reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

My ostatecznie z M. ustalilismy, ze Damian bedzie, ale Radek nie chcial o tym slyszec. Wiec wymyslilam mecz w pilkarzyki - zwyciezca wybiera i kurde blaszka Radek wygral :D

A dziewczynka bedzie Adrianna.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniaa_H gołąbki, pychotka, sama robiłaś? ;) ja mam zaproszenie do mamy mojego M na gołąbeczki i chyba w czwartek ją odwiedzimy :D

Byłam dzisiaj na monitoringu i nadal są 2 pęcherzyki ;D jeden ma 17 mm a drugi 18 mm, czyli ładnie urosły ;)
Teoretycznie jutro powinnam mieć owu, ale z racji, że ostatnio pęcherzyk nie chciał pęknąć troszkę mu pomożemy i dzisiaj przed spaniem mój M mi zastrzyk zrobi ;D
I przy zastrzyku są duuuużeeee szanse, że oba pękną :D
I w środę za tydzień mam iść do gina zobaczyć, czy wszytko idzie tak jak powinno ;)
Tylko nie zapytałam co z tym luttagenem (progesteronem) od kiedy mam go brać, bo zawsze dają niby od 16 dc, ale musi być po owu, a ja jutro mam 16dc i boję się, że może być za wcześnie ehhh. No nic, jutro zadzwonię do gina i się dopytam :D

Ja się pojawiłam na forum nie wiedząc jeszcze, że mogę mieć jakieś problemy. Chciałam mieć po prostu z kim pogadać o moich obawach, nadziejach, o tym co przechodzę wewnętrznie. A to dlatego, że u mnie nikt na początku nie wiedział o starankach, a teraz i tak wiedzą tylko mi najbliższe osoby ;)

Nuśka, taaaak, własnej roboty, tylko takie jeeem ;D jestem fanatyczka gołąbków, widzisz, mogłam CI podrzucić! Czyli kolejne cuś wspólnego xD książki, filmy i gołąbki :D
Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki, niech Ci przyniosą szczęście! i Tak sobie myślę, że faktycznie tak będzie ;*

dlatego nie uciekajcie stąd :) bo tworzymy coś fajnego i wartościowego mimo że jesteśmy daleko od siebie
Fajnie, że znalazłaś kogoś w poprzedniej cięży, kto tak CI pomógł i wspierał. Miło jest mieć takie znajomości!
I święta racja, że "tworzymy coś fajnego i wartościowego", popieram! rękami i nogami!

Ja trafiłam na forum w grudniu, praktycznie zaraz jak Kasia założyła wąteczek ;) Jeszcze pól roku temu nie czułam takiej beznadziei jak teraz,po 18 miesiącach i dwa razy pozytywnych testach zakończonych niepowodzeniem. A weszłam z tych samych powodów co niektóre z Was - żeby pogadać, podzielić się objawami, no i tak jak ostatnio pisałam - tutaj jest mi łatwiej powiedzieć "staram się o dziecko" i gadać o śluzie i piczce, niż gdybym miała to robić z kimś na żywo, bo chyba by mnie mieli dość ;D Przyjaciólka wie, że się staram, ale też nie gadam jej, że mi sluz się ciągnie ;D

Byłam dziś na krewce, ludu jak zwykle tłumy. Staje za mną dziewczyna w ciąży, z duuuużym brzuszkiem, okrąglutkim jak arbuzik. Mówie, że niech idzie do rejestracji bez kolejki, bo do samego zarajestrowania było pół godziny czekania. Ta z nadzieją w oczach, że czy naprawde by mogła, mówie, że jasne, popierają mnie inne laski przede mną. Aż dochodzi wdzięczna ciężarówka na przód kolejki, a jakiś babsztyl, wiek około 50 i mówi "GDZIE SIE WPYCHASZ?!" I wrecz z pogardą na brzuch patrzy młodej i "ciąża to nie choroba, czekaj na swoją kolej!". No tak mnie nerwa wzięła, że wyraziłam swoją opinię o tej pani i poleciłam nauczyć się troszkę szacunku, a przede wszystkim nawet niech czyta, że w Laboratorium jest napisane, by przepuszczać kobiety w ciąży. Dopiero pani w rejestracji sie wychyliła i powiedziała, że oczywiście ciężarówka bez kolejki. Nosz zawsze się trafi ktoś, kto zero kultury i zrozumienia.

zadziwiające ze najczęściej rakiety ataki są przez kobiety robione... kurde nie kumam zupełnie przecież one do cholery tez były w ciąży. ..

byłam na wizycie wszystko ok. ruchy przestałam czuć bo synu naparza w łożysko z tyłu a matce dupcie i plecki wypina do głaskania[emoji14]
oczywiście w poprzek jest póki co ale gin mówi ze spory chłopak :) tak na życzenie szybko robiła mi usg pokazała ze się rusza i ze seruszko bije żebym się nie martwila :)

następna wizyta u niej 22.06 a polowkowe prywatnie 14-15.06 :) u tego samego co prenatalne robiłam :)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

jak się uda to u nas będzie podobnie :wink: trzymam zatem moooocno kciuki za Ciebie :biggrin2:
A i mi marzy się malutka córusia, i powiem Ci, że pewnie Nadię wezmę pod uwagę gdyby się udało, choć na razie póki co Natalka mi w głowie została ;-)

ha ha no mogłoby być ciekawie :)
Moja córka od mojego dzieciństwa miala się nazywać Natalia albo Emilia. Natalka to moja najmlodsza czwarta siostra[emoji16] a Emilka nazwała moja siostra swoją córkę. Na własny pomysł nie umiała wpaść
Moj syn to Marcel :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png
Ooooo grzeczny?? [emoji16]

Mówię dzis do J że test może zrobimy. Ale mówi zebym poczekała jeszcze. Że co ma być co będzie. Luteine biorę juz tydzien. Planowa @ powinna być w niedzielę , i luteinka powinna "pomóc" w nadejsciu a tu cisza. Palą mnie piersi , co zdarzylo się tylko miesiąc temu przy tym co sie wydarzylo z moja fasolka[emoji22] szyjka jakas zamknięta i schowana, no i tempka caly czas kolo 37. Luteina podnosi temp??? Orientujecie się?

reklama
Czarnulka - grzeczny to średnio [emoji12] ale jest drugi najlepszy w klasie mały kujon łobuz :-)
Co do luteiny to nigdy nie brałam ale temperaturę podwyższona , sluz i pałace piersi to był każdy moj objaw ciazy :-)

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

Do góry