reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Powiem Wam ze ciesze sie ze tutaj taka tolerancja wsrod nas bo temat szczepien wszedzie wywoluje burze.. jak bylam w 1 ciazy na innym forum 3 lata temu to wrecz bylam jak odmieniec.. dobrze ze ludzie otwieraja oczy i coraz wiecej swiadomych:*

Nimi no mam nadzieje ze przez te 3 lata sie nic nie zmienilo ale mysle ze raczej maja coraz wiecej przypadkow odmowy niz na odwrot.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sama jestem kobietą która na problemy z nieplodnoscia. I powiem wam ze strasznie mierza mnie testy dziewczyn typu: "Boże wlanie dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży, czemu to właśnie jej się udało?"
I to nie są testy tylko kobiet które długo się starają... widziałam takie testy u kobiet którym nie "pyklo" w trakcie dwóch cykli.
To jest straszne ze my kobiety zamiast się wspierać i cieszyć ciągle zazdrościmy i złe zyczymy. Ja juz się spotkałam z hejtem u kobiet chorych na PCO bo schudłam i zaszłam w ciążę. Swierdzily ze nic do rozmowy nie wnoszę i tylko się chwałę. A im jest tak trudno....

No właśnie o tym mówię, my kobiety powinnismy się wspierać dawać coś od siebie a nie dobijać durnymi tekstami czy bruździć jedna drugiej. Ja o moim Aniołku mowię rzadko, i o wszelkich problemach z zajściem i z ciążą. Szwagierki nie było jak modliłam się żeby donosić syna, jak wyłam z rozpaczy bo 10 lat nic. Bolały mnie inne ciąże, szczególnie jak łatwo przyszło i nie było traktowane jak dar od samego Boga.

w57v9jcg5391negk.png

Millo myślę że właśnie tak jest. Ale.zmiany są i to duże. Budują nowe skrzydło bardzo dbają o renomę. Jest nowy młody ordynator i nawet wi fi jest [emoji23]

Leeleeth masz rację. Też nie rozmawiam o moim aniołki tym bardziej że wtedy jak powiedziałam o ciąży nikt dosłownie nikt się nie cieszył. Oprócz mojej mamy która się popłakała a tak... wiem ze im na rękę było to poronienie.

Nimitii nowy ordynator?To ksiezarek juz nie jest?Nie wiedzialam nawet o remoncie:p Wiesz ordynator i tak nic nie ma do tego..wlasnie renome by sobie zepsuli jakby rodzice pisali zle opinie ze ich szykonowano itp.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny najwyższy czas przestać przejmować się tym, co mówią i myślą inni... Nikt za nas życia nie przeżyje, więc żyjmy tak, żebyśmy to my były szczęśliwe... A reszta niech spada na drzewo!!! [emoji6]

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia! [emoji8]

eiktrjjge03lkilf.png

Millo tak on teraz jest w Knurowie. Wiem ze ordynator nie ma nic do tego ale tam jest jakiś młody dyrektor podobno :) ja mój poród ram dobrze wspominam ale ja też miałam poród prywatny ze swoją położna i teraz tez będę miała jeśli się uda. Kocham moja połóża robiła dla mnie mnusto dobrego :) Lubie ten szpital :)

reklama
No właśnie o tym mówię, my kobiety powinnismy się wspierać dawać coś od siebie a nie dobijać durnymi tekstami czy bruździć jedna drugiej. Ja o moim Aniołku mowię rzadko, i o wszelkich problemach z zajściem i z ciążą. Szwagierki nie było jak modliłam się żeby donosić syna, jak wyłam z rozpaczy bo 10 lat nic. Bolały mnie inne ciąże, szczególnie jak łatwo przyszło i nie było traktowane jak dar od samego Boga.

w57v9jcg5391negk.png

Widzisz bo telewizja i media tylko pokazują ładne obrazki poprzetykane w reklamach chorymi dziećmi i blagajacymi o pomoc rodzicami. Człowiek zamiast się uwrazliwic na cierpienie innych zaczyna się do takich widoków przyzwyczajać i ich z czasem nie zauważać. Tutaj cierpienie a za chwilę "Celebrity Splash" czy "Taniec z gwiazdami".
Gdzieś Ci biedni, chorzy ludzie są ale tak daleko ze nas to zupełnie nie obchodzi. Tak samo jest z kobietami w naszym otoczeniu. Są tak skupieni na własnej tragedii ze nie są w stanie wspolczuc innej kobiecie.
A prawda jest taka ze jedne kobiety nie mogą zajść, inne szybko zachodzą ale ronią, kolejne rodzą chore dzieci a ostatnich dzieci po narodzinach umierają.
Gdzie tu sprawidłowość?
Tysiąc razy czytałam testy typu:
" Ja to chociaż bym chciała w ciaze zajść, Ty co prawda poronilas ale w ciąży byłaś. A ja nie."
Co jest z niektorymi kobietami nie tak ze nie maja co do życia żadnej pokory. Mają takie klapki na oczach ze leca z nurtem życia, totalnie nie zauważając ile złego dzieje się wokół nich.
Ja długo starałam sie o dziecko ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie jaki ból przeżywa matka która traci dziecko. Sama prawie stracilam i bardzo współczuję wszystkim kobieta które kiedykolwiek poronily. Ciesze się z tego co mam i nie zazdroszczę.

Do góry