reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Według mojej apki 9t0d to rozpoczęty 10tydz
1485691592-aaaaaa.png

f2w3rjjgyxbhua3h.png
Wg różnych apek jest inaczej :) Ja tam słucham lekarza :) Miałam, ostatnio 8t i 5d i wpisane mam 8 tydzień :) W poprzedniej ciąży też nie wiedziałam jak mam to liczyć, ale teraz liczę tak jak liczy moja lekarka :)

reklama
Nessi Agunia2301. Mnie tez mega męczą mdłości, jak nie zjem, nirdibrze mi, zjem ciągnie na wymioty..

Nimitii moj syn1 rok przedszkola spedzil w domu, w drugim chorowal co 3 tygodnie, potem wcale nie bylo lepiej.ciagke angina, oskrzela gardlo i tak na około. Pomoglo sanatorium w istebnej, polecam kazdemu! Teraz ma 8lat i dalej co roku jeździmy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

A liczcie jak chcecie :p I tak liczy się data porodu :D

Ja wczoraj czułam się tak paskudnie, że nie miałam siły siedzieć ani nic napisać :) Dzisiaj nieco lepiej... Zjadłam właśnie zupę ogórkową, rozgrzałam żołądek to od razu mi się lepiej zrobiło.... Mdłości mam takie sobie, w poprzedniej ciąży było gorzej i utrzymywało się prawie do połowy - myślałam, że zwariuję. Ponoć takie mdłości to na dziewczynki, może teraz będzie chłopczyk? :D (chociaż ja tam w takie przesądy nie wierzę :D)

Po porodzie ..karta ciąży ma być założona najpóźniej w 10 tc

ja się idealnie wyrobię bo kartę zakładamy dopiero na wizycie 22 lutego, czyli to będzie przełom 9/10 tygodnia.

@agunia2301 2 tysiące dostajesz jak masz kiepską sytuację finansową, bo ten drugi tysiąc zależny jest od wysokości dochodów na członka rodziny. W niektórych gminach dają też ten tysiąc, kiedy chcą zachęcić rodziny do prokreacji ale to już rzadkość. Jednak patrząc na to, że jeszcze pierwszy semestr nie skończony to w ogóle nie myślę o tej kasie. Najważniejszy jest dla m,nie zdrowy bobas:)

reklama
Moja aplikacja pokazuje, że dziś zaczęłam 10 tydzień.
A co do becikowe czy jeśli mąż i żona łącząc dochody zarabiają więcej niż te 1900 z hakiem, to nie dostaną nic??
Z synem pamiętam że każdy dostawał bez względu na zarobki.

Do góry