reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

U mnie chyba pozytywny test owulacyjny dzisiaj z rana. Czyli teoretycznie rzeczywiście wygląda na to, że jutro mogłaby być owulacja i monitoring w piątek to za późno. Jeszcze popatrzę w ciągu dnia czy test ciemnieje. Wczoraj przed 22 był wciąż negatywny.

No nic. Jutro wieczorem wbiłam się do Luxmed i spróbuję wydębić USG, żeby zobaczyć czy już po owulacji.
ale nawet w piątek monitoring nie będzie za późno bo przecież lekarka potwierdzi, że owulacja była

reklama
ale nawet w piątek monitoring nie będzie za późno bo przecież lekarka potwierdzi, że owulacja była
Tak tak, masz rację. Nie odwołałam tego piątkowego, ale wtedy potencjalnie nie dowiem się ile pęcherzyk urósł jeszcze itp. Jutro wieczorem się okaże czy jeszcze będzie, jaki duży. Gdyby jakimś cudem jutro wieczorem już go nie było to wtedy dopiero odwołam piątkową wizytę.

Tak tak, masz rację. Nie odwołałam tego piątkowego, ale wtedy potencjalnie nie dowiem się ile pęcherzyk urósł jeszcze itp. Jutro wieczorem się okaże czy jeszcze będzie, jaki duży. Gdyby jakimś cudem jutro wieczorem już go nie było to wtedy dopiero odwołam piątkową wizytę.
ale jakie znaczenie ma ile miał mm?
Pęknięcie między 19mm - 26 mm jest ok i tyle :)

piękne kreski, gratulacje i spokojnej ciąży 😍

Ja zrobiłam pierwszy w życiu test owulacyjny, wyszło mi coś takiego. Rozumiem że jeszcze trochę do owu, ale czy to oznacza ze po odstawieniu anty w sierpniu cykl sie normuje i wraca owulacja? Co myślicie? Dziś mam 8dc .
Też uważam, że jest negatywny. To nie jest jak przy testach ciążowych, że jak nie ma owulacji to jest biało ;) Kreska testowa musi zacząć ciemnieć i być ciemniejsza niż kontrolna, wtedy wyłapiesz pik, po którym najprawdopodobniej nastąpi owulacja. Warto robić testy 2 razy dziennie.

Hej dziewczyny, strasznie słaba sytuacja, bo się nie odzywałam, ale albo wyjechaliśmy i wyłączyłam telefon albo działo się tyle, że nie miałam przestrzeni, przepraszam. Śledziłam niektóre z Was, szczególnie te starsze stażem i trzymałam kciuki w krzakach.
U mnie wygląda na to, że zaczynamy ciąże nr 4. Uprzedzając pytania nie wiem ile DPO bo nie śledziłam owulacji, dzisiaj 28 DC. Test zrobiłam od niechcenia, zero przewidywań ale dzisiaj jest szczególna data dla mnie. Pierwszy raz pierwszy wykonany test to takie krechy a nie doszukiwanie się i zwoływania komisji chujocieni. Zobacz załącznik 1663147
Niech 💩 przyniesie Ci szczęście
Wink Bu GIF by Buuuilustraciones

reklama
Do góry