reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
JoannaRak tak ogromnie mi przykro kochana :(((

anik90 susana nie widziałam nawet ze coś takiego istnieje. Susana ale miałaś przeżycia z tą krzepliwością krwi współczuję ale dobrze że wiesz jak działać w tej ciąży.

Anik90 ja niby tez 14.09 (nawet bym wolała;) ) ale ciąża podobno młodsza wiec pewnie znając mnie urodze pod koniec września :)

Nevka ja gdzieś w marcu wtedy będę miała 13 tc a ty ?

Olkaa93 mój mąż chodził ze mną w pierwszej ciąży zawsze ale teraz ponieważ on nie chciał drugiego dziecka nie chce że mną chodzić wiec chodzę sama.

Leeleeth nie myśl tak (chociaż wiem ze nie jest łatwo ) na.pewno zobaczysz serduszko i będziesz miała piękna ciążę :) ja również mam mało objawów prawie wcale. Na pewno będzie dobrze :*

Kasia&Konrad to tak jak ja 08.12 i również ten cykl był dłuższy niż poprzednie wiec nie będę miała terminu 14.09 tylko pewnie 21.09 każda z nas indiwidualnie ma te objawy jedne mają dużo jedne mniej może ty masz dużo :) czy to twoja pierwsza ciąża ?

Luna masz dokładnie tak jak ja ani na słodkie ani na kawę i śpię popołudniu :) ale tyle u mnie z objawów a u ciebie masz więcej ?

Manki3 dobrze ze juz się krew nie leje i juz nigdy ma jej nie być ! Daj znać po wizycie i trzymam kciuki.

gie_er ogromnie mi przykro :(

Nevka przytulam mnie tata zmarł na rękach ale byłam już dorosła.

Uff dobre łam do końca ciężko nadrobić czasem.

Leeleeth naprawdę się nie martw ty i ja zobaczymy nasze serduszka ! :*
Nk mi tez z usg wychodzi ok. 20 wrzesien. Corke urodzilam szybciej i teraz tez jakos inaczej sobie nie wyobrazam hehe zobaczymy..

reklama
@Anonimowa19, a jak u Ciebie w szkole? Nauczyciele wiedzą? Jakie jest teraz podejście w szkołach do dziewczyn w ciąży?
U mnie bardzo fajnie podeszli a to bylo 8 lat temu.. W 7 msc ciazy poszlam na studniówke a nauczyciele co chwile pytali jak sie czuje i czy nie jestem zmeczona:) bo studniowke mialam w szkole. Ale to moze dlatego ze na 7-8 dziewczyn w ciazy z calej szkoly tylko ja chodzilam normalnie do szkoly.. Reszta miala indywidualne.. Ale to taka moja dygresja na temat nastawienia nauczycieli do mojej ciazy.. A jestem ciekawa Anonimowa jak to jest u Ciebie?:)

To się chyba Kosiniakowe czy jakos tak nazywa jezeli nie masz prawa do macierzyńskiego możesz dostawać przez 12 mc-y 1000 zl miesięcznie :-)
Tak i jezeli twoje wynagrodzenie nie przekracza 1000zl.. Np. Ktos pracuje na pol etatu lub na 3/4.. To wtedy trzeba sie dopytac pewnie bo cos bedzie trzeba bylo wypisac i wtedy wyrownuja do 1000zl.

Leeleth, ja wierze mocno ze wszystko bedzie dobrze, nie stresuj sie na zapas![emoji8]

mańki,masz racje z tym krwiakiem, moze jakis większy miałaś dlatego tyle tej krwi[emoji848]
Ja to zawału dostaje jak widzę te moje cholerne plamienia, duzo zdrowia mnie one kosztuja[emoji849] dzis od rana dwie wkładki mialam dość mocno zaplamione, a dalej do wieczora, do teraz spokój-nic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jakieś sposoby na przeziębienie ? Nie śpię od 2 w nocy, nie mogę oddychać, mam okropnie zatkany nos, i boli mnie gardło ..
Jak pech to pech ..

@NeSSi na katar to jeżeli masz nebulizator to inhalacje z soli fizjologicznej. Maść majerankowa mam wrażenie że mi troche pomagała, a na pewno dobrze łagodziła podrażnienia od chusteczek, jak już oddychałam w miarę normalnie to parówki z gorącej wody, ewentualnie z odrobiną amolu. Na gardło to w ciąży z tego co kojarzę można Isla do ssania, płukanie wodą z solą, albo w aptece jak pytalam o cos na gardło w ciąży polecali też roztwór wody utlenionej zrobić i płukać.

Dziewczyny jakieś sposoby na przeziębienie ? Nie śpię od 2 w nocy, nie mogę oddychać, mam okropnie zatkany nos, i boli mnie gardło ..
Jak pech to pech ..
Nessi, polecam paskudną miksturę: mleko + masło + czosnek + miod. Na katar kilka kropel soku z cebuli (uwaga: bardzo mocne, niektórzy wolą katar ), na gardło płukanie roztwórem soli lub szałwią i najważniejsze - odpoczywać.

reklama
Do góry