reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 lata starań - niche

O kurcze to bardzo cienko. Ja mam 2.6 mm wiec w sumie tez nie wiele mniej..
w przyszlym miesiacu mam znow wizyte u jeszcze innego ginekologa ktory ma mi eobic zabieg droznosci i mowil ze jeszcze raz sie temu przyjrzymy. Zobacze wiec jak to bedzie wygladalo w 1szej polowie cyklu. Natomiast do dr Pomorskiego nie moge sie dodzwonic. Slyszalas moze o dr Ludwinie??:-)
Ludwina osobiście nie znam, ale dziewczyny z forum też polecają, bo „kręcą go wady macicy” 😂 Ja miałam histeroskopię od razu z drożnością

reklama
Nie wiem jak Ludwin kasuje, ale ja u Pomorskiego zapłaciłam w 2022 za jedną wizytę prywatnie 500zł i na tej wizycie już skierowanie dał mi na NFZ do szpitala Uniwersyteckiego gdzie pracuje i potem już operacja też na NFZ w tymże szpitalu. Tutaj jestem w stanie Ci powiedzieć jak się przygotować, ile czasu będziesz w szpitalu, jak to będzie wyglądać, ale nie wiem jak jest w innych

prywatnie wizytę miałam szybko, bo już w następnym cyklu, 16.08 wizyta prywatnie i gdzie dostałam skierowanie na histeroskopię, a sama histeroskopia 14.09, po niej umawiałam się z dr na przyjęcie do szpitala, pytał kiedy będę po okresie planowo w grudniu i termin przyjęcia do szpitala na operację został ustalony na 6.12 (miałam mieć 6dc). W czasie od histero do operacji brałam tabletki antykoncepcyjne, żeby mi się nic nie poprzestawiało w cyklu i wszystko szło tak jak trzeba

Dziekuje za wszystkie informacje! 🤩
Kurcze u mnie bedzie ciezko to wyliczyc przy moich nieregularnych cyklach. Czy histeroskopie robil Ci w szpitalu na nfz? Ja i tak bede musiala placic bo nie mam polskiego ubezpieczenia ale mam nadzieje ze uda sie sama histeroskopia to zalatwic. Czytalam w ktorejs pracy (chyba nawet to byla Jega) ze jesli blizna ma minimum 2.5 mm to udaje sie histeroskopia. Wiec jestem na samej granicy.🥺

Dziekuje za wszystkie informacje! 🤩
Kurcze u mnie bedzie ciezko to wyliczyc przy moich nieregularnych cyklach. Czy histeroskopie robil Ci w szpitalu na nfz? Ja i tak bede musiala placic bo nie mam polskiego ubezpieczenia ale mam nadzieje ze uda sie sama histeroskopia to zalatwic. Czytalam w ktorejs pracy (chyba nawet to byla Jega) ze jesli blizna ma minimum 2.5 mm to udaje sie histeroskopia. Wiec jestem na samej granicy.🥺
j/w histero miałam na NFZ, u mnie zapisał tak

Załączniki

• IMG_5337.jpeg
    IMG_5337.jpeg
    154,6 KB · Wyświetleń: 15
Dziekuje CI MEGA MEGA!
Szkoda ze nie odbiera ale bede sie dobikac do niego to moze uda mi sie odbyc wizyte gdy bede w Polsce w lutym i zrobic mi tez badanie droznosci..

Napewno jeszcze bede sie do Ciebie odzywac w tej sprawie. 🥹😍Ile po zabiegu udalo Ci sie zajsc w ciaze?

Dziekuje CI MEGA MEGA!
Szkoda ze nie odbiera ale bede sie dobikac do niego to moze uda mi sie odbyc wizyte gdy bede w Polsce w lutym i zrobic mi tez badanie droznosci..

Napewno jeszcze bede sie do Ciebie odzywac w tej sprawie. 🥹😍Ile po zabiegu udalo Ci sie zajsc w ciaze?
w szpitalu mi powiedzieli, że mam bana na 6 miesięcy, mój lekarz na kontroli pozwolił starać się po 3, 21.02 rozpoczęłam cykl i się udało, ale biochem, a kolejny cykl z lekami już się udało donosić. Ale ja nie miałam problemu z zajściem w ciążę (jak nauczyłam się swojego cyklu mierząc temperaturę to w ogóle wtedy to nie był dla mnie problem, żeby wycyrklować owulację 😝🫣), ale u mnie była podobna historia, nowy mąż (starsze dzieci z poprzedniego małżeństwa), wszystkie moje badania wyśmienite, badania nasienia super

w szpitalu mi powiedzieli, że mam bana na 6 miesięcy, mój lekarz na kontroli pozwolił starać się po 3, 21.02 rozpoczęłam cykl i się udało, ale biochem, a kolejny cykl z lekami już się udało donosić. Ale ja nie miałam problemu z zajściem w ciążę (jak nauczyłam się swojego cyklu mierząc temperaturę to w ogóle wtedy to nie był dla mnie problem, żeby wycyrklować owulację 😝🫣), ale u mnie była podobna historia, nowy mąż (starsze dzieci z poprzedniego małżeństwa), wszystkie moje badania wyśmienite, badania nasienia super
Moge napisac na priv?

reklama
Do góry