reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Ja musiałam juz od początku iść na L4 :/ mam prace na produkcji... noszę po 12 - 13 kg.. wiec dziękuję.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
No pewnie w takim wypadku to wogole nie ma innej opcji. Ja po prostu unikam pracy z ciężkim towarem. Także praca z klientami mi nie szkodzi chyba że trafiają się upierdliwe przypadki ;P

Napisane na Nexus 5X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam pracę biurową więc jak wszystko będzie dobrze i nie będą mnie wkurzać to jeszcze parę miesięcy chciałabym popracować, chociaż finansowo L4 się bardziej opłaca

Ja mam pracę biurową więc jak wszystko będzie dobrze i nie będą mnie wkurzać to jeszcze parę miesięcy chciałabym popracować, chociaż finansowo L4 się bardziej opłaca
Czemu l4 bardziej się opłaca?

eiktrjjge03lkilf.png

L4 jest 100% płatne i liczone jest ze średniej z ostatnich 12 miesięcy więc jak np. Ostatnio miałaś wyższe wypłaty to się opłaca, a jak masz stałą pensje to w sumie bez różnicy chyba że dojazdy autem Cię kosztują ;-)

A ja już jestem na zwolnieniu :) do jutra na zwykłym a później ciazowym :) moja psychika odpoczywa ...za każdym razem gdy szłam do pracy to był mega stres (taki tam mobbing) i tam za cholerę nikt nie pomoże :( taki system i hierarchii nie przeskoczysz :( nawet nie myślę o tym co się tam dzieję :D

To faktycznie dobrze, że poszłaś już na zwolnienie, bo stres jest najgorszy w ciąży.
Ja póki co zamierzam pracować i do końca I tyrymestru nic nie mówić. Rodzinie też powiemy dopiero w tym czasie, bo wiadomo różnie jeszcze może być.

Ja w aktualnej pracy mam marną podstawę (więcej dostaję do koperty), ale przez pierwsze 6-8 miesiecy w 2016 miałam fajne brutto

eiktrjjge03lkilf.png

reklama
Lola bierze się podstawy z ostatnich 12 m-cy przed pójściem na zwolnienie (np. idziesz od 4 marca to podstawy będą brać od 03/2016 do 02/2017 :)

Ostatnia edycja:
Do góry