdarzaja sie czesto). Dodatkowo mam macice w tylozgieciu, doczytalam ze to sprzyja niche. Macica w bliznie ma 2.6mm.
Zastanawiam sie czy ktoras z Was moze ma doswiadczenie z tym defektem? Jak to u Was wygladalo?
czy udalo sie zajsc w ciaze , czy jednak potrzebny byl zabieh naprawy blizny?
Ja w lutym mam zabieg droznosci i lekarka sugeruje ze jesli przez 3 cykle po zabiegu sie nie uda, nalezy udac sie do specjalisty od naprawy blizny i poddac sie zabiegowi. Zastanawia mnie to… i czy nie lepiej od razu zabrac sie wlasnie za ta blizne. Zwlaszcza ze stwarza to pewne zagrozenie… niestety mieszkam w UK. Lekarka do ktorej chodze zajmuje sie niepodnoscia ale niestety ceny zwalaja z nog wiec staram sie wiekszosc badan robic w Polsce…

Okej. Bo ja zostalam z tym zdiagnozowana pierwszy raz na ostatniej wizycie u ginekologa a bylam dzien przed okresem. A dlugo czekals u niego na wizyte i do wizyty do zabiegu?
Pamietasz jaka grubosc miala twoja macica w miejscu tej kieszonki (RMT)??
prywatnie wizytę miałam szybko, bo już w następnym cyklu, 16.08 wizyta prywatnie i gdzie dostałam skierowanie na histeroskopię, a sama histeroskopia 14.09, po niej umawiałam się z dr na przyjęcie do szpitala, pytał kiedy będę po okresie planowo w grudniu i termin przyjęcia do szpitala na operację został ustalony na 6.12 (miałam mieć 6dc). W czasie od histero do operacji brałam tabletki antykoncepcyjne, żeby mi się nic nie poprzestawiało w cyklu i wszystko szło tak jak trzeba

reklama
Na wizycie RMT: 0,9 mm, wysokość niszy 6,4 mm, szerokość 14 mm, wymiar poprzeczny 9,3 mm. Na histeroskopii RMT wyszło takie samo jak na wizycie
O kurcze to bardzo cienko. Ja mam 2.6 mm wiec w sumie tez nie wiele mniej..
w przyszlym miesiacu mam znow wizyte u jeszcze innego ginekologa ktory ma mi eobic zabieg droznosci i mowil ze jeszcze raz sie temu przyjrzymy. Zobacze wiec jak to bedzie wygladalo w 1szej polowie cyklu. Natomiast do dr Pomorskiego nie moge sie dodzwonic. Slyszalas moze o dr Ludwinie??:-)

Do góry