reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ale chyba dla pewności przez kilka dni będę sobie kontrolowała bo dziwne te wyniki. Chlebek fitness na śniadanie tak podniósł. A w niedzielę po gofrze z bitą śmietaną, 1/3 łodzie śmietankowy, neste i soku jabłkowym po godzinie było 123. Potrafię przekroczyć normę na czczo, ale lekarz nigdy nic nie mówił. Miałam krzywa dwa razy. Pierwszy w 12 tygodniu bo na czczo wyszło mi 100, przy krzywej 92 i później i też było 92. Ginekolog stwierdził, że jest ok. Mówią, że norma jest do 90. Ja mam w domu 87-93 na glukometrze.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olkaa a przyjmujesz insulinę czy tylko dieta? Jakie masz cukru po posiłku?

@Jouliettka mój lekarz przy takim przekroczeniu wysłałby Cię do diabetologa. Ja miałam wynik po dwóch godzinach 156 czyli o 3 jednostki za wysoki i jestem na diecie muszę mierzyć i zapisywać wyniki . Na szczęście dieta starcza . Po posiłkach mam zazwyczaj koło 110-120
A co do tego gofra i soku to takie cukry lubią wybijać po pół godziny albo dwóch więc najlepiej jeszcze wtedy sobie sprawdzić jaki jest cukier. Ja tak robię jak sobie czasem pofolguje .

hchylhb820bsn4sa.png

Sprawdzałam i później był niższy, także ok. Ja po 2 godz. od wypicia miałam 106. Naczczo nic właśnie nie mówil. Stwierdził, że wyniki są ok. Sprawdzałam sobie czasami o dowolnej porze dnia to cukier był w granicach 96-105.

Będę sobie kontrolowała w takim razie cukier, w końcu nie zaszkodzi. Normy nie przekroczyłam po posiłkach to chyba nie jest źle. Umowie się też do diabetologa i pokaże wyniki. Nie zaszkodzi.

Sprawdź po pół godziny bo cukry proste najczęściej po pół godziny wybijają . Na czczo normą jest do 90 z tego co wiem.

hchylhb820bsn4sa.png

To następnym razem po słodkim sprawdzę po 30 minutach. Tak samo po miodzie? Bo herbata z miodem też ok. Nie wiem czy rano na poziom cukru nie ma wpływu moje niewyspanie. Fatalnie sypiam, ciągle się wybudzam.

No ogólnie miód ,dżemy i słodkie są zakane podczas diety cukrzycowej ... I gdzieś czytałam że nawet jeśli wyniki są w normie po słodyczach to nie powinno się ich jeść , ale też słyszałam inne głosy że jeśli są w normie to można także szczerze mówiąc sama nie wiem .
Co do cukru na czczo to nie pomogę bo z tym nie mam problemu, bardzo ważne jest by ostatni posiłek zjeść między 21:30-22:00 ,wtedy cukier na czczo powinien być w normie .

hchylhb820bsn4sa.png

W ogóle te kryteria się ostatnio zmieniły i są bardzo restrykcyjne. Czytałam, że w cukrzycy ciężarnej cukier po godzinie powinien być do 120. Straszne są te obostrzenia. Poza ciąża norma cukru 140 jest po 2 godzinach. A tak na prawdę jak komuś wyjdzie krzywa ok to później już nie sprawdzają. A krzywa może być dobra, a cukier może skakać po niektórych produktach.

reklama
MamaDoris ja jak karoo-kp mam roan marita kupiony uzywany ale jak nowy. Mi zalezalo na duuuzej gondoli i duzych 14 calowych kolach.
Co do cukrzycy to mam niby ale panuje nad cukrami. Diete mam nie mocno restrykcyjna.

Jouliettka ja Olsztyn.
Teraz po godzinie jest 140

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry