reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zapisałam się na wizytę o 14:20. Pewnie bym śmiało jeszcze poczekała, gdyby nie coś, co mnie martwi i muszę to sprawdzić ...
Od jakiegoś czasu jak wstaję czy jak sięgam po coś, zaczyna mnie mocno boleć po stronie prawego jajnika (tego w którym urosły 3 jajca). Dzisiaj bolało mnie mocniej przy wstaniu ..
Oby to nie była faktycznie pozamaciczna bo przy 3 pękniętych jajcach są 3 x większe szanse :/ No muszę to skontrolować bo mnie tak nie pobolewało nigdy w żadnej ciąży...
Dodam, że ból jest duży i po czasie się zmniejsza aż przestaje ...coś jak skurcz szyi jaki się dostaje przy raptownym skręcie ...

Nessi ja miałam coś podobnego ale mi przeszło, miałam takie klucie i ciągnięcie w lewym boku. Może to więzadła się rozciągają a nie żadna pozamaciczna.
Zresztą Anula mówiła ze to ból nie do wytrzymania.
Kochana ja używam praktycznie na całe ciało olej kokosowy (2/3 x dziennie), zaczęłam sie smarować jakieś 5 dni temu i jak na razie jestem zadowolona. Czytałam ze on tez jest dobry na rozstępy wiec juz zaczynam dbać bardziej o skórę zeby miec jak najmniej tego cholerstwa, a na usta dodatkowo nakładam na noc gruba warstwę kremu nivea bo tez zawsze miałam popękane usta [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie krem Nivea wcale nie pomaga :p
Nawet pomadki kupę dają....
Z rozstepami jest tak ze to bardziej o podłoże genetyczne skóry chodzi niż pielęgnację :)
Twoja mama miała rozstępy?

Ja jeszcze usłyszałam ginekologa na wizycie ostatnio ze nie wolno się przeciagac za bardzo np. Po wstaniu z łóżka... :/
Ale nie wiem czemu :/

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zapisałam się na wizytę o 14:20. Pewnie bym śmiało jeszcze poczekała, gdyby nie coś, co mnie martwi i muszę to sprawdzić ...
Od jakiegoś czasu jak wstaję czy jak sięgam po coś, zaczyna mnie mocno boleć po stronie prawego jajnika (tego w którym urosły 3 jajca). Dzisiaj bolało mnie mocniej przy wstaniu ..
Oby to nie była faktycznie pozamaciczna bo przy 3 pękniętych jajcach są 3 x większe szanse :/ No muszę to skontrolować bo mnie tak nie pobolewało nigdy w żadnej ciąży...
Dodam, że ból jest duży i po czasie się zmniejsza aż przestaje ...coś jak skurcz szyi jaki się dostaje przy raptownym skręcie ...

Kochana idz, bedziesz spokojniejsza... Bo nerwy Waszej 4 nie pogaja a szkodza... ;) a wszyscy wiemy, ze bedzie dobrze.. Kazda ciaza jest inna, wiec nie ma co porownywac co bylo wczesniej a co teraz...

Dzwonilam wlasnie do gina. W sobote aktualna moja wizyta, zadowolony ze nie ma krwawienia...

Z rozstepami jest tak ze to bardziej o podłoże genetyczne skóry chodzi niż pielęgnację :)
Twoja mama miała rozstępy?[/QUOTE]

Ja jestem najstarsza z rodzeństwa i po mnie nie biała żadnych na brzuchu a była szczupła bo przed ciąża ważyła 56 kg przy 174 cm, gorzej juz przy najmłodszym bracie bo w sumie to nas jest 6 dzieciaków [emoji16]

CzarnaMadzia - nie, nie ... to boleć boli porządnie, ale jest jak skurcz, przy określonym ruchu wyskakuje

Mi sie wydaje ze to więzadła się rozciągają. To by się zgadzało bo bol pojawia się tylko przy okreslonym ruchu. Może to np. ciaża bliźniacza i macica się intensywniej rozciąga :)

Ja jestem najstarsza z rodzeństwa i po mnie nie biała żadnych na brzuchu a była szczupła bo przed ciąża ważyła 56 kg przy 174 cm, gorzej juz przy najmłodszym bracie bo w sumie to nas jest 6 dzieciaków [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

To prawdopodobnie i Ty nie będziesz mieć, chyba że mega ziemniak w brzuchu urośnie :))
A mąż miał jaka wagę jak się urodził?

reklama

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Moja mama miała, bardzo dużo rozstępów i obie siostry też, młodsza i starsza. Ja mam po pierwszej ciąży zaledwie kolka sztuk na piersiach.
U mnie słabo z tym smarowaniem bo ciagle zapominam, a mam skłonność do wielowodzie i mój brzuch jest ogromny [emoji33][emoji3][emoji3][emoji3]

Do góry