reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Lola bierze się podstawy z ostatnich 12 m-cy przed pójściem na zwolnienie (np. idziesz od 4 marca to podstawy będą brać od 03/2016 do 02/2017 :)
Tak, tak rozumiem... Więc w moim wypadku im szybciej tym lepiej...

eiktrjjge03lkilf.png

reklama
To na pewno, z każdym miesiącem jeden z tych lepszych Ci ucieka :)
Ja na szczęście rok temu dostałam podwyżkę, więc kiedy nie pojde to fajne pieniądze dostane - na rękę tyle ile teraz brutto :)

Ja tez juz nie najmlodsza[emoji23] 35 stuknie w sierpniu.
I córcię mam 10letnia, wiec ja dla odmiany zaczynam od zera.
Tez jest oczywiscie troche strachu, moja cała najbliższa rodzina jest w pl także pomocy za wiele mieć nie bede.
Poza tym, jak sama wiesz tu można zapomnieć o zwolnieniach lekarskich i maternity leave, to mnie tez ciut stresuje. Prowadzę swój biznes wprawdzie wiec nie jestem zależna od nikogo ani nikomu sie nie muszę tłumaczyć, ale zobowiązania są zobowiązaniami i pracować trzeba.
Ale spoko, dobrze sie czuje, teraz mnie na sikanie wzięło, aż zła jestem bo sie wyspać w nocy nie moge[emoji35] dwie, trzy wizyty muszę zaliczyć, ehhh.
I cycki bolą przeokrutnie, juz przed zrobieniem testu jakoś mnie tak ciągnęły a teraz ten ból jest dziesięciokrotnie gorszy, jakby mi je ktoś pompował od srodka[emoji85][emoji87][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w NY a ty?
W ogole prawie jestes mna w poprzedniej ciazy. Tez mialam duza core (teraz 8 lat) i po dlugiej przerwie drugie dziecko. Wiec wiem jak to jest zaczynac od nowa.
Więcej w planach nie bylo ale najwyrazniej cos sie odetkalo (poprzednio byla bezplodnosc o niejasnym podlozu) no i chyba bedzie trojka.....Tez praktycznie cala rodzine mamy w Polsce ale ktoras z naszych mam bedzie musiala przyjechac bo ja zwariuje.

A co do testow, porownywania kresek, boze jak ja to znam. Przechodzilam to raptem poltora roku temu. W sumie zrobilam z 30 testow i zawsze myslalam ze to koniec bo kreska taka sama albo jasniejsza itd itp. No pierdolec pelny. I tak samo zapisalam sie na forum ale musialam odejsc bo sluchanie o krwawieniach bolach krwiakach tym bardziej podnosilo cisnienie. I sie balam ze poronie a wszyscy inni urodza i beda sie cieszyc a ja plakac. No zmarnowalam sobie ciaze na wlasne zyczenie przez takie podejscie ale wiem ze kiedy ciaza jest wyczekana wyplakana a czlowiek z natury pesymista i trusia dupa to takie uczucia trudno kontrolowac.
Nie bede wam radzic zebyscie przestaly w kolko testowac bo i tak sie nie posluchacie. Ale nie robcie testow w odstepach mniejszych niz 48 godzin. Najlepiej co 3 dni jesli juz i wtedy porownywac. Inaczej to nie ma sensu. I blagam nie sugerujcie sie jedna bledsza kreska bo poziom hcg we wczesnej ciazy moze byc jeszcze tak niski ze wszystko zalezy od stezenia moczu. A stezenie moczu zalezy od tego co zjadlyscie, ile zjadlyscie , co wypilyscie, kiedy i ile.
I jeszcze jeden interesujacy fakcik.
Moja beta z pierwszym dzieckiem byla wysoka i bardzo szybko sie podwajala, krechy byly coraz wyrazniejsze na kazdym kolejnym tescie. Urodzila sie corka.
Z drugim dzieckiem poczatkowa beta byla duzo nizsza i rosla wolniej. Kreski dlugo utrzymywaly taki sam kolor albo nawet bladly. Urodzil sie syn.
I jest w tym jakas naukowa podstawa bo z badan wynika ze HCG w ciazy chlopiecej jest na poczatku nizsze i rosnie wolniej.
;-)

Jest mi cały czas gorąco. I myślałam że będę spala co chwile ;/ .a tu przychodzi noc a ja się wierce 72818416 razy na każdy bok i nic :(

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry