Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wczoraj wzięłam dwa pierwsze, więc początek. Teraz czuje się zupełnie normalnie, żadnych objawów czy dolegliwości.A jak się czujesz po zastrzykach? Ile już dni je bierzesz?
W zeszły czwartek wieczorem 22mm, w sobotę rano 21mm a w poniedziałek wieczorem był płyn w zatoce, ale nie było jeszcze ciałka żółtegoa ile miał pęcherzyk jak był mierzony i później jak pękł?
Rozważam jeszcze pójście po prostu gdzieś do ginekologa znającego się na PCOS, żeby w razie co receptę dał. A z kliniką się wstrzymać do nowego roku czy coś. Sama nie wiem. Bo to z jednej strony początek starań, a z drugiej PCOS plus wiek sprawiają, że chce od razu robić co się da, żeby nie marnować szansy.jasne, wiadomo warto iść, proponuję aby równocześnie zrobić badania nasienia bo to równie ważny aspekt a jedno z tańszych badań
w mojej opini warto iść od razu do kliniki. Wiem, że nie ma co się spinać, ale masz tyle lat ile masz i moim zdaniem nie ma co czekać bezczynnie.Rozważam jeszcze pójście po prostu gdzieś do ginekologa znającego się na PCOS, żeby w razie co receptę dał. A z kliniką się wstrzymać do nowego roku czy coś. Sama nie wiem. Bo to z jednej strony początek starań, a z drugiej PCOS plus wiek sprawiają, że chce od razu robić co się da, żeby nie marnować szansy.
no jak był płyn to była owulacja więc pewnie pękł ok 24-26mm czyli idealnieW zeszły czwartek wieczorem 22mm, w sobotę rano 21mm a w poniedziałek wieczorem był płyn w zatoce, ale nie było jeszcze ciałka żółtego
a kto ci stwierdził pcos i na jakiej podstawie?Rozważam jeszcze pójście po prostu gdzieś do ginekologa znającego się na PCOS, żeby w razie co receptę dał. A z kliniką się wstrzymać do nowego roku czy coś. Sama nie wiem. Bo to z jednej strony początek starań, a z drugiej PCOS plus wiek sprawiają, że chce od razu robić co się da, żeby nie marnować szansy.
U mnie jest kwestia dyskusyjna z tym PCOS. Stosunek LH do FSH ponad 3:1, ale to niby już nie jest kryterium. Jajniki - jeden lekarz mówi, że policystyczne a drugi ze nie, trzeci ze może itp. Cykle w granicach regularności, pęcherzyk sam rośnie, owulacji w poprzedni cyklu nie było, ale w tym roku były już na pewno przynajmniej 3 potwierdzone. Więc licho wiea kto ci stwierdził pcos i na jakiej podstawie?
to ja osobiście bym zaczęła od podstawowych badań, śledzenia owulacji, nasienia. Starasz się krótko więc może zaskoczy jeśli są owulacje szanse są zawszeU mnie jest kwestia dyskusyjna z tym PCOS. Stosunek LH do FSH ponad 3:1, ale to niby już nie jest kryterium. Jajniki - jeden lekarz mówi, że policystyczne a drugi ze nie, trzeci ze może itp. Cykle w granicach regularności, pęcherzyk sam rośnie, owulacji w poprzedni cyklu nie było, ale w tym roku były już na pewno przynajmniej 3 potwierdzone. Więc licho wie