Lilkamilka97
Fanka BB :)
Ja ogólnie myślałam, ze tak to właśnie wyglada, ze zrobi mi usg, tą cytologię i takie no podstawy tak naprawdę. Ale okazało się, że nie. Że muszę iść prywatnie do swojego lekarza i dopiero tam mogę się badać dokładnie.Ja cytologię robię co roku na NFZ, do tego dowcipne USG, i proszę skierowanie na USG piersi.
Ciąże prowadziłam prywatnie, ale zdarzało mi się być również na NFZ wtedy. USG było robione takie szybkie, żeby sprawdzić czy serducho bije, ogólnie podejrzeć. Takie konkretne z pomiarami to się właśnie należą 3 lub 4.
Nie każda wizyta na NFZ musi tak wyglądać. Są właśnie tez kobiety, które chodzą do takich lekarzy i mają normalnie wykonywane usg. Nie wiem od czego to zależy…Ej ja jestem w szoku, że to tak wygląda na NFZ
Trochę abstrakcja co wy piszecie jak to wygląda.
I nadal nie wiem czy ta owulacja będzie, czy nie. Jedynie ten progesteron mi coś tam może powiedzieć. Także ten cykl chyba również mogę sobie przekreślić. Jeszcze ta nadżerka, to tez temat do kontroli, bo być może coś tam się dzieje takiego, że te starania będą się musiały wydłużyć lub odłożyć w czasie.