reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No musz isc i zapytac. Ja w sumie przechodzilam bylam mala, ale nie chcialabym narazac dziecka. A orientujecie sie o jakiej porze roku ospa atakuje?

oar8gox1q9487g3m.png

KasiaMarysia w pierwszej dobie wzw b i przeciw gruźlicy. Bez dawek przypominających, jednorazowo.
Generalnie to szczepienie weszło w życie w 96roku jakoś i polska jest jednym z nielicznych krajów które tak szczepia... co dziwne są badania ze ryzyko związane z tym szczepieniem spada po upływie dobry życia aż o 90% wiec nie rozumiem czemu je wykonują wszystkim dzieciom. Nawet tym które nie są w grupie ryzyka...
A oświadczenia nie mam... sama musze się zorientować jak to wygląda.

♡ 20 tc ♡ Tymon albo Michałek ♡

Teraz u nas na jesień był wysyp ospowiczow. .. ale czy to cyklicznie jakoś się wylega czy co to nie wiem...

India ja chorowałam w grudniu wiec pewnie jesień - zima atakuje.

Życiowa a myślisz ze pediatra coś na ten temat wie? W sensie o tych szczepieniach?

Ja przeszłam ospę moje dzieci tez lepiej ją przejść im wcześniej tym pózniej ... Inne szczepienia tez miałam wszystkie robione i jestem zdrowa jak ryba , moje dzieci tez . Ja tam jestem za szczepieniami . Tu we Francji wszyscy szczepią .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

OlaMagda tu nie chodzi o kwestie szczepić czy nie. Ale o to kiedy to zrobić najbezpieczniej.

KasiaMarysia gadam właśnie ze znajomą obcykana w temacie szczepień. Ona syna w ogóle nie szczepi (jej wybór ) i mówi że nie pisać nic. Tylko zaznaczyć po porodzie albo przy omawiania planu porodu ze nie chcesz dziecka zaszczepić w pierwszej dobie bo chcesz wsztstkie badania zrobić czy trzeba itp. Albo najlepiej powiedzieć ze siostry/brata/ kogoś bliskiego dziecko miało poważnego nopa po tym szczepieniu itp.

reklama
Patrze w mojej książeczce i ja byłam szczepiona na gruźlicę w 2 dobie 24.04.92. Gruźlica
28.07.92 Krztusiec
08.09.92 Błonica
10.12.92 Tężec
07.01.94 Poliomyelitis
19.08.98 Odra

Do góry