reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Potwierdzam, u mnie też trochę pomaga żucie gumy i miętowe cukierki. Migrena jak najbardziej może nasilać mdłości, ja zawsze jestem nie do życia 🫣

reklama
Cześć dziewczyny, jestem w 8 tc bliźniaczej, to moja druga ciąża, mam potworne mdłości bez wymiotów, jestem tak słaba że nie wstaje z łóżka od 10 dni, straciłam smak, apetyt, mam nudności nawet w nocy. Zaczęłam przyjmować Xenovea od 5 dni, czy któraś z Was czuła się po tym gorzej? Mam wrażenie że migrena którą mam od 2 dni może być przez to. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
Hej u mnie 9tc też czuję się dość kiepsko męczą mnie mdłości i wymioty .Dzis na wizycie lekarz zapisał mi lek Bonjesta ale szczerze mówiąc jeszcze chwilę się wstrzymam od rozpoczęcia przyjmowania dlatego ,że zmniejszył mi też dawki innych leków a nam wrażenie ,że one też powodowały gorsze samopoczucie .

Potwierdzam, u mnie też trochę pomaga żucie gumy i miętowe cukierki. Migrena jak najbardziej może nasilać mdłości, ja zawsze jestem nie do życia 🫣
U mnie sprawdzają się miętówki i landrynki najbardziej lubię te z Verbeny imbir i cytryna .Wiadomo, że nie są lekarstwem ale przynoszą chwilowa ulgę zwłaszcza jak muszę gdzieś wyjść z domu .

Witam , to tak jak ja . Jakieś dolegliwości ?
To moja druga ciąża i mam na pewno większe mdłości 🙈 nie wymiotuję, ale czasami nie wiem czy to by nie było lepsze 🫣
Dodatkowo jeszcze moi siostrzeńcy chodzą do przedszkola gdzie kilkoro dzieci z grupy miało ospę (siostrzeńcy nie mają) i ja się tak obawiam 🙈 nie przechodziłam jej w dzieciństwie więc same rozumiecie…

To moja druga ciąża i mam na pewno większe mdłości 🙈 nie wymiotuję, ale czasami nie wiem czy to by nie było lepsze 🫣
Dodatkowo jeszcze moi siostrzeńcy chodzą do przedszkola gdzie kilkoro dzieci z grupy miało ospę (siostrzeńcy nie mają) i ja się tak obawiam 🙈 nie przechodziłam jej w dzieciństwie więc same rozumiecie…
lepiej na ten czas odizoluj się od nich

Najlepiej jakbyś nie miała z nimi styczności przez pewien czas. Ja też bym się okropnie bała, dla mnie każde przeziębienie jest już stresujące w pierwszym trymestrze, a co dopiero ospa.
Ja przechodziłam w wieku 12 lat i niemiło to wspominam, a im człowiek starszy tym podobno gorzej znosi 🥴
Uważaj na siebie 😊

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry