reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Według mojej apki 9t0d to rozpoczęty 10tydz
1485691592-aaaaaa.png

f2w3rjjgyxbhua3h.png
Wg różnych apek jest inaczej :) Ja tam słucham lekarza :) Miałam, ostatnio 8t i 5d i wpisane mam 8 tydzień :) W poprzedniej ciąży też nie wiedziałam jak mam to liczyć, ale teraz liczę tak jak liczy moja lekarka :)

reklama
Nessi Agunia2301. Mnie tez mega męczą mdłości, jak nie zjem, nirdibrze mi, zjem ciągnie na wymioty..

Nimitii moj syn1 rok przedszkola spedzil w domu, w drugim chorowal co 3 tygodnie, potem wcale nie bylo lepiej.ciagke angina, oskrzela gardlo i tak na około. Pomoglo sanatorium w istebnej, polecam kazdemu! Teraz ma 8lat i dalej co roku jeździmy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

A liczcie jak chcecie :p I tak liczy się data porodu :D

Ja wczoraj czułam się tak paskudnie, że nie miałam siły siedzieć ani nic napisać :) Dzisiaj nieco lepiej... Zjadłam właśnie zupę ogórkową, rozgrzałam żołądek to od razu mi się lepiej zrobiło.... Mdłości mam takie sobie, w poprzedniej ciąży było gorzej i utrzymywało się prawie do połowy - myślałam, że zwariuję. Ponoć takie mdłości to na dziewczynki, może teraz będzie chłopczyk? :D (chociaż ja tam w takie przesądy nie wierzę :D)

Po porodzie ..karta ciąży ma być założona najpóźniej w 10 tc

ja się idealnie wyrobię bo kartę zakładamy dopiero na wizycie 22 lutego, czyli to będzie przełom 9/10 tygodnia.

@agunia2301 2 tysiące dostajesz jak masz kiepską sytuację finansową, bo ten drugi tysiąc zależny jest od wysokości dochodów na członka rodziny. W niektórych gminach dają też ten tysiąc, kiedy chcą zachęcić rodziny do prokreacji ale to już rzadkość. Jednak patrząc na to, że jeszcze pierwszy semestr nie skończony to w ogóle nie myślę o tej kasie. Najważniejszy jest dla m,nie zdrowy bobas:)

reklama
Moja aplikacja pokazuje, że dziś zaczęłam 10 tydzień.
A co do becikowe czy jeśli mąż i żona łącząc dochody zarabiają więcej niż te 1900 z hakiem, to nie dostaną nic??
Z synem pamiętam że każdy dostawał bez względu na zarobki.

Do góry