reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Mi sąsiedzi tez często robią awantury ze dzieci za głośno itp itd na szczęście niedługo się wyprowadzają bo tez są na wynajmie. A jak ja mam w domu dziecko z ze spektrum autyzmu i niedowrazliwoscia ktore potrzebuje krzyknąć czy pobiegać to nie moge tego powstrzymac. Ale coraz bardziej potrafi się skupić. Ale potrafi jak go spuszcze z oczu wyjść na balkon boso czy na placu zabaw biega po piasku kamieniach boso. Ale i tak jest słodki :) tylko moja tesciowa z wyksztalcenia pedagog specjalny go nie toleruje potrafila przy nim powiedziec ze on niszczy psychikę mojego młodszego syna.chociaż ich nie zna i widuje sie z nimi raz czy dwa na kilka miesięcy a mieszka 15 km od nas. Porazka z nią

reklama
Mnie podbrzusze tez czasem pobolewa, ale to z tego co wiem normalne. Bierzecie tak luteine bez konsultacji z lekarzem ? Doczytalam ze niektore mialy zlecone bo wczesniej byly klopoty. Moje bole sa delikatne wiec nie biore nic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@marcia331 ja mam co chwila takie bóle w podbrzuszu, doslownie czuje jakby mi sie tam wszystko rozciągało w każdą strone

p19ucsqvqe5ckqu0.png

Teraz już mnie mnie boli prawie wcale, ale pamiętam, że jakoś w 4 tygodniu miałam w jeden dzień tak okropne bóle jak podczas pierwszego porodu. Jak byłam 4.01 to lekarka posprawdzała na usg czy nie ma ciąży pozamacicznej, ale okazało się że jest ok. Biorę 2x1 luteinę i 2x1 duphaston w razie potrzeby mam brać nospę. Mam nadzieję, że jak juz mam bterię leków, to wszystko będzie ok i uniknę takich atrakcji jak w pierwszej ciąży.

Czy są tu jakieś mamy palące przed ciążą?? Jak Wam poszło rozstanie z papierosami?
Tak , ja paliłam przed ciążą . Gdy zrobiłam test od razu przestałam palić (30.12) . Od czasu do czasu mnie kusi , ale myślę sobie wtedy że nie wybaczyła bym sobie jakby przez to stała się krzywda maleństwu i poprostu nie palę . Mój partner też przestał palić także we dwójkę raźniej :)

//www.suwaczki.com/tickers/ckai9jcgzifi293b.png

Tak , ja paliłam przed ciążą . Gdy zrobiłam test od razu przestałam palić (30.12) . Od czasu do czasu mnie kusi , ale myślę sobie wtedy że nie wybaczyła bym sobie jakby przez to stała się krzywda maleństwu i poprostu nie palę . Mój partner też przestał palić także we dwójkę raźniej :)

//www.suwaczki.com/tickers/ckai9jcgzifi293b.png
Ja właśnie też przestałam 23.12 jak wyszły 2 kreski na teście, ale tak bym sobie czasem po całym dniu zajarała dla relaksu :p W pierwszej ciąży poszło łatwiej bo samo odrzuciło ;)

reklama
Ja właśnie też przestałam 23.12 jak wyszły 2 kreski na teście, ale tak bym sobie czasem po całym dniu zajarała dla relaksu [emoji14] W pierwszej ciąży poszło łatwiej bo samo odrzuciło ;)
Ja szczególnie jak się zdenerwuje to mam ochotę sobie zapalić [emoji14] jestem w pierwszej ciąży ale mnie nie odrzuciło ani od papierosów ani od mojego drugiego nałogu kawy. Ale piję jedna dziennie rano i czekam na ten moment kiedy przestanie mi smakować [emoji23]

//www.suwaczki.com/tickers/ckai9jcge1mjs8ok.png

Do góry