reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ness,Magdalena eee nie zgadzam się....

Nevka ja Też czuje ze moja temperatura ciała nie jest normalna ... m ciągle mówi że parze [emoji23]

Dorcia właśnie niedawno z drzemki powstalam - mało mało..

Jaguś a ja to się zastanawiam jak to jest jakby człowiek po miesiącu zatrudnienia poszedł na l4 ciążowe to w sumie i tak zus płaci nie i na podstawie przepracowanego tego jednego mc ... bo są i takie przypadki .... hehe nie ma to jak sobie głowę zaśmiecac[emoji23]

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Ness,Magdalena eee nie zgadzam się....

Nevka ja Też czuje ze moja temperatura ciała nie jest normalna ... m ciągle mówi że parze [emoji23]

Dorcia właśnie niedawno z drzemki powstalam - mało mało..

Jaguś a ja to się zastanawiam jak to jest jakby człowiek po miesiącu zatrudnienia poszedł na l4 ciążowe to w sumie i tak zus płaci nie i na podstawie przepracowanego tego jednego mc ... bo są i takie przypadki .... hehe nie ma to jak sobie głowę zaśmiecac[emoji23]

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."
Anula owszem, ale w większości takich przypadków trzeba się tłumaczyć, czy aby to zatrudnienie nie jest fikcyjne (jak jest fajna podstawa to tym bardziej) i masa spraw kończy się np. decyzjami o obniżeniu podstawy - ale nie wiem jak to się ma do tego że teraz i tak bierze się to jakoś proporcjonalnie, 1/12 wynagrodzenia czy coś ;)

Jak o temperaturę chodzi to mi z kolei jest ciągle zimno, może faktycznie od ciąży tak mam :) No i druga sprawa moje kochane dziecko nie jest samolubne i podzieliło się ze mną wirusikiem, dziś ona już jest lepsza a za to ja leżę i ciągle psikam, coś tam cherlam i ogólnie czuję się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł - oby domowe sposoby pomogły:)

czesc dziewczyny - mi poranny dol juz minal i chyba dzieki temu ze was podczytuje.
caly dzien dzis w lozku spedzilam , wzialam urlop do jutra - wiec do pracy dopiero w poniedziaek.
Mam takie okropne mdłosci ze nie moge sobie poradzic. A zachcianki takie jak nigdy - glownie na mandarynki. Na obiad zachcialo mi sie makaronu - musialam zwlec sie z lozka i ugotowac :)
Serio- to moja 4 ciaza i nigdy tak nie mialam :)
Ale mialam leniwy dzien- dzieci w szkole i przedszkolu, caly dzien spedzilam z pilotem od tv , na zmiane ogladajac seriale i śpiąc.

Miodulka czwarta ciąża to tak jak ja.
Zważyłam sie dzisiaj przytyłam 2 kg [emoji33]
Muszę wrócić na moje smoothies bo inaczej tragedia będzie...

w57v9jcgd4r5d7vu.png

czesc dziewczyny - mi poranny dol juz minal i chyba dzieki temu ze was podczytuje.
caly dzien dzis w lozku spedzilam , wzialam urlop do jutra - wiec do pracy dopiero w poniedziaek.
Mam takie okropne mdłosci ze nie moge sobie poradzic. A zachcianki takie jak nigdy - glownie na mandarynki. Na obiad zachcialo mi sie makaronu - musialam zwlec sie z lozka i ugotowac :)
Serio- to moja 4 ciaza i nigdy tak nie mialam :)
Ale mialam leniwy dzien- dzieci w szkole i przedszkolu, caly dzien spedzilam z pilotem od tv , na zmiane ogladajac seriale i śpiąc.
Ja też cały czas mandarynki i od 2 dni żółty ser [emoji6] ja zaraz idę do pracy i już mi się nie chce [emoji17]

Nevka mnie też jest jakoś gorąco, chodzę i otwieram okna, a mój zamyka, bo mu zimno, a to ja zawsze byłam zmarzluchem [emoji2]

eiktrjjge03lkilf.png

Jestem w NY a ty?
W ogole prawie jestes mna w poprzedniej ciazy. Tez mialam duza core (teraz 8 lat) i po dlugiej przerwie drugie dziecko. Wiec wiem jak to jest zaczynac od nowa.
Więcej w planach nie bylo ale najwyrazniej cos sie odetkalo (poprzednio byla bezplodnosc o niejasnym podlozu) no i chyba bedzie trojka.....Tez praktycznie cala rodzine mamy w Polsce ale ktoras z naszych mam bedzie musiala przyjechac bo ja zwariuje.

Colorado[emoji111]️[emoji16]
My mamy tylko rodziców z mojej strony, od strony m, juz nikogo[emoji17]
Także moja mama musiała teraz plany zmienić bo miała przyjechać na komunie w maju starszej córki a teraz stwierdziła ze przyjedzie w połowie sierpnia do moze nawet końca września- tak jej nawet lepiej pasuje, jest wciąż aktywna zawodowo, pracuje jako wykładowca/dziekan także akurat końcówka lata jej lepiej odpowiada.

Leeleth, ważyłas sie z rana? To chyba jeszcze nie ciążowy bagaz[emoji4] ja nie przytyłam jeszcze NIC a w żadne dżinsy sie dopiąć nie moge [emoji15] normalnie nie wiem[emoji848]
Skóra na brzuchu mnie swędzi, cycki tez, coś mi sie wydaje, ze brzuszek mi szybko wyskoczy tym razem a i mleczarnia chyba tez nie nawala[emoji23]
Muszę w jakis krem na rozstępy zainwestować.
Poprzednim razem mimo 30kg + rozstępy mnie oszczędziły z przodu brzucha, cycki boki i dupsko juz nie[emoji849] ale ten przód wolałabym zachować w nienaruszonym stanie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miodulka czwarta ciąża to tak jak ja.
Zważyłam sie dzisiaj przytyłam 2 kg [emoji33]
Muszę wrócić na moje smoothies bo inaczej tragedia będzie...

w57v9jcgd4r5d7vu.png

U nas na tapecie szpinak, gruszka, banan plus sok pomarańczowy- chwilowo moje dziecko tylko ten "lubi" wiec nie zmieniam póki co[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry