reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
Czy któraś z was miała histeroskopie w znieczuleniu miejscowym?
Jakie były odczucia?
Tak 🧏‍♀️
Całkiem niedawno, bo pod koniec czerwca. Przeżyłam, ale było ciężko i dość boleśnie. Czy powtórzyłabym ? Z pewnością nie ( no chyba że nie miałabym wyboru), jeśli bym miała 2gi raz przechodzić to zdecydowanie wybrałabym opcję w znieczuleniu ogólnym.

Tak 🧏‍♀️
Całkiem niedawno, bo pod koniec czerwca. Przeżyłam, ale było ciężko i dość boleśnie. Czy powtórzyłabym ? Z pewnością nie ( no chyba że nie miałabym wyboru), jeśli bym miała 2gi raz przechodzić to zdecydowanie wybrałabym opcję w znieczuleniu ogólnym.
To mnie nie pocieszyłaś...
Jak wyglądało dochodzenie do siebie? Dam radę iść na następny dzień do pracy?

To chyba będzie moja ostatnia suplementowa deska ratunku na te moje długie cykle 🙈 Ale zaczęłam też wczoraj leczenie metforminą, więc samo to ma już ponoć pomóc.
U mnie meta też dobrze działała na cykle, przeważnie 29 dni trwały. Ale teraz zapowiada mi się najkrótszy cykl w życiu (pomijając ten po punkcji) i będzie 26 dniowy.
spoko te ziółka :)

To mnie nie pocieszyłaś...
Jak wyglądało dochodzenie do siebie? Dam radę iść na następny dzień do pracy?
Jeśli chodzi o to co było po, to na prawdę ok, ja normalnie funkcjonowałam, lekkie skurcze podbrzusza przez parę dni, ale to jak na okres. Jakieś małe plamienie 1 dzień po, ale sam zabieg był dla mnie nieprzyjemny i bolesny, spinałam się ile do końca. Kto Cię skierował? Masz jakieś wskazania? Czy po prostu chcesz sprawdzić stan endometrium ?

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o to co było po, to na prawdę ok, ja normalnie funkcjonowałam, lekkie skurcze podbrzusza przez parę dni, ale to jak na okres. Jakieś małe plamienie 1 dzień po, ale sam zabieg był dla mnie nie przyjemny i bolesny, spinałam się ile do końca. Kto Cię skierował? Masz jakieś wskazania? Czy po prostu chcesz sprawdzić stan endometrium ?
Nie mam wskazań jako takich. Jedynie diagnostyka, sprawdzenie przed invitro jak to tan wygląda.

reklama
Nie mam wskazań jako takich. Jedynie diagnostyka, sprawdzenie przed invitro jak to tan wygląda.
Wg mnie warto zrobić. Mi do myślenia dała jedna pani ginekolog, która stwierdziła w USG, że endometrium nie jest odpowiednio jednorodne co do obecnego dnia cyklu, nie miałam plamień śródcyklicznnych także też w ramach diagnostyki robiłam.

Do góry