Nk mi tez z usg wychodzi ok. 20 wrzesien. Corke urodzilam szybciej i teraz tez jakos inaczej sobie nie wyobrazam hehe zobaczymy..JoannaRak tak ogromnie mi przykro kochana ((
anik90 susana nie widziałam nawet ze coś takiego istnieje. Susana ale miałaś przeżycia z tą krzepliwością krwi współczuję ale dobrze że wiesz jak działać w tej ciąży.
Anik90 ja niby tez 14.09 (nawet bym wolała ) ale ciąża podobno młodsza wiec pewnie znając mnie urodze pod koniec września
Nevka ja gdzieś w marcu wtedy będę miała 13 tc a ty ?
Olkaa93 mój mąż chodził ze mną w pierwszej ciąży zawsze ale teraz ponieważ on nie chciał drugiego dziecka nie chce że mną chodzić wiec chodzę sama.
Leeleeth nie myśl tak (chociaż wiem ze nie jest łatwo ) na.pewno zobaczysz serduszko i będziesz miała piękna ciążę ja również mam mało objawów prawie wcale. Na pewno będzie dobrze :*
Kasia&Konrad to tak jak ja 08.12 i również ten cykl był dłuższy niż poprzednie wiec nie będę miała terminu 14.09 tylko pewnie 21.09 każda z nas indiwidualnie ma te objawy jedne mają dużo jedne mniej może ty masz dużo czy to twoja pierwsza ciąża ?
Luna masz dokładnie tak jak ja ani na słodkie ani na kawę i śpię popołudniu ale tyle u mnie z objawów a u ciebie masz więcej ?
Manki3 dobrze ze juz się krew nie leje i juz nigdy ma jej nie być ! Daj znać po wizycie i trzymam kciuki.
gie_er ogromnie mi przykro
Nevka przytulam mnie tata zmarł na rękach ale byłam już dorosła.
Uff dobre łam do końca ciężko nadrobić czasem.
Leeleeth naprawdę się nie martw ty i ja zobaczymy nasze serduszka ! :*
reklama
U mnie bardzo fajnie podeszli a to bylo 8 lat temu.. W 7 msc ciazy poszlam na studniówke a nauczyciele co chwile pytali jak sie czuje i czy nie jestem zmeczona bo studniowke mialam w szkole. Ale to moze dlatego ze na 7-8 dziewczyn w ciazy z calej szkoly tylko ja chodzilam normalnie do szkoly.. Reszta miala indywidualne.. Ale to taka moja dygresja na temat nastawienia nauczycieli do mojej ciazy.. A jestem ciekawa Anonimowa jak to jest u Ciebie?@Anonimowa19, a jak u Ciebie w szkole? Nauczyciele wiedzą? Jakie jest teraz podejście w szkołach do dziewczyn w ciąży?
Oj mi tez bardzo zimno od poczatku.. Teraz mi fajnie bo leze pod kocemA powiedzcie, czy Wy też tak macie,ze jest Wam strasznie zimno? ja tak mam i to do tego stopnia,ze zaczęłam spać w skarpetkach i polarowej piżamie nie poznaje własnego ciała
Tak i jezeli twoje wynagrodzenie nie przekracza 1000zl.. Np. Ktos pracuje na pol etatu lub na 3/4.. To wtedy trzeba sie dopytac pewnie bo cos bedzie trzeba bylo wypisac i wtedy wyrownuja do 1000zl.To się chyba Kosiniakowe czy jakos tak nazywa jezeli nie masz prawa do macierzyńskiego możesz dostawać przez 12 mc-y 1000 zl miesięcznie :-)
Leeleth, ja wierze mocno ze wszystko bedzie dobrze, nie stresuj sie na zapas![emoji8]
mańki,masz racje z tym krwiakiem, moze jakis większy miałaś dlatego tyle tej krwi[emoji848]
Ja to zawału dostaje jak widzę te moje cholerne plamienia, duzo zdrowia mnie one kosztuja[emoji849] dzis od rana dwie wkładki mialam dość mocno zaplamione, a dalej do wieczora, do teraz spokój-nic.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mańki,masz racje z tym krwiakiem, moze jakis większy miałaś dlatego tyle tej krwi[emoji848]
Ja to zawału dostaje jak widzę te moje cholerne plamienia, duzo zdrowia mnie one kosztuja[emoji849] dzis od rana dwie wkładki mialam dość mocno zaplamione, a dalej do wieczora, do teraz spokój-nic.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
gie_er
Fanka BB :)
@NeSSi na katar to jeżeli masz nebulizator to inhalacje z soli fizjologicznej. Maść majerankowa mam wrażenie że mi troche pomagała, a na pewno dobrze łagodziła podrażnienia od chusteczek, jak już oddychałam w miarę normalnie to parówki z gorącej wody, ewentualnie z odrobiną amolu. Na gardło to w ciąży z tego co kojarzę można Isla do ssania, płukanie wodą z solą, albo w aptece jak pytalam o cos na gardło w ciąży polecali też roztwór wody utlenionej zrobić i płukać.
Nessi, polecam paskudną miksturę: mleko + masło + czosnek + miod. Na katar kilka kropel soku z cebuli (uwaga: bardzo mocne, niektórzy wolą katar ), na gardło płukanie roztwórem soli lub szałwią i najważniejsze - odpoczywać.Dziewczyny jakieś sposoby na przeziębienie ? Nie śpię od 2 w nocy, nie mogę oddychać, mam okropnie zatkany nos, i boli mnie gardło ..
Jak pech to pech ..
reklama
pyzunia86
Fanka BB :)
Podejzewam ze karte dostaniesz ja tez jeszcze nie mam zalozonej i badania tez mi powiedziala przy nastepnej wizycie. Nie stresuj sie wizyta pelen luz dla fasolkiDzieki jutro ide do gina wiec chyba mi juz karte zalozy ciazy i da na badania
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom