reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kasia Marysia o widzisz... ja swoja książeczkę to z 15lat temu widziałam. ..
Ja chcę odczekać chociaż te 24 godziny. W razie gdyby mały miał jakąś infekcje nabyta przy porodzie to wtedy sami go nie zaszczepia od razu. A głupie infekcje wychodzą po średnio 24godzinach jak dziecko sie oczyszcza... najlepiej byłoby odroczenie to szczepienie na 2-3 miesiące. .. bo nawet zolraczka pourodzeniowa wchodzi kolo 2-3 dobry dopiero jak zaczyna się bilurbina regulować. ..

♡ 20 tc ♡ Tymon albo Michałek ♡

reklama
Życiowa to ja musiałabym pogadać z ta Twoja koleżanka ;)

Mój mąż nie był szczepionki na nic i żyje. Mam wiele znajomych które nie szczepia. A na ospę w wieku 30 lat nie laduje się w szpitalu kochana :) ciężej się przechodzi to fakt ale nie ma zle.

generalnie ja się cykam.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kulcia jak chcesz to zapytam ją czy udzelilaby ci informacji. Ona jest mega obcykana naprawdę. Ma dwoje dzieci. Starsza córka jest w wieku mojej Marysi. Na fb mogę was skipnac. Ona jest taka wariatka eko trochę :) ale bardzo fajna i rzeczowa.

Spoko ;) ja to właśnie się boję szczepień przez tego Nikosia. Z nim było wszystko ok. A teraz jest jak... malpka. Przykro to mówić i to brzydkie porównanie ale chłopiec naprawdę tak się zachowuje. Nie mówi nic tylko pokrzykuje, ma zbyt wiele energii, nie skupia się na niczym ... musialybyscie widzieć to co ja.

Spoko ;) ja to właśnie się boję szczepień przez tego Nikosia. Z nim było wszystko ok. A teraz jest jak... malpka. Przykro to mówić i to brzydkie porównanie ale chłopiec naprawdę tak się zachowuje. Nie mówi nic tylko pokrzykuje, ma zbyt wiele energii, nie skupia się na niczym ... musialybyscie widzieć to co ja.

Izy chrzesniak tez dostał Nopa po szczepieniu i nie rozwija się prawidłowo. Ma stwierdzonych autyzm poszczepienny. .. aż mam gesia skórkę. .. ech.
To są ciężkie tematy z tymi szczepieniami. .. ja sama mam dylematy... ale jakoś nie przezywalam szczepień Marysi. .. ale ona dobrze reagowała i zawsze jak coś się działo to odraczalam szczepienia ile się dało żeby mieć pewność żeby jest zdrowa...

Niby szczepić trzeba bo jest ryzyko zachorowan ale żeby echo drugiej strony jak myślę i o chorobach i o powklaniach to jest jakaś rosyjska ruletka. ..

No dokładnie. A nie chce żeby mój syn był żywym Przykładem.
A ten chrzesniak miał jakieś nadprogramowe szczepienia? Czy po podstawowych? Ja się musze Kai dopytac ale trochę mi glupio prawdę mówiąc. Ona i tak to mocno przeżywa i na razie jest na etapie nic się nie da zrobić nie będę rehabilitowac.

Hej[emoji5]
Ja szczepie mojego malucha wg kalendarza szczepień z sanepidu. Teraz dodatkowo na pneumokoki a pozniej na meningokoki czy jakos tak.
Milego dnia

reklama
Ciekawe od czego to zależy chyba nie tylko od szczepień a od jakis innych chorób genetycznych ?? Bo u mnie i wszystkich co znam wszyscy szczepieni od urodzienia i nikt chory nie jest na nic .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Do góry