reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ness,Magdalena eee nie zgadzam się....

Nevka ja Też czuje ze moja temperatura ciała nie jest normalna ... m ciągle mówi że parze [emoji23]

Dorcia właśnie niedawno z drzemki powstalam - mało mało..

Jaguś a ja to się zastanawiam jak to jest jakby człowiek po miesiącu zatrudnienia poszedł na l4 ciążowe to w sumie i tak zus płaci nie i na podstawie przepracowanego tego jednego mc ... bo są i takie przypadki .... hehe nie ma to jak sobie głowę zaśmiecac[emoji23]

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."

Ness,Magdalena eee nie zgadzam się....

Nevka ja Też czuje ze moja temperatura ciała nie jest normalna ... m ciągle mówi że parze [emoji23]

Dorcia właśnie niedawno z drzemki powstalam - mało mało..

Jaguś a ja to się zastanawiam jak to jest jakby człowiek po miesiącu zatrudnienia poszedł na l4 ciążowe to w sumie i tak zus płaci nie i na podstawie przepracowanego tego jednego mc ... bo są i takie przypadki .... hehe nie ma to jak sobie głowę zaśmiecac[emoji23]

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."
Anula owszem, ale w większości takich przypadków trzeba się tłumaczyć, czy aby to zatrudnienie nie jest fikcyjne (jak jest fajna podstawa to tym bardziej) i masa spraw kończy się np. decyzjami o obniżeniu podstawy - ale nie wiem jak to się ma do tego że teraz i tak bierze się to jakoś proporcjonalnie, 1/12 wynagrodzenia czy coś ;)

Jak o temperaturę chodzi to mi z kolei jest ciągle zimno, może faktycznie od ciąży tak mam :) No i druga sprawa moje kochane dziecko nie jest samolubne i podzieliło się ze mną wirusikiem, dziś ona już jest lepsza a za to ja leżę i ciągle psikam, coś tam cherlam i ogólnie czuję się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł - oby domowe sposoby pomogły:)

czesc dziewczyny - mi poranny dol juz minal i chyba dzieki temu ze was podczytuje.
caly dzien dzis w lozku spedzilam , wzialam urlop do jutra - wiec do pracy dopiero w poniedziaek.
Mam takie okropne mdłosci ze nie moge sobie poradzic. A zachcianki takie jak nigdy - glownie na mandarynki. Na obiad zachcialo mi sie makaronu - musialam zwlec sie z lozka i ugotowac :)
Serio- to moja 4 ciaza i nigdy tak nie mialam :)
Ale mialam leniwy dzien- dzieci w szkole i przedszkolu, caly dzien spedzilam z pilotem od tv , na zmiane ogladajac seriale i śpiąc.

Miodulka czwarta ciąża to tak jak ja.
Zważyłam sie dzisiaj przytyłam 2 kg [emoji33]
Muszę wrócić na moje smoothies bo inaczej tragedia będzie...

w57v9jcgd4r5d7vu.png

czesc dziewczyny - mi poranny dol juz minal i chyba dzieki temu ze was podczytuje.
caly dzien dzis w lozku spedzilam , wzialam urlop do jutra - wiec do pracy dopiero w poniedziaek.
Mam takie okropne mdłosci ze nie moge sobie poradzic. A zachcianki takie jak nigdy - glownie na mandarynki. Na obiad zachcialo mi sie makaronu - musialam zwlec sie z lozka i ugotowac :)
Serio- to moja 4 ciaza i nigdy tak nie mialam :)
Ale mialam leniwy dzien- dzieci w szkole i przedszkolu, caly dzien spedzilam z pilotem od tv , na zmiane ogladajac seriale i śpiąc.
Ja też cały czas mandarynki i od 2 dni żółty ser [emoji6] ja zaraz idę do pracy i już mi się nie chce [emoji17]

Nevka mnie też jest jakoś gorąco, chodzę i otwieram okna, a mój zamyka, bo mu zimno, a to ja zawsze byłam zmarzluchem [emoji2]

eiktrjjge03lkilf.png

Jestem w NY a ty?
W ogole prawie jestes mna w poprzedniej ciazy. Tez mialam duza core (teraz 8 lat) i po dlugiej przerwie drugie dziecko. Wiec wiem jak to jest zaczynac od nowa.
Więcej w planach nie bylo ale najwyrazniej cos sie odetkalo (poprzednio byla bezplodnosc o niejasnym podlozu) no i chyba bedzie trojka.....Tez praktycznie cala rodzine mamy w Polsce ale ktoras z naszych mam bedzie musiala przyjechac bo ja zwariuje.

Colorado[emoji111]️[emoji16]
My mamy tylko rodziców z mojej strony, od strony m, juz nikogo[emoji17]
Także moja mama musiała teraz plany zmienić bo miała przyjechać na komunie w maju starszej córki a teraz stwierdziła ze przyjedzie w połowie sierpnia do moze nawet końca września- tak jej nawet lepiej pasuje, jest wciąż aktywna zawodowo, pracuje jako wykładowca/dziekan także akurat końcówka lata jej lepiej odpowiada.

Leeleth, ważyłas sie z rana? To chyba jeszcze nie ciążowy bagaz[emoji4] ja nie przytyłam jeszcze NIC a w żadne dżinsy sie dopiąć nie moge [emoji15] normalnie nie wiem[emoji848]
Skóra na brzuchu mnie swędzi, cycki tez, coś mi sie wydaje, ze brzuszek mi szybko wyskoczy tym razem a i mleczarnia chyba tez nie nawala[emoji23]
Muszę w jakis krem na rozstępy zainwestować.
Poprzednim razem mimo 30kg + rozstępy mnie oszczędziły z przodu brzucha, cycki boki i dupsko juz nie[emoji849] ale ten przód wolałabym zachować w nienaruszonym stanie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miodulka czwarta ciąża to tak jak ja.
Zważyłam sie dzisiaj przytyłam 2 kg [emoji33]
Muszę wrócić na moje smoothies bo inaczej tragedia będzie...

w57v9jcgd4r5d7vu.png

U nas na tapecie szpinak, gruszka, banan plus sok pomarańczowy- chwilowo moje dziecko tylko ten "lubi" wiec nie zmieniam póki co[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry