reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kulcia jesteś pewna że to autyzm??
Pierwszy raz słyszę żeby dziecko autystyczne tak się zachowywalo chociaż jak piszesz ze to ten poszczepienny to być może.

reklama
Ja Filipa szczepilam na wszystkie obowiązkowe szczepionka 5w1. Nic mu na szczęście nie było ale powiem wam ze tez się duzo naczytalam na te tematy. Na rota i pneumo nie szczepilam. A mówicie ze teraz będzie obowiązkowe??

Ja to olewam jak obowiązkowe. Pieprze nie będę ryzykować. Kasia dokładnie jak piszesz.

Teraz tak mieszają , że ze hej.

Ja bym z chęcią się dowiedziała co Nikosiowi jest dokładnie ale nie mam serca pytać koleżanki bo wiem , że jeszcze za wcześnie. Ale jest to przerażające bo generalnie ona już do końca życia się musi nim zajmować. Nie ma odwrotu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

OlaMagda autyzm nie jest chorobą genetyczna tylko neurologiczna.

No ok , ale zeby przez szczepienia ? Watpię

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Moich znajomych corka tez ma autyzm i trz ma nadmiar energii, po prostu jak zaczyna uciekać to biegnie ile sil w nogach. I tez no zaczyna krzyczeć bez powodu, nie reaguje praktyk xx nie na otoczenie. Moj Filip nie może zrozumieć dlaczego jak wola Martynke do zabawy to ona go nie słyszy...

No dokładnie tak jest z Nikosiem. On nie słyszy co się mówi jest taki podekscytowany. Macha rączkami, pokrzykuje. Pewne rzeczy go szybko irytują. Nie ma takiego wewnętrznego hamulca . Nie wie ze jak z całej siły pociągnie mamę za włosy to jej robi krzywdę. I nie przestanie dopóki mu się tych włosów nie wyszarpie.

Ola magda naprawdę tak jest. Wpisz sobie w Google , sporo można się dowiedzieć. Kiedyś nie było o tym słychać bo nikt tego nie skojarzyl ze sobą. Teraz więcej badań się robi .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa dziewczyny zalatwilam młodemu przedszkole- co prawda we wiosce 6km od mojego miasta ale skoro u nas burmistrz nie potrafi nic zorganizować dla dzieci to nie mam wyjścia... Niewiem jak to ogarniemy z dowozem zwłaszcza jak urodzę ale będziemy się starać...
I mam pytanie do mam które macie juz dzieci w przedszkolach i urodzicie czy np mam jakos dodatkowo szczepić maleństwo, czy młodego na cos zaszczepić??

reklama
Oj czarnulka musisz ich pogonić bo pózniej bedzie gorzej jak duzi i jak małe dziecko bedzie , moj mały ma 9 lat troche tez marudzi ale robi wszystko sam , jak nudził żebym to ja mu zrobiła to powiedziałam ze nie i mówiłam ze jak sobie tego nie znajdzie i nie ubierze to pójdzie nago i trudno , albo pamietam jak juz umiał wiązać buty a mu sie nie chciało i wolał zawiąż mi buty a ja nie , to mi mowil ze jemu sie nie chce to mu mowie ze moze założyć klapki do szkoły i bedzie grać w piłkę w nich ze nie szkodzi to szybko wiązał te buty bo jak w klapkach do szkoły. hahahahahahaha takie moje sposoby , nie nakryjesz do stołu na obiad to nic to bedziesz jadł palcami , jak świnka , nie wiesz gdzie masz slipy to nic pojdziesz bez slipów ...nie wiesz gdzie jest kosz na brudy ? To zanieść to do swojego łóżka i tam niech śmierdzi, nie chcesz wynieść śmieci ? To raz zaniosłam do jego pokoju ten wór ze śmieciami ,wynosił w 3 sekundy , trudno nie chce ci sie , zrobic , poszukać to mi tez sie nie chce ... Czarnulka uwierz to działa !

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png
Hahahaha jestes MISTRZEM !!!! [emoji171]

Ja po pierwszym dniu pracy. Było fajnie, troche nudno ale jak za nudy mam miec placone to super[emoji16] brzuch mnie juz tak bolał że nie mogłam wciągać brzucha.
Co do ospy to moi mieli jak byli mali razem i przeszli bardzo lagodnie parę kropek i tyle. A szczepilam też tylko na te obowiązkowe.

Do góry