reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Czyli i mnie na czczo jest czasami tylko za wysoki. Ale i tak niższy niż był przed ciążą.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Olkaa93 z tego co widze to tylko dieta w Twoim przypadku ?
Ja niestety dostalam insuline mialalm ly cukier naczo
norma do 90 ja mialam 93 w domu mierzylam przez jakies 3 tyg i codziennie za wysoki tylko naczo i skonczylo sie na insulinie niestety.
troche juz odpowiedzialas na moje pytania :) widze ze to nie tylko u mnie jest tak ze jak sie ciut przekracza to od razu kontrola itd.
powiedz mi pozwalasz sobie czasem na cos slodkiego ?

@Jouliettka mierz sobie przez kilka dni naczo 1 h po sniadaniu 1h po obiedzie i 1 h po kolacji i wtedy do diabetologa.

Norma u czlowieka doroslego to do 120 naczo w ciazy do 90 bo podobno to jest najlepszy cukier i jego wplyw na dziecko te normy sie zminiaja dopiero w tym roku albo pod koniec 2016 weszlo 90.

Właśnie mój ginekolog nic nie mówił jak przy krzywej wyszło 92. Dziś rano było 88. U mnie przy normalnym odżywianiu cukier nie przekroczył 135.
Teraz naczczo i tak nie jest taki zły bo przed ciążą był w granicy 99. Wtedy nie był w problemem, teraz 92 to u niektórych za dużo. Będę dalej badala i pójdę do diabetologa zobaczymy. Orientuje się się może czy lekarz rodzinny może wypisać receptę na paski że znowu zniżka?
A tak w ogóle jakie macie glukometry. Mam Contour plus one. Ogólnie nie lubię się kłuć. Krew nie zawsze chce swobodnie polecieć a naciskać nie można. Sprawdziłam nawet, że jak się przyciskać aby popłynęła to cukier jest wyższy.
Zobaczymy jaki będzie po kolacji [emoji4]

@Jouliettka Ja mam Diagnostic tyle na nim pisze. Ja dostalam od diabetologa jak poszlam z wnikiem krzywej cukrowej. Zwykly internista powinien bez problemu wypisac recepte na paski.
Tez nie lubie sie kloc zdecydowanie jestem na nie!

Podpowiedzieć jeszcze o której powinnam zjeść ostatni posiłek jeżeli chodzę późno dość 1:00-2:00?

I jeszcze jedno pytanie mierzycie cukier godzinę od rozpoczęcia czy zakończenia posiłku?

Cukier po kolacji 100[emoji4] chyba podnosi mi się po chlebie fitness. Ciekawe co ma w składzie

@Jouliettka hmm dosc pozno ja tez roznie chodze spac, czesto podobnie do Ciebie :) ale nie zawsze mam ochote jesc tak 1h przed snem. Mi lekarz powiedial ze powianam starac sie jesc dosc pozno w sesie ze w nie dlugim okresie przed snem. wiec tak 1h przed snem mysle ze jest ok bo jak czlowiek jest taki pelny to sie ciezko spi.

reklama
@Jouliettka godz od skonczenia poslku mierzy sie cukier.
Te chlebki fitnes czesto sa tylko z nazwy. zapewne cukier.
Ja jem graham ostatnio natknelo mnie na razowy. Jak to mowi diabetolog najlepieiej taki 2-3 dniowy( takie zarty sobie robia :p)

Do góry