reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Lola bierze się podstawy z ostatnich 12 m-cy przed pójściem na zwolnienie (np. idziesz od 4 marca to podstawy będą brać od 03/2016 do 02/2017 :)
Tak, tak rozumiem... Więc w moim wypadku im szybciej tym lepiej...

eiktrjjge03lkilf.png

reklama
To na pewno, z każdym miesiącem jeden z tych lepszych Ci ucieka :)
Ja na szczęście rok temu dostałam podwyżkę, więc kiedy nie pojde to fajne pieniądze dostane - na rękę tyle ile teraz brutto :)

Ja tez juz nie najmlodsza[emoji23] 35 stuknie w sierpniu.
I córcię mam 10letnia, wiec ja dla odmiany zaczynam od zera.
Tez jest oczywiscie troche strachu, moja cała najbliższa rodzina jest w pl także pomocy za wiele mieć nie bede.
Poza tym, jak sama wiesz tu można zapomnieć o zwolnieniach lekarskich i maternity leave, to mnie tez ciut stresuje. Prowadzę swój biznes wprawdzie wiec nie jestem zależna od nikogo ani nikomu sie nie muszę tłumaczyć, ale zobowiązania są zobowiązaniami i pracować trzeba.
Ale spoko, dobrze sie czuje, teraz mnie na sikanie wzięło, aż zła jestem bo sie wyspać w nocy nie moge[emoji35] dwie, trzy wizyty muszę zaliczyć, ehhh.
I cycki bolą przeokrutnie, juz przed zrobieniem testu jakoś mnie tak ciągnęły a teraz ten ból jest dziesięciokrotnie gorszy, jakby mi je ktoś pompował od srodka[emoji85][emoji87][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem w NY a ty?
W ogole prawie jestes mna w poprzedniej ciazy. Tez mialam duza core (teraz 8 lat) i po dlugiej przerwie drugie dziecko. Wiec wiem jak to jest zaczynac od nowa.
Więcej w planach nie bylo ale najwyrazniej cos sie odetkalo (poprzednio byla bezplodnosc o niejasnym podlozu) no i chyba bedzie trojka.....Tez praktycznie cala rodzine mamy w Polsce ale ktoras z naszych mam bedzie musiala przyjechac bo ja zwariuje.

A co do testow, porownywania kresek, boze jak ja to znam. Przechodzilam to raptem poltora roku temu. W sumie zrobilam z 30 testow i zawsze myslalam ze to koniec bo kreska taka sama albo jasniejsza itd itp. No pierdolec pelny. I tak samo zapisalam sie na forum ale musialam odejsc bo sluchanie o krwawieniach bolach krwiakach tym bardziej podnosilo cisnienie. I sie balam ze poronie a wszyscy inni urodza i beda sie cieszyc a ja plakac. No zmarnowalam sobie ciaze na wlasne zyczenie przez takie podejscie ale wiem ze kiedy ciaza jest wyczekana wyplakana a czlowiek z natury pesymista i trusia dupa to takie uczucia trudno kontrolowac.
Nie bede wam radzic zebyscie przestaly w kolko testowac bo i tak sie nie posluchacie. Ale nie robcie testow w odstepach mniejszych niz 48 godzin. Najlepiej co 3 dni jesli juz i wtedy porownywac. Inaczej to nie ma sensu. I blagam nie sugerujcie sie jedna bledsza kreska bo poziom hcg we wczesnej ciazy moze byc jeszcze tak niski ze wszystko zalezy od stezenia moczu. A stezenie moczu zalezy od tego co zjadlyscie, ile zjadlyscie , co wypilyscie, kiedy i ile.
I jeszcze jeden interesujacy fakcik.
Moja beta z pierwszym dzieckiem byla wysoka i bardzo szybko sie podwajala, krechy byly coraz wyrazniejsze na kazdym kolejnym tescie. Urodzila sie corka.
Z drugim dzieckiem poczatkowa beta byla duzo nizsza i rosla wolniej. Kreski dlugo utrzymywaly taki sam kolor albo nawet bladly. Urodzil sie syn.
I jest w tym jakas naukowa podstawa bo z badan wynika ze HCG w ciazy chlopiecej jest na poczatku nizsze i rosnie wolniej.
;-)

Jest mi cały czas gorąco. I myślałam że będę spala co chwile ;/ .a tu przychodzi noc a ja się wierce 72818416 razy na każdy bok i nic :(

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry