staraczka33
Fanka BB :)
hej, dzięki. Tak, proszę o wpisanie na 27Hej, pewnie , że można. Bardzo mi przykro z powodu straty. Zapisać Cię na 27? Jak długo się staracie? Jeśli chcesz opowiedz coś o sobie
Mam 33 lata, w kwietniu tego roku odstawiłam antykoncepcję i od tego czasu się staramy. Od tej pory cykle mam regularne ok. 29-30 dni, ale dwa pierwsze albo były bezowulacyjne, albo była jakaś niedomaga w drugiej fazie cyklu (za krótka faza, jakieś krwawienia 2-3 dni przed okresem). W trzecim cyklu była jednorazowa stymulacja i podwójna owulacja, ale bez sukcesu. W następnym cyklu zaszłam w ciążę kompletnie bez monitoringu usg, temperatury czy testów owulacyjnych - jedynie czułam, że mam owulację - byliśmy wtedy na wyjeździe. Już drugi przyrost bety był nieprawidłowy (50% w dwa dni) i wiedziałam, że będzie poronienie, które nastąpiło 2tyg od pozytywnego testu. Po poronieniu chcialam juz odpuścić, ale duuuuzo czasu spędziłam sama ze sobą na myśleniu, skupiłam się bardzo na sobie i jestem gotowa próbować dalej. Stąd w tym cyklu nie prowadziłam pełnych obserwacji ani nie byłam na monitoringu, ale myślę, że wracam powoli do gry i od następnego cyklu będę tak robić. ciekawe tylko, jak to poronienie wpłynęło na moje cykle, bo wcześniej miałam owu w ok. 16dc, tym razem dopiero 21dc…
Jeśli chodzi o wyniki to choruje na hashimoto, przeciwciała mam wywalone w kosmos (po kilka tysięcy) ale jestem po konsultacji z moją endokrynolog już po poronieniu i ona jest przekonana, że mogę zajść w ciążę i ją utrzymać, i że jeśli choroba wpłynęła na poronienie to nie znaczy, że następnym razem też tak będzie. Mówiła, jakie są teraz zalecenia i co zrobić, jak zajde znowu w ciążę.
Wyniki takie podstawowe mam ogólnie ok, poza witaminą D (poziom niewystarczający) i B12 (dolna granica normy).
Suplementuje witaminę D (jak skończę opakowanie to zacznę D+K), prenatal primo, magnez, selen i B12. No i oczywiście biorę codziennie leki (hormon) na tarczyce.
Dzięki, jeśli ktoś przeczytał